Aiheet - Iines100

Sivuja: [1]
Pohdintapalsta / Kristillinen kasvatus
« : 30.12.2011 - klo:19:12 »
Tämän päivän Aamulehdessä oli oikein hyvä uutinen :)

Mielestäni on hyvä, että joku päiväkoti tarjoaa selvästi kristillistä arvoperustaa. Eihän kristillinen kasvatus ole yksin kotien velvollisuus vai onko? Elämmehän /olemme joskus eläneet ns. kristillisessä maassa?

Surettaa, kun uskonnonvapauden nimissä vesitetään kristillisiä arvoja. Onhan itse kirkon johdostakin tullut kannanotto imaamikoulutuksen saamiseksi Suomeen, mutta kristillisen kasvatuksen puolesta en ole sieltä havainnut mitään kannanottoa.

Millaisia ajatuksia  kristilliseen kasvatukseen liittyvät asiassa foorumin väessä herättävät? Kannattaako tällaisesta yleensä keskustella?

Pohdintapalsta / Pyhä, mitä se on?
« : 18.10.2010 - klo:10:46 »
Onko nykypäivänä enää mikään pyhää?

Sanonta "Ilman pyhää ei voi olla arkea", niin, mitä se tarkoittaa?

Helppoa olisi tietysti tarttua kristinoppiin ja lukea sieltä, mikä on pyhää. Mutta onko kristinoppi ajastaan jäljessä?

Olenko minä ainoa, joka tällaisia pohdin? ???

Yleinen Keskustelualue / Karhuista ja vähän muustakin
« : 05.07.2009 - klo:13:14 »
Hei, foorumin väki!

Minua on mietityttänyt tapaus, jossa lenkkeilevä nainen joutui karhun vahingoittamaksi Lappeenrannassa asutuksen tuntumassa. Karhuemo ja pennut tapettiin, koska katsottiin niiden olevan riski ihmisten turvallisuudelle.

Linkki Aamulehden keskusteluun: http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/olisiko-karhusta-ollut-muille-vaaraa/148647

Osa keskustelijoista melko avoimesti katsoo, että oli naisen oma syy joutua karhun uhriksi.Ja yksi väite on se, että ihminen ja eläin ovat samanarvoisia. Ei kai kukaan tosissaan niin ajattele? Eläinten/luonnonsuojelu taitaa olla yksi nykyajan epäjumalista, ainakin joillekin.

Niin se vaan on, nykyaikana kannetaan yhä enemmän huolta eläimistä( petojen suojelu, lemmikkien määrän räjähdysmäinen kasvu jne.) kuin toisesta ihmisestä, lähimmäisestä. Jotain on vialla tässä yhteiskunnassa.

Pohdintapalsta / Kirkon ja valtion suhde
« : 08.01.2008 - klo:19:50 »

Mitähän tapahtuisi, jos kirkko ja valtio eroaisivat? Olisiko se hyvä vai huono asia?
Jos seurakuntien jäsenmäärä romahtaisi, niin mitä sitten?  Vähenisikö tapakristillisyys ja olisiko niin hyvä?

Mitä teille tulee asiasta mieleen? Millaista olisi asua Suomessa, jos ei olisi valtionkirkkoa?

Sivuja: [1]