Kangasalan seurakunnan keskustelufoorumi

Keskustelut => Pohdintapalsta => Aiheen aloitti: Fantti - 20.11.2006 - klo:09:28

Otsikko: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Fantti - 20.11.2006 - klo:09:28
Tässä eilen kuuntelin ohjelmaa, jossa soittaja kertoi nettilinkistä, jossa kuuluu kadotukseen joutuneiden ihmisten huutoja. Tämä liittyi jotenkin Venäjällä porattuun 14km syvään reikään. Joka tapauksessa linkin alkuperän tutkiminen ei ole oleellista vaan, se että ihmiset jotka ovat linkin sisällä käyneet, niin ovat halunneet tulla uskoon. Mietinkin ja muistelen, että ennen ( 1800-luvulla kait) ehkä puhuttiin ennemän helvetistä. Se kun on totta niin kuin taivaskin. Kuitenkin evankeliumia ilosanomaa Jeesuksesta vapahtajana tulisi levittää eikä kadotusta. Koska kysymys on kuitenkin ikuisuudesta, niin pitäisikö sitten käyttää tälläisiä keinoja että ihmiset tekisivät parannuksen? Näin ajatellen tuska siitä että ympärillä on niin paljon läheisiäkin  ihmisiä, jotka elävät ilman Jeesusta, pakottaa rukoilemaan entistä enemmän heidän pelastumisen puolesta.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: MaryMagdalene - 20.11.2006 - klo:11:20
Joo.

Helvetti ei sijaitse missään fyysisessä paikassa maan uumenissa, jotta sieltä voisi ääniä kuulua. Eivätkä ihmiset ole vielä helvetissä - vasta viimeisellä tuomiolla me kaikki saamme oikeudenmukaisen osamme. Helvetti kun on iankaikkinen ero Jumalasta.

Jeesusta meidän tosiaan tulisi julistaa eikä paholaista. Hän on meidän message, ja kun helvetistä puhutaan, sen pitäisi tapahtua nöyryydessä ja rakkaudella. Hätä ja huoli läheisistä on rakkautta, ja Jumala on rakkaus, jolla on hätä ja huoli meistä. Siksi helvettikin (paholaiselle valmistettu) on, että Jumala rakastaa ihmistä eikä tahdo pahan tuhoavan ihmiskuntaa.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Dude - 20.11.2006 - klo:14:19
evankeliumiin kuuluu se että kertoo jumalasta ja jeesuksen sovitustyöstä  ja myöskin ihmisten varottaminen kadotukseen joutumisesta...ite ainakin ajattelen niin että se tulee paljon henkilökohtaisemmaksi kun kertoo että on kadotus olemassa...-> jokainen joka ei usko tuomitaan kadotukseen....usein ajatellaan että ei toi jumala ole mun "juttu"...mutta se on jokaisen "juttu"
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Moottorisaha - 20.11.2006 - klo:14:48
Itse uskoisin ja oon ymmärtänyt että Helvetti on maan sisällä mutta se ei ole nyt asian pääpointti.
Tiiän kyseisen linkin ja oon kuunnellut huudot tai tekohuudot. Koko hommassa on vaan muutama ongelma.
1. Matka maan pinnalta sen keskipisteeseen on jotakuinkin 6378 Km. Suunnilleen sama kuin lapista linnuntietä Somalian keskivaiheille. Siis mistä voisit saada sellaiset nauhoituslaitteet jotka voivat edes optimaalisissa olosuhteissa äänittää puhetta saati huutoa tuolta etäisyydeltä vaikka kaikki muu ääni olisi seis ja koko Somalia tungettais täyteen ihmisiä ja ne kaikki huutais niin lujaa kuin ikinä vain voisivat. Tunnen äänen käyttäytymistä muutenkin sen verran että se tarvii erinäiset olosuhteet liikkumiseensa ja kaikkeen ja ei onnistuisi tuollaisissa olosuhteissa.

2. Jos kuvitellaan että, maan keskipisteeseen olisi porattu vaikka noin 100metrin halkaisijaltaan oleva reikä ja hyppäisit siitä alas niin sulla kestäisi saavuttaa maan keskipiste normaalilla putoamisnopeudella jotakuinkin 1,5 vuorokautta. Eli päivä ei edes riittäisi.

3. Tämän tiedon todenperäisyydestä en ole ihan satavarma mutta kuitenkin syvin dokumentoitu ja todistetusti porattu reikä on 12,5 km.

4. Mistä saattoi osata porata juuri siitä kohtaa josta siinä mainitussa syvyydessä alkoi se reikä.

5. Maan kaikki kerrokset eivät ole kiinteitä. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dd/Earth_layers_model.png
Osa on sulaa kiveä joka ei ole paikoillaan jolloin siinä ei voi olla vapaata reikää minkään äänen mennä.

6. Keskelle mentäessä paine estää itsessään äänen normaalin kulun tehokkaasti.

7. Kun sitten sitä alkuperäistä porausryhmää oli yritetty jäljittää ja dokumnetoijia saada kiinni olivat he nihkeitä kertomaan mitään ja sanoivat saaneensa aineiston siltä ja siltä sieltä ja täältä. Alkuperäistä porausryhmää ei kuitenkaan saanut kukaan kiinni. Miksi moinen salassa pysyminen jos kerta homma olisi totta?

Tuossa nyt muutama peruste että, ei kannata kaikista sensaatiohakuisista jutuista innostua.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Nettipappi Marko - 20.11.2006 - klo:16:10

Minä muistelen, että ollessani 12-vuotias (eli n. 21 vuotta sitten) jossain hengellisessä lehdessä oli (samasta?) reiän poraamisesta juttua. Siinä haastateltiin jotain porausryhmän jäsentä, joka kertoi, että he porasivat niin kauan, että terä alkoi pyöriä tyhjää, eli kova kivimassa loppui. Äänet tulivat siitä, että he geologeina halusivat kuunnella maan eri kuorikerroksista kuuluvia ääniä ja laskivat mikrofonin siihen reikään. Sen seurauksena muutamat porausryhmän jäsenet irtisanoivat itsensä. Juuri muuta en siitä sitten muistakaan.

Mutta anyway. Helvetillä pelottelu on saanut samanlaisen sävyn kuin Raamatulla päähän lyöminen. Ja kummatkin ovat mielestäni juuri tuossa muodossaan väärin. Mutta koska Raamattu puhuu selkeästi myös kadotuksesta, niin kyllähän siitäkin pitää uskaltaa jotain sanoa. Pitäisin kovin rakkaudettomana sitä, jos puhuttaisiin kuoleman jälkeisestä ajasta vain taivaana, jos kuitenkin uskotaan, että on olemassa helvettikin.

Olen MaryM:n kanssa samaa mieltä, että helvettiä ei kai voi ihan lopullisessa muodossaan vielä olla olemassa. Mutta onko olemassa jotain välitiloja tai tuonelaa, se onkin ihan eri juttu. Keskustelua pöyhiäkseni pari mielenkiintoista kohtaa Raamatusta:

     Mooses sanoi: "Siitä, mitä nyt tapahtuu, te näette, että Herra on minut lähettänyt
     ja että kaiken, minkä teen, teen Herran käskystä enkä omasta tahdostani.
     Jos nuo kuolevat tavalliseen tapaan ja saavat saman kohtalon kuin muutkin ihmiset,
     niin Herra ei ole minua lähettänyt. Mutta jos Herra tekee jotakin tavatonta, niin että
     maa aukaisee kitansa ja nielee heidät ja kaiken heille kuuluvan ja he vajoavat elävältä
     tuonelaan, silloin tiedätte, että nämä miehet ovat halveksineet Herraa."
     Tuskin hän oli saanut tämän sanotuksi, kun maa repesi heidän allaan, avasi kitansa
     ja nieli heidät kaikki telttoineen päivineen, samoin Korahin, hänen väkensä ja
     omaisuutensa. Näin he vaipuivat kaikkineen elävältä tuonelaan; maa sulkeutui heidän
     jälkeensä, ja he katosivat Israelin kansan keskeltä. Heidän ympärillään seisseet
     israelilaiset pakenivat kuullessaan heidän hätähuutonsa, koska pelkäsivät maan
     nielevän heidätkin. (4. Moos. 16:28-34)

     Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin
     maan päällä ja maan alla, ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi:
     "Jeesus Kristus on Herra." (Fil. 2:10-11)


Jälkimmäinen kohta on tulkinnanvarainen siinä, että mitä maan alla olemisella tarkoitetaan. Mutta siksi siitä saakin hyvää keskustelua. :)
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Moottorisaha - 20.11.2006 - klo:17:35
Tuo lukemasi pätkä on netissäkin. Kivimassa loppuu aina ihan geologisestikin ajatellen välillä. Tuosta asiasta on muutama eri versio olemassa. Silti on myönnetty että he joutuivat käsittelemään sitä ääntä. Liikaa kaikkea epämääräisyyttä koko asiassa.
Helvetti tuonela ja missä muodossa ja miten ja muuta sellasta. Sitä ei tiedä tarkkaan ja siitä vois tietty paljonkin keskustella. Yhtä kaikki se ei kauheasti rakenna jos liikaa alkaa miettiä mitä siellä on ja miks sitten jotkut ois päässeet sitä katsomaan esim Mary Baxter joka on siitä kirjankin kirjoittanut. Jumalalta oon kyllä saanut kyseisestä paikasta oman ymmärryksen mutta en rohkene sitä kaikkea kirjoittaa tähän suoraan. Koska kokemus sanoo että se on omalla tavallaan kauheen jännää tietää. Kuitenkin ihmisen psyyke ei sitä tahdo kestää ja kenellekään en mitään pelkotiloja halua aiheuttaa. Enkä muita häiriöitä.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: MaryMagdalene - 20.11.2006 - klo:19:35
Asioista voi tietenkin olla eri käsityksiä, mutta itse olen vakaasti sitä mieltä, ettei helvetti ole varsinaisesti fyysinen paikka eikä ainakaan maan alla tai sisässä. Perustelu: me olemme hengellisiä olentoja ja kuoleman jälkeen meidän fyysinen olemuksemme maatuu, tulee tomuksi, meistä ei jää fyysistä ruumista jäljelle. Me emme ylösnousemuksessa saa tätä samaa, katoavaa ruumista, vaan katoamattoman ylösnousemusruumiin (joskin se toki on tunnistettavissa eli juuri tietyn persoonan ruumis - Jeesuksenkin ylösnousemusruumis oli oppilaiden tunnistettavissa). Minusta olisi mieletöntä ajatella, että tätä matojen syömää, katoavaa tai jo lahonnutta ruumista kidutettaisiin jossakin maan uumenissa. Minusta Raamattu antaa ymmärtää, että kadotus on lopullinen olotila, jonka luonne on hengellinen, eli iankaikkinen ero Jumalasta. Jos ja kun siellä ihmisen fyysistä olemusta kidutetaan, se ei ole tämä sama katoavaisuuden alainen ruumis, joka täällä on maatunut tomuksi. Mielestäni Raamatusta ei myöskään löydy tukea annihilationismille eli sille ajatukselle, että ihminen sieluineen tuhoutuisi kokonaan kadotuksessa, niin kuin esim. Jehovan todistajat opettavat. Tuho on sitä, että ollaan lopullisesti ja ikuisesti erossa Jumalasta.

Paholainen on henkiolento, eikä helvetti hänelle valmistettuna voi sijaita tämän universumin sisällä, jonkin planeetan (= Telluksen) ytimessä. Monien vanhojen kulttuurien maakeskisessä maailmankuvassa aikanaan ajateltiin, että maa lepää pylväiden varassa ja maan alla on tuonelan eri kerrokset. Nykyään tunnetaan avaruus, ainakin jollakin tavoin.

Välitila, tuonela on kyllä olemassa, mutta Raamattu ei tarkoituksellisesti anna siitä kovin paljon tietoa. Sitä kuvataan mm. Jeesuksen vertauksessa rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta, Luuk. 16: 19-31. Samoin se mainitaan esim. Ps. 6:6:ssa, Kuoltuaan ei kukaan sinua ylistä, ei kukaan kiitä sinua tuonelassa, ja Saarn. 9:10:ssa, Tee voimiesi mukaan se mikä tehtävissä on, sillä tuonelassa, jonne olet matkalla, ei ole tekoja, ei ajatuksia, ei tietoa, ei viisautta.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Olli - 20.11.2006 - klo:20:49
hehehehe, Im do apologize for my behavio(u)r ;) . I just find it quite absurd that Hell would lay under our feet, no matter how deep.  ;D Hmm. Jujuu, tietenkin ihmeisillä on erilaisia ajatelmia asioista ja pitääkin olla jep. Eikä tyhmistä(...) asioista ole järkevä väitellä. Oonpa vaan iloinen ettei ev.lut. seurakunnan virallinen kanta ole(niin monta virallista kantaa ko sillä onkin jossa miun oma mielipiteeni ei ole täysin sama) että jos kaivaa tarpeeksi syvälle niin saapuu helvettiin. Ja eipä tuolla itselleni ole merkitystä vaikka helvetti olisi se missä juurikin nyt asún ja teille kirjoitan, kunhan en siellä vielä ole. tiä mitä dimensonaalisia tasoja meil tääl ompi.

Se jokatapauksessa iski päälle ko tää yks joka hmm .siis Fantti kysy tästä asiasta ni sie Moottorisaha rupesit perustelemaan pelkästään siitä miksi maamme alla ompi Helvetti. Kaikkia kaivauksia sun muita. Luulin et vitsailit ensin, mutta olimpa väärässä.

Aihe ompi Helvetillä pelottelu anyhow. Pitänee ehdottaa että ottaa mnfään ensi vuonna studioon aiheen : "Missä  Helvetti on?" edellisen "Missä Golgata on?" tilalle.

Joopajoo. huvikseni näitä kirjotan, vaikka toi vois olla ihan mature aihekin, mm hmm.

pahoittelen ehkä hyökkäävääkin ja todellakin vaillinnaista asennettani siun mielipidettäs kohtaan,pien:( .
Eiköhän se tästä.

Siunausta kuitenkin teillekin, tyhmä noin on tosin vähän sanoa, ko sitte ruokoilee teiän nickien kautta kun ei persoonassa tunne, mutta kyllä Isä tietää keitä tyä ootte, pikkuset. =)

Moi

Olli Siiskonen
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Moottorisaha - 20.11.2006 - klo:22:29
En noin tarkasti sanoen pyrkinyt perustelemaan miksi helvetti on maan sisässä tai mikä tuonela onkin vaan miksi se nauhoitus ei ole totta.
Jos meinaat että asenteesi on hyökkäävä se ei ole edes lähellä sitä mitä olen kuullut vuosia joskus vieläkin ja siihen tottunut. Pientä tuo oli joten ei stressiä.
No maan ihan sisimmän olemusta ei tiede tunne. Suurin osa vaipan alapuolella olevan sulan kerroksen on arvailua mutta jokatapauksessa on paljon viitteitä että ihan keskusta olisi kiinteää ainetta. Luultavimmin rautaa tai muuta sellaista ainetta joka mahdollistaa kovan paineen ja lämpötilan.
Ruumishan kuten tiedetään ei ole ylösnousemuksessa saati helvetissä se mikä nyt. Sen todistaa sana ja siitä viitteitä antaa vanhat kiinalaiset kirjoitusmerkit. Niissä on muuan matkaa kuvaava kuva jossa on laiva ja siinä ihmisiä yhtä monta kuin Nooan arkissa oli. Siinä sieluun ja paratiisiin viittaavissa merkeissä on ihmisillä valopuku. Verratkaa
Mat 17:1 Ja kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja hänen veljensä Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle, yksinäisyyteen.
2 Ja hänen muotonsa muuttui heidän edessään, ja hänen kasvonsa loistivat niinkuin aurinko, ja hänen vaatteensa tulivat valkoisiksi niinkuin valo.
Ennen kuin kungfutsesta ja muusta shintolaisuudesta ja semmosesta puhuttiinkaan kaukaisessa historiassa on jumalan nimi siellä ollut shaddai tai joku sinne päin kirjoitettuna kuitenkin lähellä el shaddai nimeä.
Jaa a no helvetissä ainaskin on mato ruumiissa kun Jeesus sanoo mato ei kuole. Tuli polttaa. Paljonko se on fyysistä tulta paljonko kielikuvaa psyykkeen tuskasta en tiedä. Synnit on aina edessäsi ja tiedät mistä rangaistaan. Toivo mennyt ja mitä kaikkea sitä voiskaan sanoa. Kuitenkin ei kiva paikka. Aikanani liian innolla tutkin sitä asiaa ja opin parin kerran jälkeen kun tein kyllä "mielenkiintoisia" mutta vaarallisia löydöksiä että jätä ne asiat rauhaan. Sitä opetustapaa jolla sen sain en toivo kenellekään. Kun aina ei muuten tajua kuin kunnolla opettamalla.
Sen spekulointi onko toinen dimensionaalinen taso vai paikka kuten vaikka koti jossa asut on sinällään turhaa. Siitä voi ladata ties kuinka monta raamatun kohtaa. Enemmän kuin sen sijainti ja fyysinen puoli on Jeesuksen varotuksissa ollut kyse sen luonteesta.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Suvi - 21.11.2006 - klo:15:04
mulle on ainakin sama missä helvetti on kuhan en itse sinne joudu... helvetillä pelottelu on sillei ok et siitäkin pitää kertoo, mut musta pitää myös muistaa et ihmisellä ei oo oikeutta sanoo mihin toinen on menossa... voi vaikka haastaa toisen miettiin mihin on menossa, mut ei voi sanoo et tolla konstilla meet helvettiin... kuitenkin tärkein on Jumalan armo ja Jeesuksen Kristuksen pelastustyö ristillä, ei helvetti...
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Aani - 21.11.2006 - klo:19:54
Mun mielestä olis tärkeintä kertoo taivaasta. Kertois aluks kaikesta hyvästä, ja sitten vasta pahasta.
Kummastakin tietenkin pitää kertoa, mutta mielestäni helvettiä ei pitäisi niinkään painottaa, eikä pelotella sillä ihmisiä saadakseen heidät tulemaan uskoon. Kyllä muhun ainakin puree paremmin sellanen, et "Hei Jeesus rakastaa sua. Sä pääset taivaaseen jos uskot" kuin et "Usko tai joudut helvettiin". Mutta en tiedä sit muista ihmisistä, varsinkaan ei-uskovaisista.

Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin
maan päällä ja maan alla, ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi:
"Jeesus Kristus on Herra." (Fil. 2:10-11)


Minulle tälläisenä yksinkertaisena ihmisenä tuosta "maan alla, maan päällä, taivaassa" -jutusta tulee mieleen vaan lähinnä, että "Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava kaikkialla". Minä en kiinnittyisi tuohon "maan alla" -kohtaan niinkään. Ajattelisin sen olevan ikään kuin jatkoa tuolle "taivas, maan päällä" -rimpsulle, ja niistä muodostuis sitten toi kaikkeus. Mutta en sit tiedä, ehkä olen vaan ymmärtämätön.
Tälläisiä ajatuksia.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Tuomas - 21.11.2006 - klo:22:28
Kait se on ihan sama kummalla pelottelee, taivaalla vai helvetillä. : D Tottahan molemmat on ei siitä pääse mihinkään.
Ehkä jollekki masentuneelle on parempi kertoo että Jesse rakastaa sinnuu yms yms. En kyllä ihan lähtis jotain "Joudut helvettiin jos et usko" -lappuja jakelemaan kaupunnille. : D Tosin tyypit saattais kiinnostua enemmän ku tosta helvetistä jeesus rakastaa jutusta, koska se jesserakastaa lappuja levitellään muutenkin niin paljon kaupungeilla. tulis vähän vaihtelua. Ja eiköhän se lopputulos kuitenkin oo tärkein että ihmiset tulee uskoon, tavalla tai toisella. : D

Siinä oli sekava mielipiteeni. Kiitos. (:
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: speedstream - 05.03.2009 - klo:20:41
Eivätkä ihmiset ole vielä helvetissä - vasta viimeisellä tuomiolla me kaikki saamme oikeudenmukaisen osamme.

hmm mietinpä tässä että jos kukaan ei vielä ole helvetissä mites netissä/kirjoissa on näitä tarinoita jossa jeesus vei jonkun helvettiin ja näytti miten kauheaa siellä on?
muistan lukeneeni yhden tällaisen tarinan ja linkin sain tältä palstalta
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Moottorisaha - 05.03.2009 - klo:20:47
Kuten sanottu kaikki tarinat ei ole totta joita kerrotaan.
Aina on niitä sensaatiotyyppejä jotka haluaa kerätä rahaa ja mainetta näillä. Se mihin viittaat oli se Mary Baxterin juttu. Siinä vaan on liikaa jo pelkästään Raamatullisia ristiriitoja jotta se voise olla sen kanssa sopusoinnussa.
Ihmiset usein innostuu liian helposti tämmösistä ja ei välitä tutkia tarkemmin.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: pyrski - 05.03.2009 - klo:22:09
Ja ilmeisesti noi jutut on ollu näkyjä, jos jotain. Siis näkyjä, jotka Jeesus on kyllä näyttänyt, mutta ihminen ei välttämättä konkreettisesti ole ollut helvetissä, vaan saanut katsella, miltä se tulee ehkä näyttämään joku päivä. Näyt kun eivät tunnu olevan niinkään sidoksissa aikaan. Johanneskin sai katsella Ilmestyskirjassa monia tulevia asioita.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Moottorisaha - 05.03.2009 - klo:22:27
Näky näky vaan oliko sittenkään. Aina voi sanoa saaneensa sellasen. Ei muuten vaan kun siinä kirjassa on Raamatun kannalta ristiriitaista asiaa.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Moottorisaha - 06.03.2009 - klo:18:27
Jatkaakseni vielä. Väärien näkyjen ja muiden sallaisten takia on myös ihmisiä kuollut. Ei kaikki jonka sanotaan olevan jumalalta ole sitä.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Seth - 06.03.2009 - klo:20:44
Olis muuten aika absurdia, jos olis mahdollista, että järjestettäisiin retkikunta, jotka jollain tulevaisuuden tekniikan koneella kaivautuis maan alle ja pääsis sieltä helvettiin. Sit ne hakis sieltä ihmisiä pois (varsinkin omia tuttuja kuolleita) ja palais takas maan päälle. Sit paholainen lähtis niitä jahtaan ja ihmiset onnistuis just täyttään sen kuopan ja katkaseen yhteyden helvettiin, ennenkö se tulis maan päälle.
 Tästä vois tehdä jonkun Hollywood-elokuvan. Saman tasosia on meinaan nähty.

Semmonen leffa pitäs nähä :D
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Stranger - 08.03.2009 - klo:10:42
Ateisteja helvetti ei pelota, koska he eivät usko sellaisen olemassaoloonkaan...

Ehkä helvetillä pelottelu kohdistuu lähinnä uskovaisiin siinä mielessä, että he ottaisivat sen todesta ja veisivät evankeliumia innokkaasti eteenpäin.. Siis se, että tietää, että helvetti on olemassa saa aikaan halukkuutta kertoa toisille Jeesuksen pelastavasta sovitustyöstä.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: marika - 21.03.2009 - klo:23:15
Eivätkä ihmiset ole vielä helvetissä
Aika ei kuoleman jälkeen enää oikein päde samalla tavalla kuin nyt.

Minä en usko helvettiin. Emme ole tarpeeksi älykkäitä, emme tarpeeksi tietoisia tekemään jotain niin pahaa, että ansaitsisimme ikuisen kärsimyksen. Emme myöskään kykene tekemään jotain niin hyvää, että ansaitsisimme ikuisen onnen: me emme ole niin tietoisia, emme niin älykkäitä, vaikka nostammekin itsemme kultaiselle jalustalle ja hurraamme ihmisten mahtavuutta. Lisäksi, ne jotka sarjamurhaavat, raiskaavat ja käyttäytyvät muulla tavoin täysin kammottavasti, ovat poikkeuksetta mielenterveydeltään kyseenalaistettavia. Tämä ei ole maallisessa maailmassa mikään hyvä syy, mutta kun tuomitaan kuoleman jälkeistä elämää, nämä ihmiset eivät yksinkertaisesti ole olleet läheskään tarpeeksi tietoisia, että heidät voisi mitenkään oikeudenmukaisesti tuomita helvettiin. Jos helvettiä on, paholainen istuskelee siellä tyhjin salein. Ihmisen tulisi olla jumalallisella tasolla, jotta hän voisi tehdä jotain, jonka vuoksi joutua oikeudenmukaisesti helvettiin. Me emme ole lähelläkään sitä tasoa. Olemme kyllä vastuussa tekemisistämme, mutta ikuisuus on meille aivan liikaa.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Stranger - 22.03.2009 - klo:00:35
Emme myöskään kykene tekemään jotain niin hyvää, että ansaitsisimme ikuisen onnen

Samaa mieltä. Jeesuksen Kristuksen sovitustyö on Jumalalta tulevaa ansaitsematonta armoa ihmistä kohtaan.

Room. 5:6-8
Meistä ei ollut itseämme auttamaan, mutta Kristus kuoli jumalattomien puolesta, kun aika koitti.
Tuskin kukaan haluaa kuolla edes nuhteettoman ihmisen puolesta; hyvän ihmisen puolesta joku ehkä on valmis antamaan henkensä. Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä.

Tämä ei ole maallisessa maailmassa mikään hyvä syy, mutta kun tuomitaan kuoleman jälkeistä elämää, nämä ihmiset eivät yksinkertaisesti ole olleet läheskään tarpeeksi tietoisia, että heidät voisi mitenkään oikeudenmukaisesti tuomita helvettiin.

Raamatussa sanotaan, että Jumalan tuomio on oikeudenmukainen (room. 2:5) ja, että Hän maksaa kullekin tekojen mukaan (Room. 12:19; 2:6-16, 2.kor.5:10).

Minusta on parempi luottaa Kaikkivaltiaan Jumalan moraalitajuun kuin syntisen ihmisen..
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: inneS - 22.03.2009 - klo:11:02
Eikä asiaa voi ajatella sillä lailla, että mikä on tarpeeksi pahaa, että olisi oikeudenmukaista joutua helvettiin. Siihen ainoa oikea vastaus on: mikä tahansa epätäydellinen. Edes pienintäkään syntiä ei voi päästää taivaaseen, koska silloin se ei olisi enää täydellinen taivas. Ja jako menee niin yksinkertaisen mustavalkoisesti, että on täydellisen taivas ja epätäydellisen helvetti. Helvettiin joutuu sekä "vähän epätäydellinen", että "paljon epätäydellinenkin" (mutta onneksi tässä vaiheessa kuvaan astuu Jeesus)
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Stranger - 24.03.2009 - klo:18:22
Törmäsin aika mielenkiintoiseen pointitiin tähän aiheeseen liittyen.
Se koski sitä, että voimme tietää, miten vakavasta rikkomuksesta on kyse maallisessa oikeudessa, kun katsomme, minkälainen rangaistus siitä on säädetty. Ja samaa voi soveltaa taivaalliseen oikeuteen.

Raamatussa tulee esille, että armon halveksiminen on pahinta lajia pahuutta ja se saa sen takia ankarimman vihan tuomion.

hepr. 10:28-29
28 Jos joku kieltää Mooseksen lain, hänet tuomitaan säälittä kuolemaan; siihen riittää kahden tai kolmen todistajan sana.
29 Kuinka paljon ankaramman rangaistuksen ansaitseekaan mielestänne se, joka polkee jalkoihinsa Jumalan Pojan, pitää epäpyhänä liiton verta, jolla hänet itsensä on pyhitetty, ja häpäisee armon Henkeä! [Mark. 3:29; 1. Kor. 11:25,27; Hepr. 2:3]


hepr.2:3
3 Kuinka sitten me voisimme välttää rangaistuksen, jos emme pidä arvossa sitä suurta pelastusta, jota itse Herra ensimmäisenä julisti? Ne, jotka kuulivat hänen julistuksensa, ovat sen todistuksellaan vahvistaneet ja välittäneet meille, [Mark. 1:14,15; Ap. t. 1:8]

Emme ole tarpeeksi älykkäitä, emme tarpeeksi tietoisia tekemään jotain niin pahaa, että ansaitsisimme ikuisen kärsimyksen.  Ihmisen tulisi olla jumalallisella tasolla, jotta hän voisi tehdä jotain, jonka vuoksi joutua oikeudenmukaisesti helvettiin. Me emme ole lähelläkään sitä tasoa. Olemme kyllä vastuussa tekemisistämme, mutta ikuisuus on meille aivan liikaa.

Löysin nettisivuilta (www piste uskonpuolesta piste fi kautta artikkelit kautta helvetti piste htm) jutun tähän liittyen:

Keskustelukumppani saattaa olla sitä  mieltä, että helvetti on liian kova rangaistus ihmisen synneistä. Mutta mistä hän sen voi tietää?  Kenties hän ajattelee, että ikuisesti kestävä rangaistus rikkomuksista, jotka sijoittuvat aikaan on liian ankara. Entä jos ihmisen rikkomukset eivät ole laadultaan pelkästään ajallisia, vaan myös rikkomuksia jotain ikuista järjestystä ja lainsäätäjää vastaan? Eikö silloin jokin vähempi kuin ikuinen rangaistus olisi aivan liian vähän?  Tässä yhteydessä riittää, kun todetaan, että kristillisen ajattelun mukaan  ihmisen synneistä  seuraa ikuinen rangaistus juuri siksi, että ne ovat rikkomuksina Raamatun mukaan perusolemukseltaan ja laadultaan jotain ikuista. Siksi niitä ei voida myöskään saada anteeksi ilman ikuisuudesta tullutta ratkaisua: "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." (Joh. 3:16).

Tämä ei ole maallisessa maailmassa mikään hyvä syy, mutta kun tuomitaan kuoleman jälkeistä elämää, nämä ihmiset eivät yksinkertaisesti ole olleet läheskään tarpeeksi tietoisia, että heidät voisi mitenkään oikeudenmukaisesti tuomita helvettiin.

Käsittääkseni Jumala ottaa huomioon tuon tietoisuus asian tuomitessaan ihmisen.
Esimerkiksi Paavali sanoi näin: vaikka olin ollut herjaaja, vainooja ja väkivallantekijä. Hän armahti minut, koska epäuskoni tähden en tiennyt, mitä tein (1. Tim. 1:13).

Jaak. 3:1
1 Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi, sillä te tiedätte, että meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin.

Luuk. 12:45-48
45 "Palvelija saattaa kuitenkin ajatella: 'Isäntä ei tule vielä pitkään aikaan!' Niin hän alkaa piestä palvelijoita ja palvelustyttöjä, syödä ja juoda ja juopotella.
46 Mutta päivänä, jota tuo palvelija ei arvaa, hetkenä, jota hän ei tiedä, hänen isäntänsä tulee ja hakkaa hänet kuoliaaksi, ja niin palvelija saa saman kohtalon kuin epäuskoiset.
47 "Jos palvelija tietää, mitä hänen isäntänsä tahtoo, mutta ei varaudu siihen eikä toimi hänen tahtonsa mukaan, hän saa monta raipaniskua. [12:47,48: Jaak. 4:17]
48 Jos taas palvelija tietämättään tekee sellaista, mistä rangaistaan raipoin, hän pääsee vähillä iskuilla. Jolle on paljon annettu, siltä paljon vaaditaan, ja jolle on paljon uskottu, se pannaan paljosta vastaamaan.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Kätsy - 24.03.2009 - klo:23:56
Mielestäni helvettiä ei pidä painottaa puheissa liikaa, mutta sitä ei saa ehdottomasti jättää pois. Monet ihmiset nimittäin ajattelevat, että kaikki "hyvät" ihmiset pääsevät taivaaseen ja vain "pahat" joutuvat helvettiin. Mutta kun asia ei ole näin. Taivaaseen pääsevät vain Kristukseen uskovat. Siksi on hyvä kertoa helvetistä. Ei ihmisiä, jotka ajattelevat kaikkien "hyvien" ihmisten pääsevän taivaaseen, kiinnosta Jeesus, jolla taivaaseen pääsee. Ennenkuin ne ihmiset ymmärtävät Jeesuksen arvon, täytyy heidän ensin ymmärtää jotain taivaasta ja helvetistä.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Suvi - 25.03.2009 - klo:00:35
Taivaaseen pääsevät vain Kristukseen uskovat. Siksi on hyvä kertoa helvetistä. Ei ihmisiä, jotka ajattelevat kaikkien "hyvien" ihmisten pääsevän taivaaseen, kiinnosta Jeesus, jolla taivaaseen pääsee. Ennenkuin ne ihmiset ymmärtävät Jeesuksen arvon, täytyy heidän ensin ymmärtää jotain taivaasta ja helvetistä.

Aamen!
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Aani - 25.03.2009 - klo:21:26
Toisaalta ei oo hirveen järkevää miettiä helvettiä mitenkään kauheen syvällisesti, sillä siitä vaan ahdistuu. Mut jos helvettiä katsoo taivaan näkökulmasta, niin taivas saa ihan uuden perspektiivin: minä en todellakaan halua helvettiin, haluan päästä iankaikkiseen onneen!

Musta helvetin kuuluin tulla julistuksessa ikään kuin "siinä sivussa". Ensin kerrotaan siitä, et Jeesus on hyvä ja auttava ja tahtoo antaa iankaikkisen rauhan juuri mulle ja sulle. Sit kun tässä armossa on kiinni, niin helvetti antaa juuri tän uuden perspektiivin tähän juttuun: Jeesus ei anna pelkästään iankaikkista rauhaa, vaan pelastaa iankaikkiselta tuholta!
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Suvi - 27.03.2009 - klo:00:13
Niin ja helvettiä voi myös hahmottaa sillä et kun on itellä paha olo (henkisesti tai fyysisesti), niin voi aatella et helvetissä se ois vielä paaaaaaaaaaaaaljon pahempi... sit tajuaa aina ettei tosiaan halua mennä sinne...
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Tuomas - 07.04.2009 - klo:23:45
Niin ja helvettiä voi myös hahmottaa sillä et kun on itellä paha olo (henkisesti tai fyysisesti), niin voi aatella et helvetissä se ois vielä paaaaaaaaaaaaaljon pahempi... sit tajuaa aina ettei tosiaan halua mennä sinne...

hehehe ite aina kun otan saunassa tooodella kuumat löylyt niin mietin että tätä jos olis ikuisesti niin ei olis kivaa. : (
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: David Bowie - 12.05.2009 - klo:10:32
helvetillä pelottelu justiinsa...

Raamatun mukaan kaikki joutuu "väkisinkin" helvettiin...

koska kuka nyt ei olisi rikkonut seuraavia asioita mitä JUMALA ei halunnut sinun rikkovan:

1 älä valehtee
2 älä himoitse toisen vaimoa, omaisuutta
3 älä tee aviorikosta
4 älä tapa
5 älä varasta
6 kunnioita isääsi ja äitiäsi

näitä edellä mainittuja asioita tekee kaikki. jopa nekin joista ei uskoisi.

Sitäpaitsi kuinka armahtavan jumalan oletetaan oikein olevan? koska tyhmäkin tajuaa ettei näitä käskyjä kukaan noudata tai harjoita! eivät edes ne jotka todella uskoo.

Idea myös siitä että saat anteeksi, kun tietoisesti rikot yhtä näistä käskyistä mutta muistat vaan katua joskus tuomionpäivänä----kuulostaa helpolta

veikkaisin että helvetissä on paljon mielenkiintoisempaa porukkaa jos sellainen olisi olemassa  ;)
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Kätsy - 12.05.2009 - klo:18:18
Lainaus
Sitäpaitsi kuinka armahtavan jumalan oletetaan oikein olevan? koska tyhmäkin tajuaa ettei näitä käskyjä kukaan noudata tai harjoita! eivät edes ne jotka todella uskoo.

Osut kyllä tavallaan asian ytimeen. Kukaan ei voi tulla sanomaan, että ei ole syntiä tehnyt. Noitakin asioita, jotka mainitsit, tekee useimmat ihmiset. Minäkin. Mutta ero on siinä, että en haluaisi ja yritän siitä pois. Ongelma vaan on siinä, että lihani on niin heikkoa, että lankean aina. Silloin Jumalan armo tulee mukaan peliin. Hän lähetti oman Poikansa kokemaan sen rangaistuksen, joka kuului meille. Uskomalla, että Jeesus kuoli meidän puolestamme ja pyytämällä Häneltä syntejämme anteeksi, me voimme saada pelastuksen.

Lainaus
Idea myös siitä että saat anteeksi, kun tietoisesti rikot yhtä näistä käskyistä mutta muistat vaan katua joskus tuomionpäivänä----kuulostaa helpolta

Helppoa se tavallaan onkin. Ongelma on vain siinä, että emme voi mitenkään tietää milloin se "tuomionpäivä" tulee. Jos odotat siihen asti, että se tulee, tulet yllättymään. Jeesuksen toinen tuleminen tulee olemaan täydellinen yllätys kaikille, itse Jeesuskaan ei sitä maan päällä ollessaan tiennyt. Meidän tulee valvoa lakkaamatta, jotta olisimme valmiita kun se päivä tulee. Sitten se katuminen. On eri asia pyytää anteeksi kuin todella tarkoittaa sitä. Jumalalle ei riitä se, että sanot olevasi pahoillasi. Sinun täytyy todella olla sitä. Kaikista synneistämme emme kuitenkaan ole todella pahoillamme. Silloin pitää pyytää Herraa ohjaamaan meidän omatuntomme oikeanlaisiksi. Siihen auttaa Raamatun lukeminen ja rukoilu.

Ilman armoa kaikki todella joutuisivat kadotukseen. Luojalle kiitos Jeesus kuitenkin tuli maan päälle kuolemaan meidän puolestamme. Vain Häneen turvaamalla voimme pelastua.
Otsikko: Vs: Helvetillä pelottelu
Kirjoitti: Teepuna - 13.05.2009 - klo:11:34


koska kuka nyt ei olisi rikkonut seuraavia asioita mitä JUMALA ei halunnut sinun rikkovan:

1 älä valehtee
2 älä himoitse toisen vaimoa, omaisuutta
3 älä tee aviorikosta
4 älä tapa
5 älä varasta
6 kunnioita isääsi ja äitiäsi

näitä edellä mainittuja asioita tekee kaikki. jopa nekin joista ei uskoisi.

Sitäpaitsi kuinka armahtavan jumalan oletetaan oikein olevan? koska tyhmäkin tajuaa ettei näitä käskyjä kukaan noudata tai harjoita! eivät edes ne jotka todella uskoo.


Ihmisen syntisyydessä ei ole kyse pelkästään siitä, että tekee vääriä asioita, vaan synti on ihmisen koko olemuksen rikkinäisyyttä. Näin ollen Jumalan armossa ei ole pelkästään kyse siitä, että saa yksittäiset synnit anteeksi, koska syntinen ihminen tarvitsee kokonaisvaltaisen armahduksen. Tämä tarkoittaa sitä, että ihminen pukeutuu Kristukseen, joka on vanhurskauden viitta. Armo merkitsee siis täydellistä hyväksyntää persoonalleni. Vasta armahduksen syvän ymmärtämisen kautta voi kasvaa syvällinen ymmärrys siitä, mitä tarkoittaa olla Jumalan lapsi.

1.joh.3:1-2
Katsokaa, kuinka suurta rakkautta Isä on meille osoittanut: me olemme saaneet Jumalan lapsen nimen, ja hänen lapsiaan me myös olemme. Tästä syystä maailma ei meitä tunne, eihän se tunne häntäkään. [Joh. 1:12, 16:3, 17:25]
2 Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen kaltaisiaan, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on.

Room. 8:15
Te ette ole saaneet orjuuden henkeä, joka saattaisi teidät jälleen pelon valtaan. Olette saaneet Hengen, joka antaa meille lapsen oikeuden, ja niin me huudamme: "Abba! Isä!" [2. Tim. 1:7; 1. Joh. 4:18 | Mark. 14:36; Gal. 4:6]

Eli uskovan identiteetin ei tulisi olla enää synneissä vaan sen pitäisi kasvaa Jumalan lapseuteen. Kun identiteetti on synneissä ihminen keskittyy jatkuvasti synteihin ja niiden tunnustamiseen jne. Kun ihminen tulee uskoon hän alkaa tekemään parannusta yksittäisistä synneistä.  Mutta kun uskova kasvaa uskossa ja hänen synnintuntonsa syvenee, niin hän  huomaa jatkuvasti rikkovansa yhä uudelleen Jumalaa vastaan esim.  jo ajatuksissaan. Uskovan saattaa vallata tällöin epätoivo omasta syntisyydestä. Joskus saattaa jopa horjua käsitys, että saako syntejään enää anteeksi, kun on uudelleen rikkonut..Riittääkö armo? Tällöin on hyvä ymmärtää, mitä se merkitsee, että meidät on otettu Jumalan lapsiksi. Jumalan lapseus tarkoittaa sitä, että voi levätä Jumalan hyväksynnässä ja armossa ja tuntea olevansa koko ajan rakastettu. Jeesuksen  rakkaus on sitten se, mikä alkaa eheyttämään uskovan sydäntä, niin että hän voi  alkaa vapautumaan synnin orjuudesta ja alkaa elämään yhä enemmän Jumalan tahdon mukaisesti. Edellytyksewnä on, että uskova pysyy kiinni viinipuussa eli Jeesuksessa ja hoitaa suhdettaan Häneen. Ja sitä kautta Pyhä Henki virtaa ihmiseen ja Jumalan  rakkaus alkaa tekemään työtä uskovassa.


Idea myös siitä että saat anteeksi, kun tietoisesti rikot yhtä näistä käskyistä mutta muistat vaan katua joskus tuomionpäivänä----kuulostaa helpolta

Pitää kuitenkin muistaa, että Jumalan armo ei ole halpaa.

1. Piet. 1:18-20
Tiedättehän, ettei teitä ole lunastettu isiltä perimästänne tyhjänpäiväisestä elämästä millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla, [1. Piet. 4:3]
vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä. [Joh. 1:29+]

1. Kor. 7:23
Jumala on ostanut teidät täydestä hinnasta.

Siunausta! :)