Kirjoittaja Aihe: Ohjeet Pohdintapalstalle  (Luettu 5438 kertaa)

Nettipappi Marko

  • Nuorisopastori
  • Ylläpitäjä
  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1 890
    • Profiili
Ohjeet Pohdintapalstalle
« : 01.08.2006 - klo:03:59 »
Perimmäinen idea pohdintapalstalla on erottaa Nettipapilta kysytyt aiheet yleistä mielipidettä kysyvistä aiheista. Näin Nettipapin palsta selkiytyy Nettipapin näköiseksi ja Nettipapin työmäärä helpottuu, kun tiedän, että kaikki siellä olevat kysymykset ovat juuri minulle osoitettuja.

Pohdintapalstan ideana on siis pohtiä erilaisia uskoon, Raamattuun, Jumalaan, uskontoihin liittyviä asioita, joihin enemmänkin toivoo koko yleisön kuin ainoastaan Nettipapin mielipidettä.

Valvova silmä, eli Nettipappi, antaa tässä muutaman vinkin Pohdintapalstan käyttäjille:


1. Pohdintapalstan aihepiiri on laaja. Aloita ja osallistu keskusteluihin miettimättä onko aihevalinta sopiva. On se. Ja jos onnistut sopimattoman aiheen keksimään, ei maailma siihen kaadu.

2. Pohdintapalstan käyttäjäryhmä on laaja. Tervetulleita ovat kaikenlaisten elämänkatsomusten kannattajat. Vaikka keskustelufoorumi on nimenomaan kristillinen foorumi, tällä palstalla on lupa kysyä, vastata, pohtia ja kyseenalaistaa.

3. Vaikka Nettipappi saattaa toisinaan innostua mukaan keskusteluun, Pohdintapalstan viestien kokonaisuus ei todellakaan edusta edes valvojan epävirallista kantaa, puhumattakaan Kangasalan seurakunnan, Suomen kirkon tai kristinuskon kannasta.

4. Moninaisessa keskustelussa on toistaiseksi ainoastaan yksi poikkeus: Palsta on Kangasalan seurakunnan toimintaa, joten kristinuskon vastainen lähetystyö on kiellettyä. Aito kyseleminen ja epäileminen on sallittua, mutta valvoja poistaa sellaiset viestit, jotka kehottavat tai kannustavat ihmisiä Raamatun tai kristinuskon vastaiseen ajatteluun.

5. Palsta pyritään pitämään lukijaystävällisenä. Kun aloitat uuden aiheen, kirjoita viestisi niin, että muut lukijat ymmärtävät, mitä asioita siinä toivotaan käsiteltävän. Aiheen ulkopuolelle rönsyilemisen sijasta kannattaa aloittaa uusi aihe, ettei valvoja heivaa viestejä nettiavaruuteen.

6. Pidä kieli yksinkertaisena. Iso osa käyttäjistä ei ole teologisen sanaston ammattilaisia - tai edes harrastajia. Suurin osa keskustelijoista kaipaa selkeitä ajatuksia, ei pikkutarkkaa tieteellistä pohdintaa.

7. Kannattaa muistaa, että palsta ei ole chatti vaan foorumi, jota lukevat monet ihmiset, jotka eivät ole keskustelun osapuolia. Kahdenkeskiset diibadaabat pääsevät chattiviestien taivaaseen.


Näillä mennään aluksi. Pistetään lisää vinkkejä, kun mieleen tulee.

Huom! Älä sorru itsesensuuriin. Kirjoita niin kuin mielesi tekee. Näiden vinkkien tarkoitus ei ole tappaa luovuutta, vaan kertoa jotain niistä periaatteista, joilla palstaa pidetään siistinä ja lukijaystävällisenä.
« Viimeksi muokattu: 06.01.2015 - klo:18:44 kirjoittanut Nettipappi Marko »
Marko Sagulin