Viestit - Eero H.

Sivuja: [1]
Pohdintapalsta / Vs: Mitä rakkaus on?
« : 09.05.2007 - klo:08:05 »
Täällä ollaan paljon puhuttu rakkaudesta ja teoista. Heitänkin ilmaan kysymyksen että onko rakkaus tekoja vai ilmeneekö rakkaus tekoina?

Pohdintapalsta / Vs: Mitä rakkaus on?
« : 22.04.2007 - klo:19:49 »
Elokuvissa, musiikissa ja iltapäivälehdissä puhutaan tosi paljon rakkaudesta. Millaista rakkautta se on?
Puhun seuraavassa miehen ja naisen välisestä rakkaudesta.
Usein elokuvissa rakkaus on synonyymi seksille; sen lisäksi elokuvista, musiikista ja iltapäivälehdistä saa sellaisen kuvan rakkaudesta, että se on joku voima joka vaan tulee ja sitten se menee eikä sille voi mitään. Tuo on ehkä yksi syy siihen miksi noin puolet avioliitoista päättyy avioeroon; onko ihmisillä sellainen kuva että parisuhteen eteen ei tarvitse tehdä töitä?  Mielestäni rakkaus ei ole asia joka vaan tulee ja menee eikä sille mahda mitään. Uskon että rakkaus on asia joka voi säilyä koko elämän, mutta sen eteen on tehtävä töitä.

Tulipa mieleeni että elokuvissa kuvataan paljon enemmän miehen ja naisen välisen rakkautta, kuin esim. äidin ja lapsen.

Nettipappi / Ehdonvallanasiat
« : 17.04.2007 - klo:23:53 »
Nettipapin palstalla on kysyttypaljon eettisiä kysymyksiä. Ajattelinkin kysyä että miten kristityn tulee tehdä päätöksiä ehdonvallanasiossa? Kiinnostaisi myös tietää teologisia perusteluja sille että miksi osa asioista on luokiteltu ehdonvallanasioiksi ja miksi kristitty saa käyttää järkeä?

Nettipappi / Ehtoollinen
« : 15.01.2007 - klo:17:36 »
Tässä lueskelin yo-kirjoituksiin ja uskonnon kirjassa oli tällainen virke "Keskeinen(kristinuskon) rituaali on Jeesuksen ylösnousemuksen kunniaksi nautittu ehtoollinen." s.68 Theo, pyhät piirit,Otava, Keuruu 2002. Olenko väärässä jos sanon että ehtoollista vietetään Jeesuksen muistoksi. Miksi ehtoollista vietetään?

Pohdintapalsta / Vs: Anteeksianto
« : 12.11.2006 - klo:21:37 »
MaryMagdalene, valoitahan hieman kommenttiasi, en oikein ymmärtänyt. Ymmärsin niin että asetit anteeksi antamisen ehdoksi taivaaseen pääsylle? Eli jos ei anna anteeksi,silloin on paikka helvetissä.

Nettipappi / Mitä rakkaus on?
« : 06.11.2006 - klo:17:40 »
Olen kuullut puhuttavan aiheesta monesti, mutta minulla on sen verta lahopää että ei voi muistaa. Joten tässä pari kysymystä: millainen on Raamatun rakkaus käsitys? Rakkautta on useaa erilaista, millaisia rakkauden "lajeja" Raamatussa on ja mitä se niistä opettaa?

Pohdintapalsta / Vs: Anteeksianto
« : 02.11.2006 - klo:21:29 »
Onko taivaispaikka menetetty jos ei anna anteeksi?. Mitäs jos ei pysty antamaan anteeksi vaikka haluasi? Onko taivaspaikka silloin menetetty? Onko pelastus minusta kiinni, onko se kiinni siitä mitä minä teen, siitä annanko minä anteeksi?

Tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka julistamme teille: Jumala on valo, hänessä ei ole pimeyden häivää. Jos sanomme elävämme hänen yhteydessään mutta vaellamme pimeässä, me valehtelemme emmekä seuraa totuutta. Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. 1.Joh 1:5-7(Kirkkoraamattu 1992)
Mikäli olen ymmärtynyt oikein, ihminen pelastuu yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden. Minulle on myös opetettu ja olen Raamatusta ymmärtänyt, että ainoa asia mitä ei saa anteeksi on Pyhän Hengen pilkka. En missään nimessä väitä etteikö Lassin lainaamia Raamatun kohtia pitäisi ottaa tosissaan, ehdottomasti se mitä Raamattu sanoo pitää ottaa tosissaan. Onko anteeksi antamisen ja armon välinen suhde paradoksi, jota emme voi käsittää? Onko kyse lain ja evankeliumin välisestä suhteesta?

Rauhan Jumala, joka ikuisen liiton uhriveren tähden on nostanut kuolleista lampaiden suuren paimenen, meidän Herramme Jeesuksen, varustakoon teidät hyvillä lahjoillaan, niin että voitte täyttää hänen tahtonsa. Sen, mikä on hänelle mieleen, hän itse tehköön meissä, hän ja Jeesus Kristus. Hänen on kunnia aina ja ikuisesti. Aamen. Hepr. 13:20-21(Kirkkoraamattu 1992)

Vaikea aihe tämä anteeksiantaminen. Tällaisia ajatuksia ja kysymyksiä, kertokaapa ajatuksianne. Nettipappi voisi kanssa kommentoida.

Nettipappi / Vs: Sota!
« : 28.10.2006 - klo:14:59 »
Tämä kysymys menee etiikan puolelle. Suomessa päätöksen sodasta ja rauhasta tekee eduskunta yhdessä presidentin kanssa(lähde: Forum yhteiskuntatieto Otava 2006).
Jos esivalta tekee päätöksen hyökätä toiseen maahan onko kristityllä velvollisuus osallistua hyökkäykseen? Tai jos puolustussodassa puolustus on onnistunut ja esivalta päättää vanhojen rajojen pitämisen sijasta hyökkäämällä vallata lisää aluetta onko kristityllä velvollisuus osallistua hyökkäykseen?

Jeremia 25:15-38. Minkä takia muita kuin juutalaisia rangaistiin/rangaistaan? Ymmärtääkseni juutalaisia rangaistiin liiton rikkomisesta(korjaa jos olen väärässä). Rangaistaanko/rangaistiinko muita epäjumalan palveluksesta? Liittyykö tämä Jer.12:14-17 jakeisiin?

EDIT: Muokkasin otsikkoa kuvaavammaksi. Marko

Nettipappi / Mitä on seurakuntayhteys?
« : 21.10.2006 - klo:02:29 »
Niin mitä on seurakuntayhteys? Eli sitä haen kun käsite puretaan palasiin niin mitä se on, miten se toteutuu nykyään käytännössä, mitä se oli alkuseurakunnan aikana?

Nettipappi / Miten juutalaiset pelastuivat ennen Jeesusta?
« : 10.10.2006 - klo:19:32 »
Niin miten juutalaiset pelastuivat ennen Jeesuksen sovitustyötä?
Oliko juutalaisuus tuolloin armouskonto?
Mikä oli lain asema tuolloin?

Sivuja: [1]