Vastaa

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Mikä numero tulee seuraavaksi? 1, 2, 3 ... Kirjoita vastaus kirjaimilla.:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Yhteenveto

Kirjoittanut: aniiT
« : 11.06.2012 - klo:22:49 »

En nyt tiedä kuinka pahasti menee sivuun aloittajan aiheesta... Joka tapauksessa, ehkä kurjimpia tilanteita ovat ne, joissa media tuo esille perhekriisit ja julkaisee epäilykset totena. Tulee heti mieleeni kahdenlaisia tapauksia: rikoksia ja salasuhteita. Perheitä revitään rikki, koska jonkun julkkiksen salasuhde (oli se sitten totta tai ei) on mainio tapa saada lehtiä myydyksi. Aivan sairasta. Mihin keltainen media on kadottanut moraalinsa?

Toinen tapaus, joka tulee äkkiseltään mieleen, on tämän Maddy-pikkutytön katoaminen (tästä on siis todella kauan aikaa) ja siihen liittyvä spekulointi. Miltä mahtaa tuntua surevista vanhemmista, kun lauma toimittajia yrittää saada päivän lööpit pienen tytön katoamisesta? Tai pahempaa, kun lööpit syyttelevät vanhempia psykopaateiksi kidnappaajiksi ja murhaajiksi.

Sori jos aiheen vierestä, mutta median etiikka nykypäivänä on erittäin huolestuttavaa.
Kirjoittanut: Iines100
« : 29.03.2012 - klo:18:46 »

Tämä on todella laaja eikä ollenkaan yksiselitteinen aihealue.

Nimettömän esittämästä kysymyksestä tuli mieleeni kysymys vastuusta vähän eri näkökulmasta. Mediahan on raakaa bisnestä. Mitä sensaationhakuisempi otsikko sen varmempi myyntimenestys. Toimittajat nimittäin kirjoittaa sitä mikä myy. Onko esim. lehden ostajalla osavastuu siitä, mitä media kirjoittaa. Lehden ostajahan valinnallaan päättää, minkä tyyppiset lehdet kilpailussa pärjäävät.

Jokaisella tulisi kuunnella omatunnon ääntä. Mutta se ei vain aina myy.
Kirjoittanut: pyrski
« : 28.03.2012 - klo:20:27 »

Haluaisin tietää mitä ihmisestä saa julkisesti kertoa?

Lainsäädännöllisesti vai raamatun mukaan? Vai molemmat?
Kirjoittanut: nimetön
« : 28.03.2012 - klo:15:52 »

Haluaisin tietää mitä ihmisestä saa julkisesti kertoa? Rikkooko monikin toimittaja 8.käskyä kun julkaisee julkisuuden henkilöistä vääriä tietoja ja selittää heidän elämästään niinkuin se ei ole?