Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eduu

Sivuja: [1]
1
Nettipappi / Saulin kuolema
« : 13.10.2019 - klo:00:11 »
Mietityttää kovasti kuvaukset Saulin kuolemasta, toisessa kohtaa sanotaan hänen itse tappaneen itsensä ja toisessa, että amalekilainen hänet tappoi. Miten tällainen ristiriitaiselta vaikuttava juttu ratkeaisi, onko mitään selitystä?

3Taistelu kävi kiivaana myös Saulin ympärillä. Jousimiehet keksivät hänet, ja hän haavoittui pahoin heidän
nuolistaan. 4Silloin Saul käski aseenkantajaansa: »Tartu miekkaasi ja lävistä minut! Muuten nuo
ympärileikkaamattomat tulevat ja lävistävät minut ja häpäisevät minut.» Mutta kun aseenkantaja ei
uskaltanut sitä tehdä, Saul otti itse miekan ja heittäytyi siihen. 5Nähdessään Saulin kuolleen myös
aseenkantaja heittäytyi miekkaansa ja seurasi Saulia kuolemaan. 6Näin he kaikki kuolivat samana päivänä,
Saul, kolme hänen poikaansa, hänen aseenkantajansa sekä kaikki hänen lähimmät miehensä. 1. Sam. 31:3-6

• 5Kun nuorukainen oli kertonut tämän, Daavid kysyi: »Mistä sinä tiedät, että Saul ja hänen poikansa
Jonatan ovat kuolleet?» 6Viestintuoja vastasi: »Osuin sattumalta Gilboanvuorelle, ja Saul nojasi siellä
haavoittuneena keihääseensä, ja vihollisen sotavaunut ja ratsumiehet olivat jo tulossa häntä kohti. 7Saul
kääntyi katsomaan taakseen, näki minut ja kutsui minua. Sanoin: ’Mitä voisin tehdä?’ 8Hän kysyi: ’Kuka
sinä olet?’ Minä vastasin: ’Olen amalekilainen.’ 9Saul sanoi: ’Tule tänne ja tapa minut. Silmissäni pimenee
jo, vaikka minussa vielä on henki.’ 10Menin hänen luokseen ja surmasin hänet, sillä ymmärsin, ettei hän
voisi niin pahasti haavoittuneena jäädä henkiin. Otin sitten otsarivan hänen päästään ja renkaan hänen
käsivarrestaan ja toin ne tänne sinulle, herra.» 2. Sam. 1:5-10

2
Pohdintapalsta / Etsikkoaikaoppi, kahdesti, kolmestikin...?
« : 27.09.2019 - klo:16:29 »
Jotkut sanovat ns. etsikkoajasta että niitä tulee ihmiselle vain 2-3 kertaa elämässä. Kun Jeesus puhuu etsikkoajasta, hän puhuu Jerusalemin kaupungista joka myöhemmin tuhoutui. Ja sitten on tämä Jobin kirjan kohta: "Katso, kaiken tämän tekee Jumala kahdesti ja kolmastikin ihmiselle, palauttaakseen hänen sielunsa haudasta ja antaakseen elämän valkeuden hänelle loistaa.” (Job 33:29–30).

Voiko noiden perusteella tehdä etsikkoaikaoppia, että kutsuja tulisi 2-3 elämän aikana? Tarkoittaako tuo "kahdesti, kolmestikin" nyt ihan samaa kuin 2-3? Jos ajatellaan seuraavaa lausetta "Siellä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni" että jos onkin enemmän kuin kolme niin eikö Jeesus olekaan silloin paikalla? Eihän siinä olisi mitään järkeä. Tarkoittaako kaksi ja kolme samaa kuin useampi tai monet tai jotain sellaista?

Eli tiivistettynä: Pitääkö olla erikseen etsikkoaika päällä jotta voi tulla uskoon? Eikö etsikkoaikaa ole koko elämä? Eikö Jerusalemin kohtalo ja etsikkoaika ole hieman eri asia kuin yksittäisten ihmisten uskoontulo?

3
Nettipappi / Apokryfikirjojen lukemisen hyödyt?
« : 07.02.2017 - klo:22:31 »
Jos lukisi apokryfikirjoja niin olisiko siitä mainittavaa hyötyä? Tulisiko niistä viisaammaksi uskovaksi, ts. avaisivatko ne enemmän uskon asioita kuin pelkästänn Raamatun kaanonin lukeminen?

4
Nettipappi / Eesau ei saanut tilaisuutta parannukseen?
« : 02.01.2017 - klo:18:21 »
Miten tuo Esaun tilanne oli sellainen, ettei katumus auttanut tai ettei saanut tilaisuutta parannukseen. Tämähän mainitaan myös heprealaiskirjeessa. Toisaalta Raamatussa sanotaan, että "jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu" ja ettei Jeesus aja pois ketän luokseen tulevaa. Toisaalta Esaun tapauksessa kyse on siitä, ettei hän saanut siunausta koska oli vain se yksi siunaus ja se meni Jaakobille. Onko tämä siis hieman eri asia kuin yleensä kääntymys, syntien tunnustaminen, uskosta luopuneen palaaminen?
hepr. 12:17 Tehän tiedätte, että kun hän myöhemmin halusi siunauksen itselleen, hänet hylättiin. Hän ei saanut tilaisuutta parannukseen, vaikka hän sitä itkien anoi.

5
Nettipappi / Rukousten ja ihmeiden toteutuminen
« : 01.01.2017 - klo:16:59 »
Johanneksen evankeliumissa on Jeesukselta vahva lupaus: 12 "Totisesti, totisesti: joka uskoo minuun, on tekevä sellaisia tekoja kuin minä teen, ja vielä suurempiakin. Minä menen Isän luo, 13 ja mitä ikinä te pyydätte minun nimessäni, sen minä teen, jotta Isän kirkkaus tulisi julki Pojassa. 14 Mitä te minun nimeeni vedoten pyydätte minulta, sen minä teen.

Tämä hämmentää minua, miten tämä pitäisi tulkita? Siis jokainen Jeesukseen uskova parantaa sairaita niinkuin Jeesuskin ja tekee muita hyviä tekoja? Toinen on tämä, että Jeesus tekee sen, mitä "te minun nimeeni vedoten pyydätte" (opetuslapset vai uskovat yleensä?).

Moni uskovahan rukoilee kovasti, esim. oman tai toisen sairauden parantumisen puolesta, mutta silti käy toisin. Näitä olen kovasti ihmetellyt, kun sanotaan Raamatun olevan "kokonansa totuus" ja Jumalan sanaa. Silti on kohtia jotka arkielämässä tuntuvat menevän eri tavoin, kuin ne Jeesuksen maan päällä ollessa menivät.


6
Nettipappi / Heprealaiskirjeen luopujien uskonaste
« : 22.04.2015 - klo:19:11 »
Millaisella uskonasteella Heprealaiskirjeen 6. luvussa puhutut luopuneet ovat? Ovatko vasta-alkajia maistajia vai pidemmän aikaa kunnolla uskossa olleita ja tietoisia uskostaan?

Heille on ilmeisesti opetettu "Kristuksen opin alkeet" parannus kuolemaan johtavista teoista, usko Jumalaan, 2 oppi kasteista ja puhdistusmenoista sekä kätten päällepanemisesta, kuolleiden ylösnousemus ja iankaikkinen tuomio. 3
Sen lisäksi heillä on seuraavat kokemukset: "ovat päässeet valoon, maistaneet taivaan lahjaa ja tulleet osallisiksi Pyhästä Hengestä, 5 nauttineet Jumalan hyvää sanaa ja kokeneet tulevan maailman voimia"

Sivuja: [1]