Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pyrski

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 34
16
Pohdintapalsta / Vs: Masennus
« : 22.03.2012 - klo:23:54 »
Kovin arka olen neuvomaan, mutta Psalmien lukemista voin ainakin suositella. Ja Jobin kirjan. Varmasti onkin tuttua tekstiä, mutta ehkä tällä kertaa pystyt sukeltamaan syvemmälle ja samaistumaan kirjoittajien tuskaan. Anna Sanan tulla henkilökohtaiseksi.

Ja tosiaan yksin ei kannata jäädä, vaikka mieli tekisi. Joten hyvä, että olet apua hakenutkin. Anna Jumalan hoitaa sinua. Saat olla kuin lapsi Isän sylissä. Vailla vaatimuksia.

Koitan vähän rukoilla puolestasi ja kirjoittaa tänne tai yksityisellä, jos Jumala puhuu jotain erityistä.

17
Pohdintapalsta / Vs: Pyhä, mitä se on?
« : 06.02.2012 - klo:23:38 »
Yksi asia tässä hämää. Kirkonkin sisällä on alettu vaatia suvaitsevaisuutta vaikka tietääkseni Raamattu /kristinoppi ei mainitse sitä hengen hedelmänä tai muutenkaan kristillisenä hyveenä.( Korjatkoon joku, jos muistan väärin.)

Todellakin "hämää" (mielestäni aika lievä ilmaus...) Etenkin jos aletaan vaatia suvaitsevaisuutta syntiä ja sen harjoittamista kohtaan kirkon sisällä. Eli 1) suvaitaan synti 2) vaaditaan synnin suvaitsemista.

Synnistä esimerkkinä olkoon vaikka sitten epäjumalanpalvonta tai haureus.

Loppuun vielä lainaus: 1. Kor. 5: 9-13

Sanoin kirjeessäni teille, että teidän ei pidä olla tekemisissä siveettömästi elävien kanssa.
En tarkoittanut tämän maailman siveettömiä enkä ahneita, riistäjiä tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän pitäisi lähteä kokonaan pois maailmasta.
Nyt täsmennän vielä: jos jotakuta sanotaan veljeksi mutta hän on siveetön tai ahne, epäjumalanpalvelija, pilkkaaja, juomari tai riistäjä, älkää olko tekemisissä hänen kanssaan. Älkää edes aterioiko tällaisen kanssa.
Ei kai minun asiani ole tuomita ulkopuolisia? Ettehän tekään tuomitse muita kuin omaan piiriinne kuuluvia.
Ulkopuoliset tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

18
Pohdintapalsta / Vs: Homoseksuaalisuudesta
« : 31.12.2011 - klo:22:04 »
Huhhuijaa sanon mä.

Kristittynä uskon, että Raamattu on totta ja Jeesus Kristus itse on Totuus. Evankeliumi, sanoma armosta on saarnattava kaikille kansoille, jotta jokaisella on mahdollisuus pelastua. Evankeliumi tulee julistaa puhtaana paikasta tai ajasta riippumatta, mutta niin myös Laki, eli Jumalan ohjeet ja vaatimukset, jotta voimme ymmärtää armon. Ei Totuus muutu ajan tai paikan mukaan. Kulttuurit vaihtuvat, arvot muuttuvat mutta Totuus säilyy. Synti on syntiä niin Suomessa kuin lähetyskentälläkin, Evankeliumi vapauttaa niin Suomessa kuin kentälläkin.

Evankeliumi vapauttaa sen vastaanottajat, ei sido. Evankeliumin ydin on ANTEEKSIANTO. Sen saa armosta niin maallistunut itsekeskeinen länsimaalainen, huumeriippuvainen, prostituoitu, omaan kunniaansa rakastunut, rahanahne kuin homoseksiä harjoittavakin. Eikö tämä ole juuri se sanoma, jota homoseksuaalisuudesta rankaisevat maat tarvitsevat??? Sanoma anteeksiannosta, sanoma toivosta, sanoma eheydestä, rakkaudesta. Pahempaan suuntaanko Evankeliumi on viemässä näitä maita?

Tajuatko heppu sen esim. että koko Intian tuottamasta viljamäärästä 20% syö rotat ja toisen puolen tallaa ja syö lehmät ja rottia ei voi tappaa koska se on myös pyhä eläin hinduille ja tärkeä osa sielunvaellusta! eli jos Intia olisi kristitty maa ei siellä olisi nälän hätää.

Tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka Evankeliumi on vastaus kehitysmaiden tarpeisiin. Sielunvihollinen pitää miljoonia sairaana ja nälässä. Jokainen ruokalähetys ja terveydenhuoltoyksikkö on Jeesuksen rakkauden osoitus heille. Mutta ilman Evankeliumia, ilosanomaa homma jää kesken: riivajat eivät väisty, sielut eivät pelastu, lopullinen rauha ei koskaan saavu.

Ja tätä samaa evankeliumia tarvitsemme länsimaissa paljon paljon enemmän kuin uskoisimmekaan.

19
Pohdintapalsta / Vs: Sateenkaarimessu
« : 02.11.2011 - klo:23:35 »
Konservatiivisesta raamatuntulkinnastani huolimatta nostan hattua tämän viestin aitoudelle! Harvoja järkeviä viestejä tässä ketjussa.

Tuossa ainakin tunsin eräänlaisen piston omassa sydämessäni. Tässä haaste meille sateenkaarimessuun kriittisesti suhtautuville! Ehkä sanommekin, että hyväksymme homoseksuaalin ihmisen, muttemme syntiä. Mutta näkyykö se teoissamme, asenteissamme ja katseissamme? Liian vähän, siitä olen varma. Sanoista tekoihin.

20
Yleinen Keskustelualue / Vs: Vapaaehtoistyö
« : 31.10.2011 - klo:22:23 »
-MIHIN hommiin niitä vapaaehtoisia etsitään?

Tsekkasin tilanteen Suurella Sydämellä -nettisivulta ja siellä oli vähän eritellympää listaa. Tuosta linkistä siis suoraan listaan.

21
Pohdintapalsta / Vs: Homoseksuaalisuudesta
« : 11.10.2011 - klo:23:16 »
Tämän päivän hesarissahan tuo tosiaan oli. No enpä k.o. lehdeltä muunlaista vastausta odottanutkaan...

Monikohan kristitty ex-gay (huom. ei homomies, kuten lainauksessa oli) väittää "muuttaneensa seksuaalista suuntautumistaan käskyttämällä"?

22
Pohdintapalsta / Vs: Keskustelua ateismista
« : 07.10.2011 - klo:23:24 »
Siis en ymmärrä, kun olen tyhmä, itsekäs ja paha.  Niinkö?

Päinvastoin. Armo avautuu kunnolla vasta sinä päivänä kuin olet tyhmä, itsekäs ja paha.

Näin siis omasta subjektiivisesta kokemuksestani, sillä itse olen kaikkea tuota: tyhmä, itsekäs ja paha.

23
Pohdintapalsta / Vs: Keskustelua ateismista
« : 06.10.2011 - klo:20:33 »
Näin varmaan on kohdallasi. Mutta oletko myös valmis jakamaan kidutusta kaikille niille, jotka oman rehellisen tutkistelunsa perusteella ovat tulleet toiseen johtopäätökseen?

Onneksi minulla ei ole oikeutta jakaa kidutustuomioita kenellekään. Kyseinen kidutustuomio on Raamatun mukaan varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen, jotka tosin yrittävät saada mahdollisimman monet ihmiset mukaansa. Jumala on kaikkivaltias, mutta rajoittanut itsensä ihmisen vapaaseen tahtoon ja kunnioittaa sitä. Rakkautta vai sadismia?

Lähinnä viestilläni pyrin ilmaisemaan, että evankeliumi ei voi koskaan täysin aueta, ellei ihminen ymmärrä ja koe tarvitsevansa armoa.

24
Pohdintapalsta / Vs: Keskustelua ateismista
« : 06.10.2011 - klo:00:21 »
Niinpä...  Itse en pysty ymmärtämään miten kukaan uskova, joka ajattelee noita asioita pystyy tulemaan toimeen tuon ristiriidan kanssa. Siksi luulen, että useimmat ohittavat asian liian vaikeana. Monelle se on jopa niin arka paikka, että jos siitä alkaa keskustella, he suuttuvat. Ettei vaan tarvitsisi sitä ajatella.

Onhan tuo ihan keskeisiä vaikeita kysymyksiä. On siinä miettimistä, jos lähtee kaikin päin asiaa vääntämään.

Oma maailmankuvani vaan lähtee siitä, että olen syntinen, en ole elänyt Luojaani kunnioittaen saati kiittänyt kaikesta hyvästä, jota olen Luojaltani saanut. Oma maailmankuvani ei lähde siitä, että olisin hyvä, ansaitsisin asioita saati automaattisesti ansaitsisin suosiota Jumalalta.

Oma rehellinen tutkisteluni johtaa siihen, että minä olen ansainnut sen kyseisen kadotustuomion.

Tämä on se lähtökohta, josta sanoma Kristuksesta näyttäytyykin ilosanomana, eikä kidutususkontona.

25
Pohdintapalsta / Vs: Uskonnonvapaus testissä
« : 19.07.2011 - klo:23:21 »
Onhan jossain jo vilauteltu mahdollisuutta, että sharia-lakia saisivat muslimit noudattaa jossain länsimaassa.

Miten mulla on sellanen käsitys, että Isossa-Britanniassa tilanne ois jo tämä? :0 Voi olla, että oon puolikorvalla vaan kuunnellut.

26
Pohdintapalsta / Vs: Sateenkaarimessu
« : 19.07.2011 - klo:18:18 »
Kyllä kansanedustajia pitää arvioida heidän sanomisiensa ja käyttäytymisiensä mukaan. Uskoviakin kansanedustajia.

Toki. Mutta todellakin myös nimitellä?

27
Pohdintapalsta / Vs: Sateenkaarimessu
« : 18.07.2011 - klo:16:00 »
Minusta on ihan yksi lysti mitä joku perushumalainen sanoo...

Tämäpä sitten oli sitä kypsää käytöstä? Olisiko mielestäsi korrektia jos sanoisin, että minusta on ihan yksi lysti mitä yksi **** Tynkkynen sanoo? Tähtien paikalle siis jotain rienaavaa, mutta vain "pikkuisen" pahaa, jota ei tietenkään pidä ottaa vakavasti.

Kuka määrää, kenen kansanedustajan sana pitää ottaa vakavasti ja kenen ei? Mediaseksikkyys? siinäpä meillä hieno moraalipohja!

28
Pohdintapalsta / Vs: Vastaa ken haluaa tai on vastaamatta
« : 14.07.2011 - klo:03:27 »
Ei Jumala sulta oo koskaan tollasta vaatinutkaan. Hän kutsuu sua, niin kuin meitä kaikkia kuuntelemaan Hänen ääntään. Hän kyllä ilmoittaa kuka on. Ei kenenkään tarvitse riippua muiden kokemuksissa tai puheissa.

"Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan" (Matt. 7:7)

Välillä rukoilen melkein jopa tosissani, että unohtaisin kaiken, mitä oon Jumalasta kuullut (tietenkään menettämättä uskoa), jotta voisin oppia tunteen Hänet ihan uudestaan puhtaalta pöydältä. Koska niin paljon omassa uskossa on kaikkea teologista shittii, mikä ei oo ees Raamatullista. Puhumattakaan, mitä tää koko länsimainen maailmankuva on saanut mut uskoon.

Joten ihan vapaasti annan sulle luvan lopettaa kaiken uskomisen siihen mitä muut sanoo. Rehellisesti vaan Jumalan eteen ja sanoon, että hei haluan kuulla Sinun äänesi. Ja kun Hän puhuu, pysy siinä, äläkä anna minkään horjuttaa sitä.

Kauniita sanoja ja jopa ihan rehellisiä, mutta tiedän, ettei oo kovin helppoa toteuttaa. Mutta sitä tässä itsekin yritetään.

29
Pohdintapalsta / Vs: Sateenkaarimessu
« : 11.07.2011 - klo:21:56 »
Eikö demokratiassa kaikille kuulu samat oikeudet?

Ei käsittääkseni? Esimerkiksi alle 18-vuotiailla ja täysi-ikäisillä ei ole samoja oikeuksia. Esimerkiksi juuri tässä avioliittoasiassa. He eivät saa mennä naimisiin ilman erityislupia jne. Suomen kansalaisilla ja maassa muuten vaan asuvilla ei ole käsittääkseni samoja oikeuksia, vaikka demokratiassa eletäänkin.

30
Pohdintapalsta / Vs: Sateenkaarimessu
« : 08.07.2011 - klo:03:03 »
Milloin on oikeutettua kohdella jotain ihmisryhmää epätasa-arvoisesti? 

Itse en jostain syystä nää tätä epätasa-arvoista kohtelua. Suomen lainsäädäntö kohtelee käsittääkseni kaikkia ihmisryhmiä tasa-arvoisesti tällä alueella. Niin hetero- kuin homomieskin saa solmia avioliiton naisen kanssa. Yhtälailla myös heteronainen kuin lesbokin saa solmia avioliiton miehen kanssa. Laki on kaikille sama.

Raamattu ei kohtele ihmisryhmiä erilailla. Synti on synti niin heteroille kuin homoillekin ja armoonsa Jumala kutsuu jokaista.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 34