Kirjoittaja Aihe: Rauha Jumalan kanssa  (Luettu 2013 kertaa)

rauhaton

  • Vieras
Rauha Jumalan kanssa
« : 03.10.2008 - klo:14:13 »
Luin tässä Raamatun välissä olevia lappusiani ja huomasin kohdan, että sitten kun on rauha Jumalan kanssa, niin sitten on parempi olla. Mutta entä jos kokee, että on välit kunnossa Taivaaseen päin, rauha Jumalan kanssa, mutta ei ole itsensä kanssa?

kun esimerkiksi on ollut itsetuhoisia ajatuksia, niin tietää ja kokee, että rakastetaan sekä täällä ja ylhäällä, mutta koska ei ollut rauhaa omassa sielussa, itsensä kanssa, halusi poistua tästä maailmasta.

Nettipappi Marko

  • Nuorisopastori
  • Ylläpitäjä
  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1 890
    • Profiili
Vs: Rauha Jumalan kanssa
« Vastaus #1 : 15.10.2008 - klo:14:57 »

Hei, Rauhaton!

Yksi psykologinen tosiasia on, että hyvä tunne ei poista pahaa tunnetta. Jos olet iloinen hyvästä koenumerosta, se ei kumoa sitä murhetta, minkä riita kaverin kanssa aiheuttaa. En tiedä, millainen sinun rauhattomuutesi itsesi kanssa on, mutta on erittäin hienoa, että sinulla on rauha Jumalan kanssa.

Näitä asioita ei voi yhdistää. Ei pidä olettaa, että rauha Jumalan kanssa poistaisi kaiken rauhattomuuden muusta elämästä. Uskon, että jos sinulla ei olisi rauhaa Jumalan kanssa, olosi olisi monin verroin tukalampi: rauhattomuus sekä itsensä että Jumalan kanssa.

En yritä näillä sanoilla todeta: "kuule ei tässä vielä mitään hätää ole". Tottakai rauhattomuus on hätä, varsinkin jos se aiheuttaa itsetuhoisia ajatuksia. Mutta on hyvä osata erottaa nämä toisistaan. Koska jo kysymyksessäsi rinnastit nämä asiat samaan lauseeseen, halusin vain heti aluksi todeta, että niitä ei pidä liiaksi yhdistää. Eikä pidä olettaa, että myös jumalasuhde on silloin pielessä, jos koko elämä ei ole ruusuilla tanssimista.

Uskovan ihmisen onni on siinä, että kaikkien elämän rauhattomuutta aiheuttavien asioiden kanssa saa mennä Jumalan eteen. Mitä tahansa elämässä onkaan, Jumalalle sen voi kertoa ja hän pitää huolen. Mutta niin kuin sanoin, tämäkään ei kumoa niitä ikäviä tunteita ja rauhattomuutta, vaikka Jumalan suhteen olisikin turvallinen olo.

En osaa vastata kysymykseesi kovin täsmällisesti. Rauhattomuus oman itsen kanssa voi johtua niin valtavan monista asioista. Sinun olisi hyvä jutella jonkun ihmisen kanssa tästä. Puhuminen auttaa aina, ja joskus se auttaa todella paljon, jos keskustelukumppanina on ihminen, joka pystyy jollain tavalla aukaisemaan ajatusten solmuja. Seurakunnan työntekijät ovat tätä varten. Meihin voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla esim. näissä linkeissä oleviin yhteystietoihin: papit, diakoniatyöntekijät ja nuorisotyöntekijät. Myös tällä palstalla voit jatkaa kyselyä, jos koet, että haluat kirjoittamalla jatkaa keskustelua. Joka tapauksessa ensimmäiseksi keskustelussa täytyisi jutella enemmän siitä, mikä rauhattomuutta elämässäsi aiheuttaa.
Marko Sagulin