Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Moottorisaha

Sivuja: [1] 2 3 ... 55
1
Nettipappi / Vs: Kuolemantuomio
« : 15.04.2017 - klo:14:08 »
Noh keksitään hypoteettinen joskin mahdollinen tilanne.
Oletetaan, että Suomi on sodassa ja sinä olet siellä mukana tai kuka vaan kristittynä itseään pitävä. Sodan aikana voivat lait jne olla toisenlaisia. Saat määräyksen mennä ja teloittaa henkilö x tai tehtäviin kuuluisi mahdollisesti tappaminen toimenpiteenä eli eräänlainen kenttäoikeuden kuilemantuomio. Omatunto sotii vastaan. Miten tekis?

Kyllä joo tämä on sarjaa vaikeita ja melkein mahdottomia vaan joskin silti mahdollisia skenaarioita.

2
Yleinen Keskustelualue / Vs: tupakoinnin lopettaminen!?
« : 25.10.2016 - klo:18:03 »
Aikanani sauhusin monen monta vuotta. Sitten lopetin koko höskän ja sitä on jatkunut jo useampi vuosi. Mitään välineitä en käyttänyt ja mitä oon katsellut niin ne jotka sähkötupakkaa käyttää imee sitä varsin taajaan. Lopettamisen onnistuminen motivaation lisäksi perustui muutamalle periaatteelle.

1. Älä odota niksoja, sillä jos odotat niksojen tuloa ne tulee varmasti. Vartoomalla ja laskemalla aikaa siihen kun tekee mieli seuraa se ,että pää askartelee koko ajan asian kimpussa josta haluaa päästä. Sillähän siitä et pääse jos mietit sitä koko ajan. Ei kukaan syötyään ala välittömästi vessaakaan miettiä.
2. Mieli ja keho saattavat huutaa sitä jotain asiaa missä on kiinni kovastikin. Kun kerran voittaa sen pahimman menee mieliteko ohitse kun muistaa kohdan yksi. Muutenkaan ne jotkin tilanteet tms, joissa asiaan on tottunut eivät lopulta enää vaikuta kun aikaa kuluu. Riippunee hiukan ihmisestä kauanko.
3. Joku selittää ärtyneisyyden tms sillä kun ei polttele. Onko se todellista ärtyneisyyttä vai ei? Johtuuko se siitä vai antaako itselleen luvan kun rikkoo kohtaa yksi?

Toivon, että jotain sait siitä mitä koitin lyhykäisesti sanoa.

3
Nettipappi / Jumalan valinta (2. Tess. 2:13)
« : 15.05.2016 - klo:20:08 »
Kyseinen kohta on hiukan eri tavoin uudemmassa ja vanhemmassa käännöksessä. Itselläni on kyllä asiaan kanta ja kysyn nyt sun kantaasi. Tästä kohdasta juttelin tässä taannoin eräälle ammattitoverillesi. Hän selitti sen osaltaan olevan suunnattu Israelin sukukunnille jne..... Selitys oli ontuva, koska tolla selityksellä voidaan helposti useampikin vaikea ja muutoin hankala kohta sivuuttaa. Yleensä liika tuollainen jaottelu liiallisissa määrin ei tee hyvää kristillisyydelle. Jaotella nyt tyyliin kuuluu mulle, kuuluu sulle, sulle ,mulle, meille, jne..... Etenkin jos se on ainoa selitys vaikuttaa se lähinnä siltä, että asiaa ei haluta ajatella. Kuitenin joitakin asioita ajattelee. Kyseisen kohdan sanomaa on useampikin ennenkin tuuminut ja spekuloinut monin tavoin. Onko kyseessä siis kalvinistinen tulkinta vaiko armoon perustuva? Jotkut vetoaa käännösvirheeseen.

Silti siis nyt asiaan. Jos kerta kuten päätellä voidaan myöskin kohdan nojalla onko osa jo syntymästä valittu pelastukseen? Onko osa jätetty siitä heti pihalle? Jos sen npon tulkitsee on usko turhaa. Turhaa on muukin parannuksen tekeminen, koska me emme voi vaikuttaa valitaan joka on jo tehty. Mitä te siis tähän itse sanotte?


EDIT: Otsikkoa tarkennettu. Marko

4
Nettipappi / Käyttämäsi vastauksen tyyli
« : 23.11.2015 - klo:00:04 »
Kun joku teiltä jotakin kysyy mitkä ovat antamasi vastauksiesi ohjaavat linjat. Ainakin usein selkeästi Raamatun teksti jos sellainen aiheesta löytyy. Vaan mikä muuten kiinnostaa on se, että miten sen tulkitset. Hengellisesti, symbolisesti,kirjaimellisesti,kirkkohistorian kautta vaiko sen kautta mitä olet oppia saanut? Jokainen kun kumminkin jotenkin asiat käsittää ja luo ketjun jossa pääsee johonkin lopputulokseen.

5
Yleinen Keskustelualue / Vs: väsymys
« : 07.09.2014 - klo:22:20 »
Mitä haluaisit?

6
Pohdintapalsta / Vs: Haluan kuolla
« : 24.11.2013 - klo:19:43 »
Et ole äitini. Hänet tunnistaisin jo tyylistään kirjoittaa.
Sanottakoon, että riittävä määrä torjuntaa ja hykimistä saa ajoittain aikaan kaikenlaista ei aina kivaa.
Joku ehkä kuullut, että meillä on hyvä muisti. Kyllä kohdallani se on totta vaan sallikaa minun eräällä esimerkillä valaista tilannetta. Myös sinä joka tätä luet osaat aakkoset. Osaat myös lukea. Pystyisitkö unohtmaan aakkoset ja lukutaidon? Oletko treenannut aakkosia sen jälkeen kun ne kerran opit? Osaisit kummatkin vaikka olisit kuukaudenkin jossakin retkellä etkä sivuakaan lukisi mitään tekstiä, etkä myöskään kirjoittaisi mitään. Sinun on mahdotonta unohtaa ne. Sama pätee mulla monen monen asian suhteen. Se kyynistää ja saa aikaan penseyttä. Jos siis jotakin haluaa kannattaa miettiä mitä pyytää.

Itse haluaisin sosiaalista kykyä lisää. Myöskin johtuen tästä monikaan musiikki ei saa aikaan juuri ikinä mitään liikahdusta. Se on rasittavaa mölyä pääosin. Toisinaan kuten nyt haluaisin kieltää kaiken musiikin perustuslaissa. Ei se ole kivaa kun ei oikeen tajua miksi joillakin se musiikiiksi kutsuttu itsesuggestiivinen äänellä aikaan saatu eräänlainen hypomania voi olla niin tärkeätä. Melkein kuin uskonto itsessään.

7
Nettipappi / Kunhan tuli mieleen
« : 15.08.2013 - klo:19:46 »
Miksi siellä jossain sopovassa tilassa ei voitaisi järjestää ns vaikeiden kysymysten tilaisuuksia?
Jokainen ensin toimittaisi vaikeat asiat/kysymykset jne ja niistä laadittaisiin järjestys, josta seuraavalla kerralla itse kukin tietäisi mikä aihe on kyseessä. Nythän tällä palstalla voimme lukea vain lähinnä Markon aina vääriä vastauksia.
Tilaisuus voisi olla pyhitetty yksinomaan erilaisille pohdinnoille, joka merkitsisi ettei mitään tunteilua tai vastaavaa olisi siellä. Musiikki jne pois jolloin niitä oottavat tietäisivät ettei tarvitse tulla. Melkein aina näet vaikuttaa, että kaikkinaiset vaikeat kysymykset ovat semikiellettyjä. Koskivat ne saitten oppia, epäilyksiä tai mitä tahansa aihetta, josta ei ole muka sopivaa puhua.
Älkäämme olko kognitioimme vankeja, jotka ovat niin täydellä teholla omaksuneet kulttuurin, jossa pitää ajatella tietyllä tavalla ja puhua tietyllä tavalla. Kulttuuri, jossa vaikeat kysymykset kuin automaattisesti kielletään ja ollaan kuin niitä ei olisi. Mikäkö on kysymys? Se on ensimmäinen lause ja loppu on selvitystä. Ei kai täällä Markoilla enää pelata?

8
Pohdintapalsta / Kyllä nyt menee usko ainakin uskoviin
« : 02.05.2013 - klo:11:59 »
Oli tässä tilanne kun olin keskusteluissa muutaman uskovan kanssa. Ei siis ketään joita tunnetten. No porukassa oli yksi nainen jota en siten ajatellut ettei kukaan luule. Puhuttiin porukalla kaikkea ja aina tämä otti jokaisen yleisluontoisenkin lauselmani hampaisiin ja alkoi armoton henkiläkohtaisuuksiin menevä nimittely ja solvaaminen. Sekö on uskovan käytöstä. Kuulemma hengen (minkä hengen vai onko kyseessä oma persoona) johdatuksessa ei sanojaan voi säädellä.

Hyvä se on jos luonnostaan, joku saa helpolla kavereita. Jos on tällainen kuin minä niin sekö antaa oikeuden nimittelyyn jne...... Missä ovat uskovien tavat?

9
Alkuperäinen Montesquien oppi oli jonkin verran erilainen kuin minä se esitetään kouluissa. Huomioi tässä aika jona hän on sen kirjoittanut, sekä aatesuuntaus. Rikas mies valistuksen aikana paikassa, jossa vielä oli ihmisryhmien välillä kovatkin jaot. Pitää erotella juridinen jako, joka käsittää oikeudelliset ja muut siihen liitännäiset jaot henkilöjen kesken.  Yhteisöjen jaot, joka käsittää oikeudelliselta puolelta toteutetun ihmisten jonkinlaisen jaottelun. Tähän kuuluu myös lain kirjaimesta riippumaton ihmisten kulttuurin ja taustan tuomat jaot siitä kuka on me ja muut. Varmaan idea on selvä. Jokaisessa porukassa on oma kulttuuri ja säännöt joissa käsite vallasta ja oikeudesta ei ole aina sama. Viranomaisvalta katsoo asiaa yhdeltä kannalta määritellen mikä on rikos näin tietysti lavesti ilmaisten. Ylempi luokka jolla tuolloin oli ihan eri resurssit kuin muilla näki oman näkymättömän kulttuurinsa kautta asiat toisin kuin muut. Muut ihmiset näivät asiat vuorostaan toisin. Miten tähän liittyy valta. Supistetustihan valta on jonkun ihmisen tai ryhmän antaman mandaatin, suosituskirjeen, sanan tai muun selvästi osoitettavan käskyn kautta tapahtuva toimeenlaittava voima, joka saa aikaan jotakin. Jo tuolloin oli viranomaisvaltaa vaan se ei ollut ainoata. Myös yhteisöjen oma sisäinen valta oli olemassa, joka monesti meni viranomaisvallan ylitse. Elämisen pakon sanelema tarve tehdä asioita säti sitäkin, sekä yhteisön tuen kadottamisen pelko. Valtaa voi olla vain jos on jokin pelote.

Jumalan vaötakunta on lähinnä monarkiaa. Montesquien ja muiden opit noina aikoina pyrkivät järkeen asioissa, mikä on ihan hyvä asia. Vaan jaottelu tuolla tavoin on yksinkertaistus. Ei nuo voi täysin erillisinä toimia.  Jumala jo käsitteenä on ihmisen yläpuolella. Se on kautta aikain aiheuttanut monenlaisia riitoja ja muita ongelmia. Älkäämme koittako häntä upottaa ihmisten järjestelmiin.

Tiede ja usko on asia, josta on paljon kirjojakin kirjoitettu. Kirjoittajat ovat kuitenkin aina toinen toistaan enemmän valmiiden premissien takana. Arvoneutraalius tällä alueella on vaikeaa. Uskova ja ateisti, joka keskustelee tieteestä jo lähtökohtaisesti mieltävät käsitteen jumala eri tavoin. Monelle uskovalle kantasolututkimus ja muu siihen liittyvä on jumalan leikkimistä, koska siinä peukaloidaan elämää ja tavallaan luodaan. Sen he käsittävät jumalan alueeksi. Ateistille jumala on enemmän käsite voimakkaasta olennosta. Heille tuollainen ei ole ongelma. Näitä jännitteitä on monia. Joten uskovan ja ateistin keskustelussa tieteessä pitää tietää ensin miten kumpanenkin käsittää jumalan.

10
Pohdintapalsta / Vs: demonien karkoitus
« : 22.03.2013 - klo:00:04 »
Kovin kovin kapea-alainen katsontakanta teillä. Pakko sanoa, että ota Raamatusta hieman muitakin kohtia ja asioiden nyansseja myöskin.

11
Pohdintapalsta / Vs: demonien karkoitus
« : 21.03.2013 - klo:16:04 »
Oletko siis sitä mieltä, että kaikki sairaudet pienestä päänsärystä tai nuhasta lähtien aina keskushermoston lamaaviin ja syöpiin asti on aina saatanasta?
Kaikki muut mhdollisuudetko on poissuljettuja? Eli joku pakkasella ehdointahdoin palelluttaa ittensä ja saa taudin niin syy onkin suoraan jonkun muun. Jku harrastaa suojaamatonta seksiä ja saa aidsin ja syy on muualla. Tokihan nyt aina ketjusta, joka on johtanut kyseiseen tilaan voisi keskustella ja siihen vaikuttaneista tekijöistä. No toisaalla Raamatussa annetaan ymmärtää ettei meitä useinkaan kiusaa kuin omat himomme. Ei siihen ketään tarvita houkutteleen jos himo esim vie. Usein se voittaa jopa järjen.

12
Pohdintapalsta / Olisnkohan ollut väärässä?
« : 02.02.2013 - klo:01:51 »
Nyt voisin jopa sanoa, että vaikeassa masennuksessa ja muussa itsetuhoisessa ajattelussa sitä syyttää kaikkea mahdollista. Jumala etenkin on syytettyjen penkillä, koska kokee ettei tuota kiinnosta.
Lienee kuullut sydämmeni huokaukset jne kun on vihdoin mikään mennyt parempaan päin. Pahin on nyt ilmeisesti ohitse. Se miksi tollasia soita tarvii käydä läpi on kysymys johon en tiedä vastausta. Ymmärtäisikö sitä sittenkään vaikka tietäisi?13
Pohdintapalsta / Vs: Haluan kuolla
« : 24.01.2013 - klo:02:32 »
Autismini on lievää siten ettei sitä huomaa ellei osaa katsoa. Kuitenkin se on. Kokonaan sen aiheuttamia "nyansseja" ei voi hävittää.
Nuo ulkomaaalaiset ovatkin ainoat joiden kanssa olen enemmän puhunut. Olen yhdelle jenkille kertonut kaikenlaista. Myös muilta mailta olevien kanssa oon puhellut. Ei oo niin etten tietäis mitä muualla on. Vika ei ole tietämättömyysessä tiedon tasolla eikä niinkään muutenkaan järjessä.

Mulle ei kannata ehdottaa edes lasia punaviiniä. Ei mitään muutakaan alkoholia ilman, että siinä on jokin todellinen syy olla ottamatta enempää. On varmaa, että jos on aikaa ja mahdollista ettei se todennäköisesti jää siihen pariin. Se jatkuu kunnes kaadun lattialle.  Kumma kyllä tässäkään olotilassa en ole sortunut siihen.

Pelipaikoille. En osaa oikein niissä toimia. Varmasti tarkoitat hyvää vaan muutamaa aspektia en tässä kerro joka joitakuita saattaisi niissä haitata. Olen kuitenkin ollut montakohan kertaa ties missä raflassa aikanani ja muussa pubissa. Ne kuten kaikki ovat yksin ikäviä. Itseasiassa viimeksi kun yleensä sellasessa kävin tuli en tiedä mikä murphyn laki se oli mutta tuli kuitenkin siellä vastaan mies joka tappoi 90% todennäköisyydellä lemmikissani vuonna 1984 kesällä. Itseasiassa ei kukaan jolla ei ole yliherkkää kuuloa kuten minulla voi edes aavistaa miten karsea kidutus se on korville jos on liikaa mekkalaa.

Tunnustan, että olen väsynyt pyytämiseen. Kaunko sitä tarvitsee. Katsos kun päivä päivältä tässä jo pahoin pelkää kaikkien mitä pyytää voin valuvan ohitse ja olevan käytännössä mahdotonta enää. Moni sanoo, että jumala on mahdollisuuksien jumala. Tekona se on kohdallani niin ettei sitä tästä niin vaan kykene muuttaan. Ei ettenkö itellisesti vois vaan käytännön mahdottomuus siinä on.


14
Pohdintapalsta / Vs: Haluan kuolla
« : 23.01.2013 - klo:21:48 »
Yksin yksin yksin ja aina kaikki katoaa ympäriltä. Se ahdistaa, masentaa ja saa miettimään, että josko ois parempi kuolla. Oot yksin illat ja oikeestaan kaiken ajan minkä hereillä oot. Nukkuessa sen ei niin väliksi.
Miksi munkin on pitänyt vanhetessa pehmetä? Miksi en voi olla se joka ei tunteistaan välittänyt vaan oli vaan?
Te joilla on kavereita, kumppani jne olkaa siitä iloisia. Se jos jokin sosiaalinen suhde on on sitä kannattaa vaalia jos se terve on.
Minne mennä ja mitä tehdä? Olkaa iloiset jos olette varustetut normaalein sosiaalisen kanssakäymisen kyvyillä. Ette omaa pirullista neurologista häiriötä joka vaan haittaa.
Nytkin täällä yksin kirjotan. Hiljaista ja hulluksi tulee melkein ellen ole jo.

15
Pohdintapalsta / Vs: Haluan kuolla
« : 23.01.2013 - klo:21:16 »
Ei onnistu ei. Ketään en syytä vaan nyt en tiiä. En en en.

Sivuja: [1] 2 3 ... 55