Nettipappi.net

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pyrski

Sivuja: 1 ... 32 33 34
496
Pohdintapalsta / Vs: profetiat
« : 06.02.2007 - klo:12:54 »
Itse en ole koskaan tavannut "profeettaa" vaan ihmisiä, joille Jumala antaa joskus profetioita tai näkyjä. En tiedä onko sillä eroa. On sillä vähän. Tämä ihminen on minulle muutakin kuin vain profeetta.
   Toissa vuonna oli Israelissa pidetystä rukouskokouksesta lähtenyt (tahitilaiselta naiselta?) profetia Suomea koskien. Huimin kohta ehkä oli se, että tiettynä päivänä (klo.8?) Eiffel-torni kaatuu... Monet seurakunnat ryhtyivät rukoilemaan ahkerasti.. Sit ku oli käynyt täysin selväksi, ettei profetia tule toteutumaan, asiasta ei yllättäen enää puhuttukaan.
  Kysyin asiaa eräältä vapaakirkolliselta mummoystävältäni ja hänenkin puheensa olivat lähes omituisia... "ehkä profetia oli vertauskuvallinen..? No saihan se ainakin meidät rukoilemaan." tai jotain sellasta... Itse en voi painaa näin laajaa profetiaa villaisella, vaikken siihen ollut ahkerasti uskonutkaan missään vaiheessa. Ja mielestäni siihen uskoneiden ihmisten olisi myös hyvä (hengellisen terveytensä kannalta?) tunnustaa itselleen, että nyt erehdyttiin.
    Eräs ystäväni sai kerran rukoillessaan näyn minusta. Vaikkei näky ollutkaan vielä täysin yksiselitteinen sain siitä rohkaisua: Jumala oli nähnyt sen hetkisen tilanteeni. Hän myös tahtoi auttaa. Seuraavana päivänä näky saikin yllättäen jatkoa ja silloin sain myös varmuuden, mistä oli kyse. Varsin hoitava ja rohkaiseva kokemus.

497
Pohdintapalsta / Vs: Seksivalistusopas isosille
« : 02.02.2007 - klo:14:28 »
Mä en ymmärrä miks tommonen opas tehtiin. Jos joku isosia tai pikkusia kiinnostaa, niin se MITÄ RAAMATTU SANOO ASIASTA. Siis toi opas vaan on niin turha. Ihan ku koulussa ei oltais käyty samoja asioita läpi. Sen sijaan opas, joka kertoo selvästi Raamatun kannan asioista on mielestäni tervetullut. Ongelmakysymyksiä ei olis pakko käsitellä, kunhan oppaasta tulis selväks, että esiaviollinen seksi on vastoin Raamatun oppia ja Jumalan tahtoa eli synti suomeks.

498
Pohdintapalsta / Vs: Enneunet
« : 02.02.2007 - klo:14:18 »
en osaa sanoo juuta ku jaata.
Mut jos armolahjoja on erilaisia, eikä kaikilla sama, niin eihän nyt kaikki enneuniakaan nää.
  Marylla oli hyvä pointti ja muistutus: enneunet itsessään eivät ole todistus Jumalasta. Tai en nyt osaa selittää, mutta ne voivat myös tulla ihmisestä itsestään tai ehkäpä jopa saatanalta (siis, esim shamaanille tai muulle henkitohtorille, mutta ei kyl kristitylle.)

499
Pohdintapalsta / Vs: Itsetyydytys
« : 02.02.2007 - klo:14:03 »
Huoh... tätä keskustelua oon "odottanut" ...  Nyt enää mikään ei erota meitä radikaali.netistä
 No samapa tuo. Onhan asioista hyvä keskustella.
   Joo no tuodaan nyt oma mielipidekin esiin: Itse tulkitsen Raamatun kannan selvästi: kaikki seksi (mitä itsetyydytys nyt ainakin on) kuuluu avioliittoon ja puolisolle. Ja itsetyydytystä on ehkä hankala sijoittaa avioliittoon ja puolisolle..
Ehkä olen radikaali, tiukkis ja vielä konservatiivikin päälle, mutta näin omatuntoni asin kertoo.

500
Pohdintapalsta / Vs: Kaipaako taivaassa läheisiään?
« : 12.01.2007 - klo:13:16 »
  Kummallisia pohdintoja teillä kyllä... Seuraavaks varmaan, et "miten mä voin olla helvetissä onneton, ku saunassa on kivaa?" tai jotain vastaavaa..    :D no ei vais, kyl mä itekin mietin joskus. Mut voin kertoo, et jos kerran loppuu itku ja valitus, niin se riittää mulle vallan mainiosti! Ja sit ku saan vielä olla synnistä erossa ja lähellä Isää niin se on kaiken huippu!!!  Verrattuna maalliseen elämään, se on aika herkkua. Verrattuna helvettiin, se on täydellistä.  Kannattaa mennä taivaaseen kattoon, onnistuuko onnellisuus siellä. :)

501
Nettipappi / Vs: Naispappeus?
« : 11.12.2006 - klo:17:34 »
Miksei naispappeja kutsuta "papittariksi"?  :D

502
Pohdintapalsta / Vs: Ylistäminen
« : 08.12.2006 - klo:13:48 »
Armoa ja Rauhaa!!

 keskustelua riittää..:) ehkä hyvä niin... 
   Mut joo, monet on varmaan huomanneetkin, että olen ollut mukana kotikirkko-illassa esilaulupoppoossa. Ja olette varmaan paikalla olleet huomanneetkin, että laulut ovat kovin ylistyspainotteisia. Omasta mielestäni se on hyvä. Mutta haluamme mielellämme kuulla myös Teidän mielipiteenne.
    Nettipappimme on muistaakseni joskus sanonut (joko itse tai sitten lainannut jotain) jotenkin niin, että karismaattisuus on hieno asia luterilaisille, etenkin kun se on kirkkomme sisällä. Itse olen samaa mieltä. Ylistys ei ole luterilaista oppia vastaan, vaan toimii todella hyvin seurakuntalaisillemme, kun se on hyvän maun, järjestyksen ja Raamatun linjan puitteissa.
   Ja vielä yksi pyyntö kotikirkoissa kävijöille:  älkää nostako käsiänne ylös sen vuoksi, että esilaulaja tekee niin, jos ette aikoneet niin ollenkaan tehdä! Eli älkää hyvät ihmiset matkiko meitä vaan laulakaa, ylistäkää tai rukoilkaa, sillä tavalla joka on itselle tuttua ja turvallista.
   Toivon että laulujen aikana voisitte keskittyä vaikka laulamiseen, screenin kirjoitusvirheisiin tai mieluiten Jeesukseen, mutta älkää meihin. Itse olen pienempänä ylistyskokouksissa matkinut muita, ja siitähän ylistyksessä ei tulisi olla kyse..

Toivotan kaikille rauhaa ja iloa Herrassa sekä kärsivällisyyttä meidän, syntisten ihmisten, seurassa!

503
Pohdintapalsta / Vs: Ylistäminen
« : 26.10.2006 - klo:15:24 »
Lainaus
MIETE 5: Hengellistä sisältöä käytetään hyvänä syynä keskittyä tunteiluun.

Ylistämistä syytetään tosi usein tunnehakuiseksi. Ja minulle tulee sama tunne ylistyskokouksissa. Tilaisuuksien musiikkityyli on aivan omansa. Voin vain kuvitella, kuinka tunnelma menisi pilalle, jos sekaan laitettaisiin esimerkiksi virsi, jossa olisi hienot ylistävät sanat. Monien ylistyslaulujen sanoituskaan ei pyri julistamaan jotain asiaa, vaan niissä toistetaan mantran tavoin jotain lyhyttä säettä ja keskitytään mukaansa tempaavaan musiikkiin ja tunnelman rakentamiseen.

Musiikkityyli... aika konservatiivista puhetta... Esimerkkejä:

1) Raskas ylistys - esim. HB, Kutless
2) Klubimusaylistys - fire4u
3) Dance-ylistys - esim. e-praise, Club J, Nitro Praise...
4) Rap-ylistys - en tiedä tiettyy artistia, mut biisejä paljon... esim. AOC [mä polvistun] King's Kids (Vesa Matara) [muuta], majakkataajuus (majakka-srk) [tässä oon]
6) Rock/pop-ylistys - hyvä esimerkki- delirious?

  Olen itse todennut, että virsi EI pilaa ylistyskonserttia. Nokia Missio -illoissa on usein laulettu virsiä ylistyksen lomassa. Samoin Kangasalan srk:n kotikirkkoilloissa.

En kuitenkaan väitä etteikö nörttipapin puheessa olisi perää, mutta yleistys on taas päässyt kunniaan..:p

504
Pohdintapalsta / Vs: Ylistäminen
« : 12.10.2006 - klo:09:31 »
En tasan jaksanu lukee noita viestejä, mutta kerron hieman omia kokemuksia ylistyksestä...

Ylistysmusa on aina kiehtonu mua. Jotenki se vaan on se mitä mä haluun musiikilla tai laululla Jumalalle sanoa. Laulaa Jeesukselle, en pelkästään Jeesuksesta. Koen sen yhtenä tapana, miten voin kiittää Herraani. Laulut ovat myös kauniita ja itse soittamalla koen voivani kiittää myös lahjoista jotka Hän on minulle antanut.

Mutta sitten ylistyskulttuuriin. Tästä olen kavereiden kaa puhunut niin monesti. Kun ihminen tulee ylistyskokoukseen ja hän haluaa kuulua joukkoon, hän rupeaa matkimaan. Tätä olen itsekin niin monesti tehnyt. "Aha hän nostaa kädet, no niinpä minäkin." Ja usein tanssin omaisesta ylistyksestä voi tulla huomion kohde, vaikkei se mielestäni ole suoraan kummankaan vika. Itse tosin nykyään mietin, miten voin ylistää kavereideni seurassa, joille ylistys on aika vieras juttu. Etenkin jos ystävä kunnioittaa/ihailee minua jossai määrin/pitää minua "parempana kristittynä" niin tulee heitettyä pyyntö Jumalan puoleen, että ystävä ei takertuisi minun tapaani ylistää.

Itseltäni on into hieman mennyt isoihin ylistyskokouksiin. Rajua sanoa näin, aivan kuin se olisi ollut vain trendi. Mutta en koe pystyväni ylistämään niissä niin aidosti. Lisäksi ne totta, pelottavat minua. Kerran nimittäin ajauduin ylistystilaisuudessa uskoni ehkäpä pahimpaan traumaani.

Mutta ylistäminen on ihanaa, yksin, kavereiden kanssa, piirtäen, tanssien, kirjoittaen,  bassorumpua soittamalla... jne.

Kaikki joissa Henki on, ylistäkää Jumalaa!!

505
Pohdintapalsta / Uuden testamentin kirjeiden kirjoittajat...
« : 24.06.2006 - klo:00:37 »

HUOM! Runsaan yleisen keskustelun vuoksi siirsin tämän aiheen Nettipapin palstalta Pohdintapalstalle.
Terveisin Marko

Mä petyin aika tavalla, kun luin Raamattuni takaa, et niitä jotain kirjeitä ei o kirjoittanu paavali, vaikka niin lukee. En mä enää osannu ottaa sitä niin Jumalan sanana, kun koin et mua huijataan.. (Paavali täs moi. *häh häh en oo oikeesti ;P*)
  oke olin jo kauan tienny tän, mut silti koin äkkiä, et mua huijataan..:0

506
Nettipappi / Vs: Homoseksuaalisuus
« : 24.06.2006 - klo:00:06 »
UUSI KYSYMYS!!

  Et pakosti oo kyseisen asian asiantuntija...
  Mut tosi usein törmään väitteeseen, et ihminen ei voi mitenkään valita/vaikuttaa seksuaaliseen suuntaumuksensa.  Eli jos sattuu hassut geenit, niin sit ei voi mitään.. Usein olen vastannut kysymykseen, et onkos sit pedofilia iha hyväksyttävää, ku eihän nekään voi sille mitään...  Mut joo.  Mä ehkä nään asian ihmisen syntiinlankeemisen valitettavana seuraksena. Ja loppujen lopuksi, onko olemassa ihminen joka on syntyessään täys homo, vai kokeeko hän vain lihallisessa ruumiissaan tällaisia himoja..? vai onko sillä mitään eroa??

507
Pohdintapalsta / Vs: Evoluutioteoria
« : 23.06.2006 - klo:21:36 »
 no joo... kaverit on menny vähä naapurin pihan puolellekin välillä. No samapa tuo. tuskin jaksan lukee tätä keskusteluu enää...
  No kiitos kuitenkin siitä, että ymmärsin jälleen, että minun on aivan turha miettiä kyseistä asiaa enää. Usko Jeesukseen ja Raamattuun riittää meitsille. ja voin ilmottaa, että en tasan jaksa vaivata Jeesusta näin tyhmällä kymysyksellä enää taivaassa. Siunausta kaikille. Uskokaa Evotuutioon tai kiertoilmauuniin tai mihi vaan mun puolesta, mut ainakin Jumalaan. Se pelastaa.

508
Pohdintapalsta / Vs: Evoluutioteoria
« : 06.06.2006 - klo:18:14 »
     Jos lähtisin käsittelemään asiaa niin kuin sinä, eli enemmänkin tieteelliseltä näkökannalta, niin voisin todeta, että historialliset todisteet ovat Jeesus Nasaretilaisesta niin kattavat, että voidaan tietää kyseisen ihmisen olleen olemassa. Jos kuitenkin tietäisimme ja tieteellä todistaisimme esim. Jeesuksen ylösnousemisen, kyse ei enää olisi uskosta, vaan ennenminkin tiedosta. Näin ollen koen itse turhaksi käsitellä kyseistä asiaa eli evoluutioteoriaa pelkästään tieteellisten faktojen pohjalta. Vaikka itseasiassa sekin tukee keskusteluamme monin tavoin.
     Mielestäni koko luomakunta todistaa Jumalan luomistyötä, joka myös osittain on nykyisten tietojen perusteella evoluutiolle mahdotonta.

No, mielenkiinnolla odotan NörttiPastorin vastausta! :P Siunausta

509
Pohdintapalsta / Vs: Lordin sanoitukset
« : 05.06.2006 - klo:12:47 »
  Mielenkiintoista keskustelua.. Tämä keskustelu on noussut pöytäkeskusteluissa jopa homojen edelle!
  Mielestäni tämä Lordi-asia on jossakin määrin huolestuttava. Kymmenestä käskystä ensimmäinen on erittäin tärkeä ja vaikea, niin kuin muutkin.. Minusta on jotenkin jo sairasta, että noin demonista ulkonäköä käyttävä bändi on noussut koko kansan suosioon.. eli lähes kaikki ihannoivat heitä. eri asia kuinka paljon. En väitä että joku Teistä olisi väärässä, mutta koskaan ei ole pahitteeksi tutkia asiaa kunnolla Raamatun valossa. Siis omaa elämäänsä.
Suomensinpa muuten kerran päähenkilömme nimen.. Englannitaidoillani sain Mister Lordista Herra Herran...
  No se siitä. sanoista sen verran, että ei ole mikään uusi temppu käyttää Raamattua ja uskonnollisia asioita rock-lyriikassa. Käsittääkseni Iron Maiden on tällä tavalla saanut jonkinlaista huomiota..

  Mut siunausta ja hyvät jatkot!!! :)

510
Pohdintapalsta / Evoluutioteoria
« : 04.06.2006 - klo:17:24 »

HUOM! Tämä keskustelu on avattu alunperin Nettipapin palstalla. Keskusteluluonteensa vuoksi siirsin aiheen foorumin uudistusten myötä Pohdintapalstalle. Terveisin Marko
  Keskustelimme uskovien ystävieni kanssa tästä asiasta äskettäin erittäin mielenkiintoisen keskustelun.. Suuri osa porukasta oli jopa taipuvainen ajattelemaan, että on hyvinkin mahdollista, että Jumala loi maapallon (ja jopa meidät=ihmiset) evoluution avulla. Itse vierastan tällaista progressiivista kreationistista ajattelutapaa aikalailla, mutta kuuntelin mielelläni muitakin.    Itsekin uskon evoluutioon lajien selviytymisenä (=heikot kuolee...) mutta en suostu uskomaan tulleeni apinasta..:p
  Totta, tiede ei väitä olevansa totuus ja evoluutio on ERITTÄIN hapara... Mutta silti se tuntuu olevan valtauskontona Suomessa.    En usko, että ihmisen on oleellista tietää tarkalleen luomistapahtumia; tärkeintä on että uskomme, että "Jumala loi Auringon kuun ja (niin edelleen)..."
  Itse olen käsittänyt että 1. Moos luomispäivät ovat 24h, koska aurinko ja kuu oli luotu ja päivä ja yö nimetty (muistaakseni) mutta ymmärrän toisenkinlaisen ajattelun, johon voimme jopa Raamatusta lyötää perusteet.. (1d = 1000a)
   Jos ihminen olisi kehittynyt apinasta, niin mietityttää että missä vaiheessa olivat ensimmäiset ihmiset. Eli olivatko Aatami ja Eeva ensimmäiset kahdelle jalalle nousseet apinat..:D heh, ja eikös evoluutio ole aika hidaskestoista... Hassua olisi, että Jumala odottelee, kunnes yksi apina nousee kahdelle jalalle ja sit tekee sille vaimonkin. pääsisivätkö ne Aatamia hieman vähemmän kehittyneet apinat taivaaseen??? :j    mielestäni ihminen ja eläin ovat Raamatun mukaan aivan eri asemassa ja niin ollen minun on hyvin vaikea uskoa, että ne olisivat olleet niinkin läheisiä, että toinen olisi kehittynyt toisesta.

   Kiitän kaikkia keskusteluun osallistuvia ja NörttiMarkoa. Pahoittelen ehkä virheellistä kuvaani evoluutiosta. en ole alan ammattilainen.   Siunattua KESÄLOMAA!!! :) paitsi NettiSaQ xD sulle siis siunattua työkesää. :)

Sivuja: 1 ... 32 33 34