Nettipappi.net

Tervetuloa foorumille!

Nettipappi Marko

  • Nettipappi
  • Ylläpitäjä
  • Konkari
  • *****
    • Viestejä: 1 892
    • Profiili
Tervetuloa Kangasalan seurakunnan keskustelufoorumille!

Erinomaista! Olet löytänyt tiesi tälle foorumille. Muutamalla sanalla esittelen ympäristön, jonne olet saapunut.

Tarkoitus
Foorumin ensisijainen tarkoitus on palvella Kangasalan seurakunnan jäseniä. Osa sisällöstä onkin tiedotusluontoista materiaalia, joka avautuu parhaiten oman seurakunnan väelle. Tervetulleita ovat toki kaikki netin käyttäjät. Foorumi tarjoaa seurakuntarajat ylittävän keskusteluympäristön hengellisistä ja vähemmän hengellisistä asioista. Nettipapin palsta aivan erityisesti on alue, jolla kuka vain saa esittää kysymyksiä, joihin haluaa vastauksen pastorilta.

Sisältö ja linjaus
Kangasalan seurakunnan foorumi on kristillinen foorumi. Käyttäjien ei kuitenkaan tarvitse tunnustaa kristinuskoa. Tervetulleita ovat kaikenlaiset käyttäjät elämänkatsomuksesta riippumatta. Omien mielipiteiden julkituominen on sallittua, kuten tervehenkinen kristillisten näkemysten kyseenalaistaminenkin. Foorumin kristillistä perustaa ei silti saa halveksia tai vähätellä. Keskusteluissa nimenomaan kristillinen näkökulma on kotikentällään. Kristinuskon vastainen lähetystyö on ehdottomasti kiellettyä.

Rakenne
Ohjeet ja tiedotteet ovat ylläpitäjien tiedotuspalsta foorumin ohjeista ja käyttämiseen liittyvistä asioista. Käyttäjät voivat lukea palstaa, mutta kirjoittaa voivat vain ylläpitäjät. Yleinen keskustelualue on vapaa keskustelulle mistä tahansa aiheesta. Pohdintapalstalla käydään keskustelua hengellisistä ja uskonnollisista asioista. Tässä linkissä tarkemmat Ohjeet Pohdintapalstalle. Nettipapin palsta on paikka, jossa voit kysyä mitä tahansa Nettipappi Markolta. Tässä linkissä Ohjeet Nettipapin palstalle.

Moderointi
Keskustelualueen valvonta eli moderointi pidetään ryhdikkäänä. Useilla keskustelupalstoilla ääripään mielipiteet korostuvat, kun kultaisen keskitien maltilliset mielipiteet jäävät sanomatta. Tällä foorumilla halutaan myös tavallinen tallaaja esille. Siksi trollaukseen, floodaukseen ja asiattomaan inttämiseen pyritään puuttumaan nopeasti. (Jos et ymmärtänyt termejä, vilkaise floodaus, trollaus ja inttäminen.)

Vanhojen viestien poistaminen
Toinen moderoinnin erikoisuus keskivertofoorumiin verrattuna on vanhojen viestiketjujen poistaminen. Erityisesti Yleiseltä keskustelualueelta poistetaan sellaisia viestiketjuja, joissa uusimmatkin viestit ovat vuosia vanhoja. Foorumi pysyy tuoreena, kun aiheet ovat aktiivisia, eivätkä keskustelualueet pullistele arkistoituja jäänteitä. Nettipapin palstalta ei poisteta viestejä, sillä sen on tarkoituskin toimia kysymys- ja vastauspankkina. Pohdintapalstaa siivotaan harkinnan mukaan vanhimmista viestiketjuista.

Toivotan antoisia keskusteluja ja kiinnostavia lukutuokioita!

Marko Sagulin
Nettipappi ja ylläpitäjä
« Viimeksi muokattu: 07.01.2015 - klo:13:17 kirjoittanut Nettipappi Marko »
Marko Sagulin