Kirjoittaja Aihe: Ap. t. 5; Ananias ja Safira  (Luettu 2651 kertaa)

Gethsemane

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 289
  • Profiili
Ap. t. 5; Ananias ja Safira
« : 24.02.2007 - klo:01:42 »
Raamiksessa nousi pintaan vähän pidempi keskustelu/väittely kyseisen väliotsikon omaavasta pätkästä, joka alkoi kysymyksellä että joutuiko Ananias ja Safira helvettiin vai pääsivätkö he taivaaseen, vaikka yrittivät huijata itselleen.

Ap. t. 5; Ananias ja Safira

"Muuan Ananias-niminen mies myi yhdessä vaimonsa Safiran kanssa maatilan,
mutta pani vaimonsa tieten osan kauppahinnasta syrjään. Loput hän luovutti apostolien haltuun.
Silloin Pietari sanoi: "Ananias, miksi olet antanut sydämesi Saatanan valtaan? Miksi yritit pettää Pyhää Henkeä ja jättää maatilan hinnasta osan itsellesi?
Tilahan oli sinun, kun et vielä ollut myynyt sitä, ja sinun olivat myös rahat, kun sen myit. Kuinka saatoit ryhtyä tällaiseen tekoon? Et sinä ole valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle." Nämä sanat kuullessaan Ananias lyyhistyi kuolleena maahan, ja kaikki, jotka olivat tätä kuulemassa, joutuivat kauhun valtaan.
Nuoret miehet kietoivat Ananiaan ruumiin vaatteeseen, kantoivat hänet ulos ja hautasivat hänet.
Kolmisen tuntia myöhemmin tuli Ananiaan vaimo sisään, tapahtuneesta mitään tietämättä.
Pietari kysyi häneltä: "Sano minulle, tähänkö hintaan te maatilan myitte?" "Niin, juuri siihen hintaan", vastasi nainen.
Silloin Pietari sanoi: "Kuinka te yksissä tuumin ryhdyitte koettelemaan Herran Henkeä? Kuuletko askelia oven takaa? Ne, jotka hautasivat miehesi, kantavat täältä myös sinut."
Siinä samassa nainen kaatui kuolleena Pietarin jalkoihin. Nuoret miehet tulivat sisään ja näkivät naisen kuolleen. He veivät hänet pois ja hautasivat hänet miehensä viereen.
Kauhu valtasi koko seurakunnan ja kaikki jotka tästä kuulivat"


Väittely lähti varsinaisesti käyntiin mielipiteestä, joka oli jotenkin, että toivottavasti/joutui ne.
Tosin jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, ja mielipideasioista on helppo kiistellä, mutta se on turhaa, kaikkihan sen tietävät, jopa Raamattu:

Room. 14:1
"Hyväksykää joukkoonne myös sellainen, joka on uskossaan heikko, älkääkä ruvetko kiistelemään mielipiteistä."

Jos halutaan vastausta Raamatusta, kuinka heille kävi eikä pistetä ihmisiä vastaamaan siitä, jotka eivät voi sitä varmasti tietää, niin:

Juud. 1:9
"Ei edes ylienkeli Mikael, kiistellessään Mooseksen ruumiista Paholaisen kanssa, rohjennut herjata eikä tuomita tätä, vaan sanoi: "Nuhdelkoon Herra sinua!" "

Room. 6:23
"Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

Luuk. 12:5
"Kuulkaa, ketä teidän tulee pelätä. Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että syöstä hänet helvettiin. Niin, sanon teille: häntä teidän on pelättävä."

Ihmiset voivat väitellä mistä vain, miten vain ja milloin vain, olla mitä mieltä tahansa asioista ja raamatun sisällöstä ja tulkitsemisesta, sillä ei ole rajoja muuta kuin järki jokaisen päässä, ja sehän meitä rajoittaa ja erottaa toisistamme. Mielipiteitähän meillä riittää, jotkut voivat silti olla positiivisia tai negatiivisia.

Tänne saakoon sanoa kaikki mielipiteensä asiasta,ja toivottavasti kukaan ei syytä ketään sitten väärästä mielipiteestä jos ei täsmää oman mielipiteensä kanssa.

Only God knows!
« Viimeksi muokattu: 24.02.2007 - klo:01:47 kirjoittanut Gethsemane »
Ps. 51:5. Sillä minä tunnen rikokseni, ja minun syntini on aina minun edessäni.

Moottorisaha

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 852
 • Olen apina
  • Profiili
Vs: Ap. t. 5; Ananias ja Safira
« Vastaus #1 : 24.02.2007 - klo:13:20 »
Siinähän ei valehdeltu ihmisille vaan jumalalle. Ei siinä itsessään ihmisille tuotettu vaivaa vaan pilkattiin henkeä tietäen ettei niin saa tehdä.
Mat 12:32  Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.
Oliko tossa niin vai ei. Ainaskin kun he porukassa olivat mukana jotain tiesivät ja jotain olivat kuulleet sillä ei ihan tietämättömiä olleet kun myyntiasteelle olivat menneet. Oliko heissä henki ei sanota. Voin vain tässä olettaa, että jokin henki oli kun kerta jumalalle valehtelusta syytettiin. Kun heistä ei kauheasti kerrota.
Siis voidaan sanoa joutui helvettiin kun valehtelu oli noin pitkälle suunnitelmallisen tietoista. Etenkään kun ei katunut.
Toisaalta antoiko jumala armon jos hän Pietarin sanat kuullessaan katui tai vaimonsa ehkä molemmat.
Me emme voi varmana tietää. Uskoisin kuitenkin, että tämän kohdan tarkoitus on opettaa ettei ala pelleileen hengen kustannuksella sillä se on osa jumalaa ja hänkään ei ihan kaikkea salli.
Eli loputonta spekulaatiota voi esittää ellei henki jotain kerro jossain vaiheessa lisää.
Ette te hyvä lukija tätä oikeasti edes halua lukea. Luit kun tässä jotain luki. Olit utelias, mutta silti vain nähdäksesi mitä tässä lukee. Samalla tavoin kuin katsot Iltalehden tai Iltasanomien otsikon.

Pinju

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 21
 • <:
  • Profiili
Vs: Ap. t. 5; Ananias ja Safira
« Vastaus #2 : 27.02.2007 - klo:11:32 »
Eh... Omalta osaltani väittely meni kyllä varsin typeräksi, mutta oon silti sitä mieltä, että vaikka kukaan ei voikaan tietää pääsivätkö nämä kaksi taivaaseen, niin enpä ainakaan häviä siinä mitään, että toivon niin.

Aani

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 782
  • Profiili
Vs: Ap. t. 5; Ananias ja Safira
« Vastaus #3 : 07.03.2007 - klo:17:14 »
Pinju sanoi todella hyvin. Eikä me sitä päätetä että kuka pääsee taivaaseen ja kuka ei, Jumalahan sen tietää ja päättää. Onneksi ü