Kirjoittaja Aihe: Riivattuna oleminen  (Luettu 3646 kertaa)

Moottorisaha

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 852
 • Olen apina
  • Profiili
Riivattuna oleminen
« : 12.08.2006 - klo:13:52 »

Nettipapin palstalla esitetty kysymys synnytti keskustelua laajemminkin. Alkuperäinen kysymys oli seuraava:

Onko riivattuna oleminen muuten tabu? Siitä kun ei luterilaisuudessa koskaan puhuta, eikä taideta edes siihen uskoa, mutta joillekin vapaiden suuntausten ja roomalaiskatolisuuden edustajille se on tuttua. Roomalaiskatolisuudessa taitaa olla oma manaajien ryhmänsäkin sitä varten.

Tässä oikopolku Nettipapin palstalle samaan aiheeseen. MarkoOmalla laillaan on. Jotkut yksilöinä voi asiasta puhua mutta yleisemmin ei. Pelätään ,että siinä heti annetaan kunnia viholliselle. Muutenkin asia monelle vieras ja jotkut pelkääkin puhua siitä. Syitä milloin minkäkin asian välttämiseen kyllä sitten on. Lakaisemalla maton alle ei kaikki pelaa. Unohtaminen on joskus niin "helppoa".

Riivauksen ja psyykkisen mielenhäiriön raja on joskus sangen liukuva. On tapauksia joissa jonkun joku tavallinen kehitysvaiheeseen kuuluva asia sotketaan rrivaukseen saati jollakulla oleva tavallinen joskin epämukava henkilön kannalta oleva jokin persoonan häiriö. Neuroosi ja muu ahdistus ja vastaavat. Monesti niistä selvittäisiin ihan tavallisella avulla jonka kesto vaihtelee. Kyllä riivatun näet erottaa. Sitä ei tarvi arvailla onko joku sitä vaiko eikö.
Jumalan sanomat on linjassa sanaan ja toisekseen ne ei ole epäselviä. Siitäkin voi keskustella tietty aina kuinka riivaus näkyy. Onko se aina ,että joku suu vaahdossa huutaa kuin vesikauhuinen koira ja vastaavaa. Sanon ettei muuten kuin ääritapauksissa. Se näkyy jos sitä varten on annettu lahjat varsin äkkiä. Se voi ilmetä ,että jossakussa on jokin muu henki joka saa sen esim valehteleen,väkivaltaiseksi tai muuten ihan maailmallekin tutuilla huonoilla tavoilla käyttäytyyn kuitenkin niin että se korostuu jo yli äyräiden äärihallitsevana niin ettei sitä voi järjellä selittää. Sitten henki voi mielen alueella sotkea. Puheessa ,mielessä, asenteissa ja muuten ei aina jokaiselle niin näkyvästi jos ei osaa katsoa tai aistia moista. On niitä jotka henkiä tarkoituksella kutsuu. He voivat kuulla ääniä päässään. Nähdä kotonaan erilaisia esineiden liikkumisia ja muita poltergeist ilmiöitä. Saada erilaisia saatanallisia kykyjä. Nähdä vihollisen henkiä johon lähes väistämättä liittyy fyysinen kylmän tunne. Siinä aluksi kokee voimaa ja muuta mutta kuin huomaamatta siinä alkaa toinen persoona hallita omaa mieltä ja tuhota sen. Se ottaa vallan. Ajateltakoon huone täynnä savua. Kaikki on kuten ennen mitä nyt se savu vaan hallitsee koska tukahduttaa. Esimerkki huono mutta hankala selittää täysin kokemattomalle.
Kaikenkaikkiaan asia on laaja ja siihen voi monesta kulmasta tarttua.

Joku kysyy puhunko kokemuksesta. Vastaan vain kyllä puhun. Asiasta on aikaa mutta tieto ja muistot säilyy. Usein näistä jos koskaan en puhu. Nytkin vain raapaisin pintaa.
« Viimeksi muokattu: 21.05.2007 - klo:23:49 kirjoittanut Nettipappi Marko »
Ette te hyvä lukija tätä oikeasti edes halua lukea. Luit kun tässä jotain luki. Olit utelias, mutta silti vain nähdäksesi mitä tässä lukee. Samalla tavoin kuin katsot Iltalehden tai Iltasanomien otsikon.

MaryMagdalene

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 377
  • Profiili
Vs: Riivattuna oleminen
« Vastaus #1 : 05.09.2006 - klo:09:33 »
Varmasti kaste täällä vaikuttaa, ja saamme olla kiitollisia ettei täällä ainakaan suuressa määrin kulje riivattuja kaduilla. Missään tapauksessa ei kannata kauhistella sensaatiohakuisesti eikä elää pelossa, että missähän se riivattu luuraa…Eikä pidä sotkea riivausta esimerkiksi mielen sairauteen, niin kuin Marko mainitsi.

Mutta asiaa ei kannata myöskään vähätellä. Minä olen nähnyt/tavannut riivattuja, tosin niissä tilanteissa minun tehtäväni ei ole ollut ajaa henkiä ulos. Esimerkiksi kirkkotilaisuudessa tai muussa vastaavassa hengellisessä tilaisuudessa olen nähnyt, ja silloin ne ovat aiheuttaneet vakavaa häiriötä (ei sellaista ’tavallista’, jota esim. ’normaali’ alkoholin vaikutuksen alainen tai mielenterveydeltään epävakaa ihminen voisi aiheuttaa).

Riivattu voi olla pinnalta ihan normaalin oloinen, mutta silloin kun Jumalan sana ja Henki häntä todella koskettavat, syntyy kahden valtakunnan konfrontaatio*. Tämähän on tietenkin vain välivaihe ja ainakin tarkoitus on, että se menee pian ohi ja Jumalan valtakunnan voitto tulee näkyviin. Paljon riippuu ihmisen tahdosta, siitä mitä hän haluaa.

Varmaan on niin, ettei tästä aiheesta kannata paljon (turhaan) maalailla, mutta on meillä suomalaisilla myös aika paljon tietämättömyyttä. Ilmiö lienee lisääntymässä Suomessakin. Raamatusta käy ilmi muitakin mahdollisuuksia avata itsensä pahalle kuin aktiivinen okkultismi. Mutta onneksi Jumalan valtakunta on armon valtakunta ja siinä asiat ovat selviä ja kirkkaita.


*Vastakkaisten voimien ("sotaisa") kohtaaminen. Joskus myös jonkun vaatiminen tilille.
« Viimeksi muokattu: 07.09.2006 - klo:18:20 kirjoittanut MaryMagdalene »
MaryMagdalene

Moottorisaha

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 852
 • Olen apina
  • Profiili
Vs: Riivattuna oleminen
« Vastaus #2 : 06.09.2006 - klo:12:02 »
Se on tietty ääritapaus jos joutuu semmoseks ,mutta kyllä se erinäisissä tilanteissa selviää onko joku riivattu vai ei. Ei sitä aina tunnista jos vastaan kävelee ja se on niiden tarkoitus. Ei vihollinen halua heti itseään paljastaa. Saatanan suurimpaan juoneenhan kuuluu ,ettei hänen olemassa oloonsa uskota jolloin hän saisi vapaasti mellastaa. Jos kadulla alkaisi olla liikaa riivattuja niin se muuttaisi asian. No ainakin olemassa olonsa olis tunnettu ,mutta mikä muu noitavaino siitä tulis.

Kyseisen tilanhan voi saada kuten edellä mainittiin tarkoituksella kutsumalla saatanaa. Erinäisin pelein kuten spiritismi joissa aktiivisesti niiden kaa pelataan. Henkioppaiden kaa pelleillessä. Muilla tavoin jotka on kyseenalaisia jotka tietää ,mutta ei välitä. Ne antaa viholliselle pienen sijan josta se voi lähteä kasvamaan. Tulee ei kiinnosta hengellinen vaihe ja siitä jatkuu. Paljon vaatii asiassa ok omaa panosta ,mutta pidemmällä hienommalla stragedialla sen saa aikaan kun saa luopuun ja toisen kautta ujutettua henkilölle. Ei vihollinen ensisijaisesti halua uskovaa tappaa heti. Ensin hänen tulee luopua ja saada muita mukaansa. Kuolleesta ei ole apua hänelle.

« Viimeksi muokattu: 06.09.2006 - klo:15:21 kirjoittanut Nettipappi Marko »
Ette te hyvä lukija tätä oikeasti edes halua lukea. Luit kun tässä jotain luki. Olit utelias, mutta silti vain nähdäksesi mitä tässä lukee. Samalla tavoin kuin katsot Iltalehden tai Iltasanomien otsikon.

MaryMagdalene

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 377
  • Profiili
Vs: Riivattuna oleminen
« Vastaus #3 : 06.09.2006 - klo:14:00 »
Vähän jatkaisin vielä, että esim. se henkioppaiden kutsuminen ja niiden kanssa tekemisissä oleminen voi nykyään olla 'siistiä' ja 'tieteellistä': päivälehdissä mainostetaan esimerkiksi Silva-menetelmää, ja miksei TMkin voisi käydä siihen. Ja tuolla isoissa kaupungeissa varsinkin huomaa, kuinka kristinusko on ohentunut ja vaikka mitä idän oppeja on tulossa, osa nykyaikaista new agea ja osa esim. hinduismiin perustuvia, kuten vaikkapa Divine Light Mission (eräs ystäväni erehtyi aikanaan siihen). Samoin meillä on Kristiyhteisön uskovia jne. jne. (ei sekään mikään oikea tie ole, vaikka en riivauksesta tässä yhteydessä puhuisikaan paitsi ehkä yksittäisissä tapauksissa). - Ainakin pääkaupunkiseudulla enkelit(?) ovat muotia. Enkelikanavointikursseja on kansalais- ja työväenopistoissa. Mm. eräs ykkösketjun suomalainen (keski-ikäinen) viihdeartisti seurustelee enkelien(?) kanssa, saa niiltä viestejä ja kirjoittaa niitä muistiin; samoin hän tietämäni mukaan ainakin aiemmin seurusteli kuolleen miehensä kanssa kanavoijan (= meedion) välityksellä. Ja jos Kangasalan kansalaisopiston asiakkaita kuunneltaisiin, siellä olisi kursseja ainoastaan joogasta (ja vähän musiikista), niin kova on tungos.

Ja ajattelepa vaikka, että äiti Amman opetuslapsi sanoo: "Äiti Amma asuu täällä sisimmässäni ja hän puhuu päässäni ja minä puhun hänelle, koko ajan, vaikka hän on Intiassa ja minä täällä Suomessa."* Näin tietenkin silloin, kun on tavannut äiti Amman ja kumartanut häntä jumalana (voi se onnistua etänäkin), kuten siellä Keralassa olevassa temppelissä viikoittain, jopa päivittäin, tapahtuu.

Eräs läheinen tuttavani meni 90-luvulla käsilläparantajan luo. Se vaikutti ihan kristilliseltä, siellä jopa rukoiltiin Kristusta tai Jeesusta, ja hän meni hommaan mukaan, luuli auttavansa ihmisiä. Kun hänet initioitiin (vihittiin, itse käyttävät termiä 'maadoittaa') syvemmälle siihen juttuun, seurasi vakavia ongelmia. Onneksi hän vapautui, tuli uskoon, mutta tilanne oli kriittinen (demoniset hahmot näyttäytyivät hänelle, hän ei voinut nukkua silmällistäkään useampaan viikkoon, hirveä paniikki päällä) eikä siitä selvitty ilman psykiatrista hoitoa sairaalassa.

Ja vaikka mielisairaus ja riivattuna oleminen ovat kaksi totaalisesti eri asiaa, niin silti yksi vihollisen tärkeimpiä pointteja lienee ihmisen mielenterveyden hävittäminen.

Kuten sanottu: Onneksi Hän on valkeus eikä Hänessä ole mitään pimeyttä. Meidän ei tarvitse pelätä mitään.

*autenttisia ajatuksia eräältä nuorehkolta suomalaiselta Amma-opetuslapselta - (tosi)opetuslasten yleinen kokemus.
Ja Ammahan on tulossa taas Suomeen lokakuussa.
  :-\
« Viimeksi muokattu: 24.09.2006 - klo:12:13 kirjoittanut MaryMagdalene »
MaryMagdalene

Moottorisaha

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 852
 • Olen apina
  • Profiili
Vs: Riivattuna oleminen
« Vastaus #4 : 06.09.2006 - klo:20:15 »
Kaikesta huomaa ,että MaryMagdalene on niitä harvoja jotka ilman kauheeta detaljeihin menevää selitystä ymmärtää asioita tältä saralta ja tähän liittyvistä jutuista noin muutenkin. Näiden oppiminen ja sisäistäminen kieltämättä vie kauan ja monta vuotta. Kaikkineen ei pidä kirstittyjä pelotella kaikella eikä myöskään joka asiaa demonisoida kunhan vaan herättäisiin siihen missä mennään eikä kaikkea missä sanotaan Jeesus otettaisi heti kristillisenä. Niellä koukkuineen syöttiä. Valitettavan usein se menee siihen koska niistä ei missään ikinä koskaan varoiteta. Joku pieni vihkonen tai muu edes. Joskus jossain perustellen tietty ettei mene mielipiteiden heitoksi.
Noh asia on iso ja laaja. Ei sitä voi selittää tunnissa. Mutta hyvä että on edes yksi foorumi jossa siitä puhua.
Ette te hyvä lukija tätä oikeasti edes halua lukea. Luit kun tässä jotain luki. Olit utelias, mutta silti vain nähdäksesi mitä tässä lukee. Samalla tavoin kuin katsot Iltalehden tai Iltasanomien otsikon.

Tiitu

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 34
  • Profiili
Vs: Riivattuna oleminen
« Vastaus #5 : 02.10.2006 - klo:12:40 »
En ole mukamas ehtinyt pitkään aikaan keskustelufoorumin viestejä lukemaan. Hienoa huomata, että täällä uskalletaan puhua sellaisista(kin) asioista, joiden kohdalla olen kuullut monesti "hys hys".
"Huomisesta en mä tiedä. Esirippu eteen jää. Minne aikonetkin viedä, tänään tahdon ylistää."

Moottorisaha

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 852
 • Olen apina
  • Profiili
Vs: Riivattuna oleminen
« Vastaus #6 : 02.10.2006 - klo:15:42 »
Sitä hys hys kuulen livenä välillä kaikkeen mitä sanon on se sitten ihan mitä vaan.
Mutta jos ei puhu ei voi tietää. Ei muutaman henkilön karisma ja mielipide saa olla liian dominoiva.
Kunhan vaan ei anarkiaan mennä.
Ette te hyvä lukija tätä oikeasti edes halua lukea. Luit kun tässä jotain luki. Olit utelias, mutta silti vain nähdäksesi mitä tässä lukee. Samalla tavoin kuin katsot Iltalehden tai Iltasanomien otsikon.