Nettipappi.net

Etsikkoaikaoppi, kahdesti, kolmestikin...?

eduu

  • Tulokas
  • *
    • Viestejä: 6
    • Profiili
Jotkut sanovat ns. etsikkoajasta että niitä tulee ihmiselle vain 2-3 kertaa elämässä. Kun Jeesus puhuu etsikkoajasta, hän puhuu Jerusalemin kaupungista joka myöhemmin tuhoutui. Ja sitten on tämä Jobin kirjan kohta: "Katso, kaiken tämän tekee Jumala kahdesti ja kolmastikin ihmiselle, palauttaakseen hänen sielunsa haudasta ja antaakseen elämän valkeuden hänelle loistaa.” (Job 33:29–30).

Voiko noiden perusteella tehdä etsikkoaikaoppia, että kutsuja tulisi 2-3 elämän aikana? Tarkoittaako tuo "kahdesti, kolmestikin" nyt ihan samaa kuin 2-3? Jos ajatellaan seuraavaa lausetta "Siellä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni" että jos onkin enemmän kuin kolme niin eikö Jeesus olekaan silloin paikalla? Eihän siinä olisi mitään järkeä. Tarkoittaako kaksi ja kolme samaa kuin useampi tai monet tai jotain sellaista?

Eli tiivistettynä: Pitääkö olla erikseen etsikkoaika päällä jotta voi tulla uskoon? Eikö etsikkoaikaa ole koko elämä? Eikö Jerusalemin kohtalo ja etsikkoaika ole hieman eri asia kuin yksittäisten ihmisten uskoontulo?