Aiheet - Eero H.

Sivuja: 1
Nettipappi / Ehdonvallanasiat
« : 17.04.2007 - klo:23:53 »
Nettipapin palstalla on kysyttypaljon eettisiä kysymyksiä. Ajattelinkin kysyä että miten kristityn tulee tehdä päätöksiä ehdonvallanasiossa? Kiinnostaisi myös tietää teologisia perusteluja sille että miksi osa asioista on luokiteltu ehdonvallanasioiksi ja miksi kristitty saa käyttää järkeä?

Nettipappi / Ehtoollinen
« : 15.01.2007 - klo:17:36 »
Tässä lueskelin yo-kirjoituksiin ja uskonnon kirjassa oli tällainen virke "Keskeinen(kristinuskon) rituaali on Jeesuksen ylösnousemuksen kunniaksi nautittu ehtoollinen." s.68 Theo, pyhät piirit,Otava, Keuruu 2002. Olenko väärässä jos sanon että ehtoollista vietetään Jeesuksen muistoksi. Miksi ehtoollista vietetään?

Nettipappi / Mitä rakkaus on?
« : 06.11.2006 - klo:17:40 »
Olen kuullut puhuttavan aiheesta monesti, mutta minulla on sen verta lahopää että ei voi muistaa. Joten tässä pari kysymystä: millainen on Raamatun rakkaus käsitys? Rakkautta on useaa erilaista, millaisia rakkauden "lajeja" Raamatussa on ja mitä se niistä opettaa?

Jeremia 25:15-38. Minkä takia muita kuin juutalaisia rangaistiin/rangaistaan? Ymmärtääkseni juutalaisia rangaistiin liiton rikkomisesta(korjaa jos olen väärässä). Rangaistaanko/rangaistiinko muita epäjumalan palveluksesta? Liittyykö tämä Jer.12:14-17 jakeisiin?

EDIT: Muokkasin otsikkoa kuvaavammaksi. Marko

Nettipappi / Mitä on seurakuntayhteys?
« : 21.10.2006 - klo:02:29 »
Niin mitä on seurakuntayhteys? Eli sitä haen kun käsite puretaan palasiin niin mitä se on, miten se toteutuu nykyään käytännössä, mitä se oli alkuseurakunnan aikana?

Nettipappi / Miten juutalaiset pelastuivat ennen Jeesusta?
« : 10.10.2006 - klo:19:32 »
Niin miten juutalaiset pelastuivat ennen Jeesuksen sovitustyötä?
Oliko juutalaisuus tuolloin armouskonto?
Mikä oli lain asema tuolloin?

Sivuja: 1