Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - KokoDino

Sivuja: [1]
1
Yleinen Keskustelualue / MarkkinaGospel 2012
« : 02.05.2012 - klo:00:10 »
Terve!

Jälleen on Jumalan armosta saatu järjestää tätä tapahtumaa Kangasalla. Tällä kerttaa markkinagospel järjestetään parkissa, joka sijaitsee Kangasalan s-marketin takana.
Tapahtuma on päihteetön ja ilmainen, eli toivotamme sinut hyvä lukija tervetulleeksi ja toivomme, että voisit tuoda ystäväsikin mukana!

Tapahtumassa on musiikkiesityksiä, draamaryhmän näytelmä, kilpailuja joissa on kivoja palkintoja ja pientä tarjottavaa, joka on myös ilmaista.

Tässä vielä FB-ryhmämme: http://www.facebook.com/events/194344957342377/

2
Pohdintapalsta / Raamatun tulkitseminen
« : 26.11.2010 - klo:21:37 »
Aloitinpa nyt uuden aiheen, koska tästä alkoi olla jo liikaa juttua homokeskustelussa.

Itse siis olen sitä mieltä, että meidän ei tulisi tulkita Raamattua, koska jos me uskomme, että Raamattu on Jumalan ilmoitus, sulkee se pakostakin pois tulkitsemisen, joka on hyvin avonainen eri teorioille ja mielipiteille.
Raamatussahan on lupaus, että Pyhä Henki johtaa meidät tuntemaan totuuden. Uskon siihen todella vahvasti, että Pyhä Henki avaa meille Raamatun sanaa kyllä, jos vain hiljennymme Herran edessä, emmekä ala heti tekemään omia johtopäätöksiä, mitä mikäkin kohta tarkoittaa.

Yksi syy miksi emme välttämättä ymmärrä Raamatun sanomaa yksimielisesti on se, että me otetaan monesti ensin seurakunnan opit ja sovitetaan Raamattua niihin oppeihin sopiviksi. Tämän olen havainnut jokaisessa seurakunnassa, josta jotain tiedän. En kuitenkaan yleistä, että kaikki ihmiset seurakunnassa näin toimisivat. Tästä on kyllä vaikea jutella, koska yleensä ihmiset loukkaantuvat heti ja sanovat, että heidän seurakunnan oppeja halvennetaan, vaikka siitä tässä ei todellakaan ole kyse.

Nyt en siis väitä, että olisi ihmisiä, jotka eivät Raamattua tulkitse. Varmasti jokainen tulkitsee ja itse tulkitsen monesti myös. Sen olen kuitenkin huomannut, että jos itse hiljentyy Raamattua lukiessa, eikä heti ole tekemässä omaa teoriaa, tai ajattele, että tämä kohta tukee juuri tuota ja tuota seurakunnan oppia, niin Raamattu avautuu todella ihmeellisellä tavalla. Kohdat joita ei koskaan ole voinut itse ymmärtää, niin yhtä-äkkiä ikäänkuin päähän laskeutuisi selitys sille tai ihan niinkuin joku kertois sen, vaikka ääntä ei kuulekkaan.

Jos joku ei ymmärtänyt mitä tarkoitin, niin saa rohkeasti kysyä, niin yritän suomentaa :)

3
Pohdintapalsta / Raamattu koodeja?
« : 22.04.2010 - klo:22:25 »
Ajattelinpa aloittaa tämmöisen "helpon" keskustelun. Elikkä jotkut ovat saattaneet kuulla, että alkukielisessä Raamatussa on joitain koodeja piiloitettuna. Ne toimivat kuulema niin, että otetaan esim ensimmäiseltä sivulta kolmas kirjain ja mennään esim 3 sivua eteenpäin ja otetaan jälleen kolmas kirjain.

Voiko tämä pitää paikkansa? Eikö tuolla tavalla saa Raamatusta tehtyä millaisen itse haluaa? Itse uskon, että kaikki tärkeimmät ja isoimmat asiat ovat kirjoitettu Raamattuun, kuten Danielin kirjasta, sekä Johanneksen ilmestyskirjasta voimme lukea.

Tähän asti olen kuullut, että alkukielisessä Raamatussa profetoitais seuraavaa

-Obama tapetaan ja Hillary Clinton astuu virkaan.

-Suuri meteoriitti iskeytyy maahan ja joka maan rantaviivat joudutaan piirtämään uudestaan. Vain ne kuulema pelastuvat, jotka ovat merenpinnasta noin 150cm korkeudella.  (Tästä on kuulema myös noin 2500 profetiaakin ympäri maailmaa saatu, mutta jännää on se, että ainoastaan internetissä olevat uskovat tietävät tästä.)

Tässä olisi pari. Olisin kirjoittanut Nettipapin palstalle tämän, mutta ajattelin, että muutkin saattavat tahtoa osallistua keskusteluun, joten päätin tänne kirjoittaa.

Olkaa hyvät! :D

4
Pohdintapalsta / Omilla voimilla?
« : 04.04.2010 - klo:16:51 »
Olen tässä nyt viimeaikoina miettinyt erästä asiaa. Kun olen tehnyt parannusta monista asioista elämässäni, niin osa uskovista on tullut sanomaan "älä tee omissa voimissa", taaskun osa uskovista rohkaisee ja tukee pääsemään synnistä ja pahoista tavoista eroon.

Missä siis menee raja?
Miten tehdään parannusta Hengessä?
Missä kohtaa Raamatussa sanotaan, ettei saa tehdä kaikkea, että pääsee kaikesta turhasta eroon?
Missä kohtaa sanotaan, ettei meidän tarvitse taistella syntiä vastaan?


Jotenkin alkanut tuntumaan, että nykyuskovat yrittää enemmän sallia syntiä elämään, kun pyrkiä siitä eroon. Jeesushan sanoi selvästi, mitä mieltä Hän on synnistä.

"Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; ...Ja jos sinun oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi menee helvettiin."  -  * Matt. 5:29-30

Jeesus tuskin käskee ketään oikeasti repiä käsiä tai silmiä irti, mutta sanoo, että synti ei missään nimessä ole hyväksyttävää. Ei siis ole aivan sama, elämmekö synnissä. Meidän tulee ymmärtää, että Jeesus EI kuollut, jotta voisimme tehdä syntiä.

Mutta kertokaahan omia mielipiteitänne ja olisin erittäin kiitollinen, jos NP Markokin vastaisi tähän. Kiitos jo etukäteen! :)

5
Yleinen Keskustelualue / Kristilliset blogit/nettisivut
« : 29.03.2010 - klo:01:58 »
Huomasin ettei meillä ole täällä vielä tämmöistä, joten piti perustaa. Tänne on tarkoitus kerätä erilaisia kristillisiä blogeja ja myös kristillisiä nettisivuja (eli jos tahdot mainostaa jotain kristillistä sivustoa).

Tässä olisi oma blogini, johon kirjoittelen joskus kun on jotain kerrottavaa.

http://kokodino.spaces.live.com/default.aspx


6
Pohdintapalsta / JKJVTS
« : 12.01.2010 - klo:09:06 »
Suomeksi: Jeesus kuoli jotta voimme tehdä syntiä. (väite/uskomus).

Mun mielestä toi on täysin väärä lähtökohta kristinuskossa. Olen törmännyt tuohon nyt aika usein, vaikka eivät suoraan sanokkaan, että noin uskovat, mutta useiden mielestä saadaan tehdä syntiä, koska kaikki annetaan anteeksi.

Mitä mieltä olette tästä? Sotivatko laki ja armo keskenään?

7
Pohdintapalsta / Valvokaa veljet ja sisaret!
« : 04.01.2010 - klo:04:04 »
Joskus näin unen siitä, kun Jeesus tuli hakemaan omansa pois. Tahdon kirjoittaa tämän tänne, jotta me todellakin valvoisimme omaa tilaamme.

Olimme vaimoni kanssa siinä unessa seurakunnassa ja kaikki seurakuntalaiset juhlivat jotakin. Seisoimme vaimoni kanssa ikkunan edessä, kunnes näimme, että taivaasta tulee meitä kohti jotain. Kun se "jotain" saapui lähemmäksi, tunnistimme, että Hän on Jeesus ja Hän on tullut hakemaan omansa pois. Ihmiset seurakunnassa huusivat "Jeesus tuli takaisin" ja ryntäsivät ulos.

Minä ja vaimo seistiin ikkunan edessä ja katseltiin onnessamme, että nyt on pelastus saapunut ja pääsemme kotiin. Aikaa kuitenkin kului hetki siinä ja porukkaa pääsi taivaaseen, mutta olimme yhä siinä. Huusin sitten Jeesukselle vitsillä "Ethän sitten unohda meitä" ja hymyilin. Jeesus kääntyi katsomaan minua kohti ja Hän tuijotti minua hetken, kunnes sitten katosi. Tajusin sitten, että en päässyt taivaaseen ja jouduin jäämään maanpäälle.

Vaimoni oli varmaan päässyt taivaaseen, sillä häntä ei enään näkynyt. Koin siinä todella suurta tuskaa, sillä en kelvannut Jeesukselle. Tajusin, että en ole elänyt, niinkuin Hän on opettanut.

Lähdin sitten kadulle etsimään tuttuja ja törmäsin erääseen toiseen uskovaan. Hän kertoi, kuinka oli menossa viemään ihmisille evankeliumia eteenpäin, jotta he voisivat kuoleman jälkeen pelastua.
Kerroin ystävälleni, että nyt on todella vaarallista liikkua kadulla, sillä pahuus on vallannut aivan kaiken.
Ystäväni lähti silti ja minäkin jatkoin matkaani.

Kun kuljin hetken, niin saavuin kristittyjen piilopaikkaan, joka toimi myös seurakuntana. Se oli talo jossain syrjäisessä paikassa. Näin siellä paljon niitä uskovia, joista ajateltiin, että he pääsevät varmasti taivaaseen, mutta niin ei näköjään ollut tapahtunut, vaan he olivat kanssani siellä piilossa rukoilemassa Jeesusta.

Jännää oli se, että juuri niitä oli kadonnut paljon, joista emme uskoneet, että he taivaaseen pääsisivät.

Uni päättyi muistaakseni suurten sotien meteliin.

Kun heräsin, niin tunsin vieläkin sen tuskan, minkä koin unessa, kun Jeesus ei ottanutkaan mua mukaansa. Se oli jotain todella hirveää ja pelkäsin paljon. Olisin varmaan itkenyt, mutta ei miehinen luonne antanut periksi, sillä vaimo nukkui vieressä :)

Toivon että en pelästyttänyt ketään teistä, vaan toivon, että jokainen meistä voisi hetkeksi pysähtyä ja tarkistaa, että olemme varmasti oikealla tiellä. On niin helppoa eksyä tällä tiellä, mikäli emme pidä katsettamme Jeesuksessa Kristuksessa.


Valvokaa veljet ja sisaret uskoanne ja pitäkää katseenne Jeesuksessa Kristuksessa! :)

8
Pohdintapalsta / Näkyjä taivaasta ja helvetistä?
« : 11.11.2009 - klo:03:02 »
Sanonpa heti alkuun, että tämän linkin kirjoitus ei ole kovinkaan raamatullinen minun mielestäni, mutta voi sen silti läpi lukea ja keskustella asiasta. Itseäni tuo puhutteli paljon, mutta enemmän valtas pelko ja epävarmuus omasta uskosta, että en varmasti pääsekkään taivaaseen vaikka kuinka yrittäisin.

Kertokaa siis oma mielipiteenne tästä ja miksi ei ollut raamatullinen, tai miksi oli.

http://www.saunalahti.fi/~expresso/varo/Ilmestyksia_taivaasta_ja_helvetista.pdf

9
Nettipappi / Naimisiin menosta
« : 17.05.2007 - klo:04:24 »
En tiedä onko tähän kysymykseeni jo vastaus täälä jossain, mutta kysyn silti.

Mitä eroa on näillä?

1.) menee kirkossa naimisiin ja pappi siunaa teidät yhteen.
2.) menee kotona naimisiin ja pyytää vaikka ystävää/seurakuntalaista siunaamaan paria yhteen?
3.) astuu kotona kahdestaan herran kasvojen eteen ja pyytää herraa siunaamaan parin yhdeksi

Näitä olen miettinyt paljon.. Sillä ei pelkästään se mielestäni tee kenestäkään avioparia, että menee maistraatissa tai kirkossa naimisiin.. ainoo noissa on vaan se, että se kirjataan väestörekisteriin tai jotai sinne päin..

Jos on esim pari, jotka ovat Jumalan kasvojen edessä kertonut rakastavansa toisiaan ja että haluavat elää toistensa kanssa elämänsä loppuun, ei mielestäni papin saarna, tai sormus tee heistä avioparia.. ite uskon että Jumalan siunaus on paljon suurempi kuin sormus tai lauseet..

Ittelleni on hyvin moni sanonut että mene naimisiin kun teille tulee lapsikin kohta, mutta koen sen sillein, että olen tekopyhä jos menen nyt naimisiin kun muut vain haluaa.. Tottakai haluan itsekkin mennä naimisiin ja mennäänkin jossain vaiheessa naimisiin, mutta nyt tässä vaiheessa se tuntuisi hirveän tekopyhältä.. Uskon että Jumala on siunannut minut ja kihlattuni yhdeksi, eikä sitä tarvitse maailmalle todistaa..

Sitten hauskinta mitä olen kuullut että kun lapsi syntyy eikä olla naimisissa, niin se on monien uskovaisten mielestä se lapsi on suurinpiirtein kirottu.. tämmösille jutuille en voi muutakun nauraa  :D

Mutta kuitenkin.. mitäs mieltäte muut olette?? Olenko pahasti hakoteillä??

Sivuja: [1]