Nettipappi.net

Vastaa

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Mikä numero tulee seuraavaksi? 1, 2, 3 ... Kirjoita vastaus kirjaimilla.:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Yhteenveto

Kirjoittanut: Jukka1954
« : 23.03.2015 - klo:17:30 »

Muutama ajatus aloituksen aiheeseen liittyen.

Raamatussa ensimmäisen kerran Jumala ilmoittaa itsensä nimellä El Shaddaj (Jumala Kaikkivaltias) 1.Ms. 17:1 Abramille. Se tapahtui tilanteessa, jossa Abramin kaikki omat mahdollisuudet saada lapsi vaimonsa Saarain kanssa olivat käyneet mahdottomiksi. Hän oli 99-vuotias ja vaimonsa 89-vuotias eli inhimillisesti katsoen peli oli menetetty. Kuitenkin Jumala oli noin 25 vuotta aikaisemmin luvannut Abramille lapsen vaimostaan Saaraista, vaikka tämä oli hedelmätön. Tässä tilanteessa Herra ilmestyi Abramille ilmoittaen ensi sanoikseen olevansa El Shaddaj, Jumala Kaikkivaltias. Vanhan Testamentin pyhien kirjoitusten kreikannoksessa (Septuaginta, LXX) Shaddaj on käännetty noin 50 kertaa παντοκρατωρ (pantokratór), kaikkivaltias, kaiken vallan haltia (sanoista 'pas' kaikki ja 'krateó' hallita).

Emme lienee tiedä varmuudella mistä sanasta muodostuu nimi Shaddaj. Mikäli se tulee sanasta 'shad' (rinta), niin nimi voitaisiin kääntää Kaikkiravitseva tai Kaikkiriittävä. Jos se juontaa sanasta 'shdd' (voima), se merkitsisi Kaikkivoipa tai kuten yllä Kaikkivaltias.

Olen itse kuullut jossain tuotavan esille näkemystä, jonka mukaan El Shaddaj tulisi kääntää Isä-Äiti-Jumala. Sellainen ajatus saattaa juontaa juurensa tuosta rintasanasta 'shad', mutta yhdessäkään laajalti tunnustetussa raamatunkäännöksessä sitä ei ole niin käännetty eikä hebrean alkutekstien asiantuntijat pidä käännösehdotusta oikeana. Vielä vähemmän Raamattu tukee ajatusta kutsua Jumalaa "äitijumalaksi".

Itse olen kiintynyt ja rakastan Sanan ilmoitusta, että Hän on Jumala Kaikkivaltias. Jumalan kaikki valta merkitsee, että Hänellä on rajaton kyky tehdä kenenkään estämättä kaiken minkä tahtoo, toteuttaa kaikki aikomuksensa ja saattaa voitokkaaseen päätökseen elämän ja historian kulkua koskevat iankaikkiset suunnitelmansa. Jumala on säätänyt nämä asiat niin, että voimme oppia tuntemaan Hänet Jeesuksen kautta Isänä, aivan omana taivaallisena Isänämme. Ilmoitus, joka menee tästä 'pidemmälle' poikkeaa Jumalan Sanan opetuksesta ja saa mielessämme vain hämminkiä aikaan.

Jumala siunatkoon seurakuntaanne ja maatamme. Sattumalta löysin palstanne ja olen iloinnut ja rakentunut joitakin kirjoituksia lukiessani.
Kirjoittanut: Nettipappi Marko
« : 16.07.2014 - klo:12:58 »

Edellistä kommenttiani mukaillen tiedustelen, että millä raamatunkohdilla äiti-jumala-asiaa perustellaan? Käyttikö tämä kyseinen sinulle todistanut ihminen jotain sitaatteja? Jos, niin kuulisin niitä mieluusti.
Kirjoittanut: Sanna
« : 16.07.2014 - klo:07:57 »

Minulle julistettiin taivaallisesta äiti jumalasta raamatussa. Raamattu todella todistaa myös äiti jumalasta!
Kirjoittanut: Nettipappi Marko
« : 02.02.2013 - klo:00:01 »

Olisi kiva kuulla, millä perusteilla koet, että heidän oppinsa on oikeaa Raamatun selittämistä?
Kirjoittanut: hei.
« : 01.02.2013 - klo:20:11 »

Olen törmännyt itse myös heihin Helsingissä ja täytyy sanoa , että he todella tietävät mistä puhuvat. He eivät johda ihmisiä harhaan vaan kertovat totuuden raamatussa. Olen iloinen saadessani kuulla totuuden  :)
Kirjoittanut: Moottorisaha
« : 22.08.2012 - klo:01:34 »

Kiitos Marko. Olin siis oikeassa. Näitä tulee nykyään mistä tahansa. En ehtinyt kunnolla perehtyä ja nyt ei tarvitse.
Kirjoittanut: Nettipappi Marko
« : 31.07.2012 - klo:11:27 »

Vahvistus tuli ystävältäni, joka kertoi Helsingissä törmänneensä kyseisen uskon edustajaan. Kyseessä on World Mission Society Church of God. Joku vahva kampanja tällä joukolla taitaa olla menossa.
Kirjoittanut: pyrski
« : 30.07.2012 - klo:23:19 »

itse kohtaamani tyttö oli tosiaan täysin suomalainen ja siksi tuntuikin utopistiselta yhdistää se johonkin korealaiseen kirkkoon, mutta ehkä se tosiaan on sieltä lähtöisin! Vaikka siitä olinkin nyt aika varma, että jostain ulkomailta tää on peräisin.
Kirjoittanut: Bussissa
« : 30.07.2012 - klo:19:59 »

Tuli samanlaista stooria kertova aasialainen tyttö Hesassa bussissa vastaan.
Kirjoittanut: Moottorisaha
« : 24.07.2012 - klo:20:03 »

No nyt päästään jäljille. Tuosta saatan jatkaa ja kohta tiedänkin jo mitä porukkaa ovat jne....
Joo nyt kun paremmin toimii ajattelukin. Masennus lamaa senkin tehokkaasti.
Kirjoittanut: pyrski
« : 24.07.2012 - klo:17:42 »

Toi blogikirjoitus kuulosti hyvin tutulta! Hyvin samat pointit kuin tytöllä, jonka tapasin. Sen sijaan tuo World Society Church of God kuulosti jo niin hurjalta, että aluksi oli vaikea uskoa, että siitä oli kyse. Mutta toisaalta, miksei? Tai ehkeivät kaikki nämä "evankelistat" ole niin lujasti sidottuja tähän kirkkoon. Ken tietää.
Kirjoittanut: pyrski
« : 23.07.2012 - klo:11:29 »

Ei mitään tietoa :o En yhtään tiedä kuinka järjestäytynyttä, kuinka kauan toiminut nyt aktiivisesti, onko jäseniä, onko kokoontumistiloja, en oikein mitään muuta kun yllä kirjoitin! :D Toivoinkin, että joku täällä olisi tiennyt lissää.
Kirjoittanut: Moottorisaha
« : 22.07.2012 - klo:01:51 »

Olisiko saatavilla poppoon nimeä. Tosin tuossa opetuksessa on pikkasen jo Setiläisen gnostilaisuuden vivahteita. Ei itsessään uusi juttu.
Kirjoittanut: Nettipappi Marko
« : 03.07.2012 - klo:17:02 »

Hienoa kommentoitia, Pyry. Ainoastaan yhteen kysymykseesi heitän jatkopohdintoja. Kolmannessa kohdassa mietit, että voiko se olla niin, että Henki ja morsian pyytävät Jeesusta palaamaan. Ainakin minun mielestäni se voi olla juurikin niin. Paavali rukoilee sitä. Ja koko Raamattu päättyy pyyntöön, että Jeesus tulisi:

     Minä, Paavali, kirjoitan tähän tervehdyksen omakätisesti.
     Jos joku ei rakasta Herraa, hän olkoon kirottu. Maranata!
     Herramme, tule! (1. Kor. 16:21-22)

     Hän, joka todistaa tämän, sanoo: "Tämä on tosi,
     minä tulen pian." Aamen. Tule, Herra Jeesus!
     (Ilm. 22:20)