Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Iines100

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Pohdintapalsta / Vs: Rukouspyyntöjä
« : 24.11.2013 - klo:19:08 »
Pyydän, että rukoilisitte raskaana olevan maahanmuuttajaäidin puolesta! Vaikean pahoinvoinnin kokeneena hän ei syö, ei juo. Voi, kunpa ruokahalu palautuisi ja aikanaan Raamatun Sanakin koskettaisi. Kiitos rukoustuesta!!!

2
Pohdintapalsta / Vs: Välittääkö jumala?
« : 31.10.2012 - klo:19:32 »
Hiiri pärjää monessa asiassa paremmin kuin leijona. Hiiri pystyy menemään läpi paikoista, mihin leijona jäisi jumiin karjahtelemaan.

3
Pohdintapalsta / Vs: Älä ole oma itsesi
« : 25.10.2012 - klo:21:29 »
Mää oon kyllä päättäny olla oma itteni. Mitä väliä sillä on, mitä muut ajattelee? Ja mitä Jumalan ajatuksiin tulee, ne mä tarkastan Raamatusta enkä toisten ihmisten hienoistakaan puheista. Joo, tää oli mun henk.koht. näkemys, sanokaa mitä sanotte. Kiva, kun Moottorisaha tuo särmää ja näkökulmaa asioihin. On ihan terveellistä , että joku uskaltaa ravistella totuttuja ajatusrakennelmia.

4
Pohdintapalsta / Vs: Välittääkö jumala?
« : 22.10.2012 - klo:20:52 »
 Haluaisin rohkaista sanoin, mutta en osaa. Tiedän kyllä senkin, että tuskan ollessa suurin sanoilla ei tunnu olevan merkitystä.

On hyvä, että jaksat vielä kirjoittaa , Moottorisaha. Kirjoita tänne, kirjoita päiväkirjaa, ihan mitä vaan. Joskus kynä ja paperi voivat olla se oljenkorsi, joka auttaa kestämään.

Moottorisaha, meitä on monta,jotka rukoilemme puolestasi. Että jaksaisit, että kestäisit.


5
Pohdintapalsta / Vs: Masennus
« : 01.08.2012 - klo:19:43 »
No, innostuin kertomaan oman paranemiskokemukseni. Tosin en halua kertoa asiasta yksityiskohtia. Kokemaani saa arvioida kriittisesti niinkuin Stranger on jo tehnyt.

Ei, Stranger, en ole eri mieltä. Raamatussa selvästi sanotaan , että Jeesukseen uskovat tulevat näkemään ihmeitä. Sitä vain olen itsekseni mietiskellyt, että mitä kaikkea Jeesus tarkoitti ihmeillä. Tarkoittiko hän vain ja ainoastaan suoraan rukouksen kautta parantamista vai mitä?

 Jos pitkään masentunut ihminen löytää toivonpilkahduksen elämäänsä, niin se saattaa tuntua ihmeeltä. Jos pikkuriikkisen keskosvauvan vanhemmat näkevät lapsensa vahvistuvan pikkuhiljaa, niin se saattaa tuntua ihmeeltä. Jos syöpäsairaaalle löytyy uusi lääke, josta ei tule sivuvaikutuksia, niin sekin saattaa tuntua ihmeeltä.

Minä en usko, että on sattumaa, että lääketiede on kehittynyt niinkuin se on. Minä uskon, että kaikki hyvä tulee Jumalalta. Ja se, mikä meidän mielestämme saattaa näyttää pahalta, voikin olla Jumalan silmissä meidän parhaaksemme.  Joskus tuntuu, että lääketieteen hurja kehitys on sekin ihme.

 Ketjun alkuperäinen aihe taisi olla masennus, josta minä omine kokemuksineni hyppäsin sivuun.

6
Pohdintapalsta / Vs: Masennus
« : 01.08.2012 - klo:13:09 »
Stranger: kirjoitin "MYÖS lääketieteen kautta"

Kertomani asia on minulle ollut hiljaisen ilon aihe koko elämäni ajan ja todiste Jumalan parantavasta voimasta. Tiedostin jo lapsena leikkaukseen mennessäni, että on olemassa riski, että en enää herää.  Mutta Jumala antoi lääkärille taitoa ja tässä olen ja kirjoitan vastausta Sinulle, Stranger. Eikö olekin ihmeellistä?

Paransihan Jeesus sairaita jo maan päällä ollessaan ja parantaa varmasti tänäkin päivänä. Monilla eri tavoilla.

Stanger, oletko sitä mieltä, että jos Jumala osoittaa voimansa lääketieteen kautta, se on jotenkin vähempiarvoista kuin esim. seurakunnan rukoushetkessä koettu paraneminen?


7
Yleinen Keskustelualue / Vs: mitäs lempparia Kesästä?
« : 01.08.2012 - klo:11:12 »
Juuri nyt: mustikat! Ihan pian: vadelmat! :)

8
Pohdintapalsta / Vs: Masennus
« : 01.08.2012 - klo:10:08 »
Lainaus


Uskovalle rukous ja Jeesukseen luottaminen voivat olla jaksamista tukevia asioita, mutta ne eivät saa olla avun hakemisen esteitä. Eikä ne ole toisiaan poissulkevia asioita. Voihan sitä rukoilla vaikka menee lääkärillekin.Tämä on hyvin sanottu. Olen itse käynyt lapsena läpi leikkaushoitoa tarvinneen sairauden. Lääkärit ihmettelivät nopeaa toipumistani leikkauksesta. Minusta siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Minulla oli hyvä ja levollinen olo. Olin varma, että uskova opettajani rukoili puolestani ja nopea toipumiseni oli varmasti rukousvastaus.

Tästä syystä olen ehdottoman vahvasti sitä mieltä, että Jumala toimii ja tekee ihmeitä myös lääketieteen kautta.

Saamme olla kiitollisia, että asumme maassa, jossa on hyvät mahdollisuudet päästä lääkäriin verrattuna moniin muihin maihin.

9
Pohdintapalsta / Vs: Masennus
« : 02.07.2012 - klo:18:29 »
Stranger, minä en ymmärrä, missä kohtaa olen väittänyt, että Jeesus ei paranna sairaita. Siksi syytös Hengen sammuttamisesta tuntui tosi pahalta.

Näkökulmamme lähestyä asiaa on  erilainen. Olen pohtinut vakavasti sairaan ihmisen, kuten masentuneen ja syöpäsairaan kohtaamista ruohonjuuritasolla. Sinun näkökulmasi on enemmän Raamatun Sanan tutkiskelu ja siinä olevien rikkauksien jakaminen.

Keskustelupalstojen parasta antia on juuri se, että asioita voi tutkia eri näkökulmista ja oma näkemys voi saada uutta sisältöä toisten kokemuksista ja ajatuksista.

Tulkoon nyt sanotuksi, että kun liikun keskustelupalstoilla en yleensä lainaa suoraan Raamattua tai mitään muitakaan lähteitä. Kerron mieluiten mahdollisimman paljon omin sanoin, miten asioita olen kokenut tai mitä ajatuksia minussa muuten on herännyt. Toki usein mielessäni on jokin  Raamatun kohta. Jokainen voi kyllä itse lukea, mitä Raamattu sanoo.

10
Pohdintapalsta / Vs: Masennus
« : 02.07.2012 - klo:13:59 »
Jumala voi käyttää sairautta välikappaleena, jotta ihminen saavuttaisi elämän kalleimman asian. Elämän kallein asia ei ole sairauksista eroonpääsy, vaan mikä?

Jumala voi tehdä ihmeitä myös sallimalla lääketieteen kehittyä. Eli ihmeitä voi tapahtua ja tapahtuu myös lääkkeiden avulla.

Minulle tärkeitä ihmisiä on rukouksesta huolimatta kuollut nuorena syöpään. Menikö jokin väärin?

Sammutanko nyt Hengen toimintaa, kun kirjoitan omasta elämänkokemuksestani käsin tähän viestiketjuun? Hengen sammuttaminen on hyvin vakava syytös. Siten kuitenkin vastattiin edelliseen kommenttiini.

Kommentteja?

11
Pohdintapalsta / Vs: Masennus
« : 01.07.2012 - klo:15:37 »
Lainaus
Paavalin pistimestä:

Pitäisikö sairaita tänä päivänä opettaa näkemään sairautensa pistimenä, jota heidän täytyy sietää, että he eivät ylpeilisi erinomaisten ilmestystensä tähden? Syy siihen, että Paavalilla oli pistimensä, ei koske oikeastaan ketään muuta. Sinun ei pitäisi väittää, että sairautesi on samanlainen pistin, kuin Paavalilla oli, ellet sinäkin ole saanut yhtä paljon ilmestyksiä, niin että sinua täytyy estää tulemasta ylpeäksi.

http://www.sanajaylistys.org/pastori/Paavalin%20pistin.html

Tuota pistinjuttua en oikein ymmärtänyt. Joku siinä tuntuu väärältä tulkinnalta, en osaa määritellä mikä. Olkoon, ei kai minun kaikkea tarvitsekaan ymmärtää.

Tätä ketjun ajatuksia lukiessani tuli mieleen, että miten oikein määritellä kuka on terve ja kuka on sairas. Voiko kukaan meistä sanoa olevansa täysin terve?

Masennus on asia, josta voi puhua ja kirjoittaa paljonkin. Samoin esimerkiksi syöpäsairasta voi ymmärtää teoriassa oikein hyvin. Mutta kun kohtaa sairaan ihmisen, niin tärkeintä ei ensimmäisenä olekaan sanat. Tärkeintä on rinnalla kulkeminen. Hiljaisuus. Hiljaisuus tekee ajan myötä tilaa sanoille ja evankeliumille. Niin uskon.

12
Pohdintapalsta / Vs: Masennus
« : 29.06.2012 - klo:15:11 »
Stranger, minä olen aina ajatellut, että lääkkeet ja lääketiede ovat Jumalan lahjaa. Hän voi niitä käyttää välineinä paranemisprosessissa.  Olenkohan ihan harhateillä?

Minä en ikinä voisi kuvitella sanovani vaikeaa masennusta (siis siten nimettyä sairautta ) potevalle ihmiselle, että oletpa itseriittoinen tai että ei lääkäriltä saa todellista apua. Miten voisinkaan niin sanoa, enhän voi tietää, millainen paranemissuunnitelma ja aikataulu Jumalalle tuolle ihmiselle on.

Vaikea masennus on sellainen olotila, että ellei sitä ole läheltä nähnyt, niin on vaikeaa ymmärtää mistä puhutaan.

Masennus-niminen tunnetila on eri asia kuin masennus-niminen sairaus. Näin minä olen asian hahmottanut. Oikaiskoon joku, jos olen harhateillä.

Mieleeni tulee kaunis laulu: "olen särkynyt saviruukku, pala palalta murtui pois. Vaikk ìhmettélin ja itkin en millään murtunut ois..."

Jumala koettelee meitä ihmisiä monella tavoin. Jonkun osa on käydä läpi vaikea masennus. Miksi Jumala jotain niin raskasta jonkun osaksi sallii, sitä me emme voi ymmärtää. Raamattu lupaa, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaan uskovat. Amen.

13
Pohdintapalsta / Vs: Usko ja tiede
« : 31.05.2012 - klo:10:39 »
Hei,

kertomus on hyvä. Sattumalta(?) löysin suomenkielisen version:

http://hidastaelamaa.fi/2012/05/professorin-ja-opiskelijan-vaittely/

14
Pohdintapalsta / Vs: mitä ihmisestä saa julkisesti kertoa?
« : 29.03.2012 - klo:18:46 »
Tämä on todella laaja eikä ollenkaan yksiselitteinen aihealue.

Nimettömän esittämästä kysymyksestä tuli mieleeni kysymys vastuusta vähän eri näkökulmasta. Mediahan on raakaa bisnestä. Mitä sensaationhakuisempi otsikko sen varmempi myyntimenestys. Toimittajat nimittäin kirjoittaa sitä mikä myy. Onko esim. lehden ostajalla osavastuu siitä, mitä media kirjoittaa. Lehden ostajahan valinnallaan päättää, minkä tyyppiset lehdet kilpailussa pärjäävät.

Jokaisella tulisi kuunnella omatunnon ääntä. Mutta se ei vain aina myy.

15
Pohdintapalsta / Vs: Masennus
« : 26.03.2012 - klo:22:03 »
Masentunutta voi ymmärtää vain toinen masennuksen kokenut. Vertaistukiryhmän löytyminen voisi tarjota edes vähän apua.

Pimeimmänkin tunnelin päästä löytyy lopulta valoa.

Lainaus alla, monelle varmaan hyvinkin tuttu.

" Eräs mies näki yöllä unen. Unessa hän käveli rannalla Jeesuksen kanssa. Yhtäkkiä taivaalle ilmestyi tapahtumia hänen elämästään. Elämänsä jokaisen vaiheen kohdalla hän näki hiekassa kahdet jalanjäljet: omansa ja Jeesuksen.

Kun hänen elämänsä viimeisinkin tapahtuma oli kulkenut hänen silmiensä editse, hän tarkasteli hiekkaan jääneitä jalanjälkiä. Silloin hän huomasi, että hänen elämänsä polulla näkyivät usein vain yhdet jalanjäljet – ja juuri silloin kun hänellä oli ollut kaikkein vaikeinta elämässään.

Tämä kiusasi häntä, joten hän kysyi asiaa Herralta: “Herra, silloin kun päätin seurata sinua, sinä lupasit kulkea aina kanssani. Mutta nyt näenkin vain yhdet jalanjäljet elämäni vaikeimpien aikojen kohdalla. En ymmärrä, miksi jätit minut juuri silloin kun olisin tarvinnut sinua eniten.”

Herra vastasi: “Rakas lapseni, minä rakastan sinua, enkä voisi koskaan jättää sinua. Yhdet jalanjäljet tarkoittavat, että silloin kun olit koetusten ja kärsimysten keskellä, minä kannoin sinua.”

Voimia ja jaksamista masennuksen kanssa kipuileville.

Sivuja: [1] 2 3 ... 13