Kirjoittaja Aihe: Miten SINÄ koet maailmanlopun?  (Luettu 6531 kertaa)

Didymos

  • Vieras
Miten SINÄ koet maailmanlopun?
« : 13.08.2015 - klo:14:39 »
Olen huomannut, että monet eivät halua puhua siitä, että maailma jonain päivänä lakkaisi olemasta. Useimmat eivät halua ajatellakaan Ilmestyskirjan tapahtumia, koska ne ovat heidän mielestään pelottavia ja kauhua herättäviä (anteeksi, jos teistä toistan samaa asiaa).

Minusta Ilmestyskirja ei ole niin pelottava asia kuin monet ovat antaneet ymmärtää. En tiedä, onko se pelottava vaikeaselkoisuutensa takia vai siitä paistavan väkivallan ja luonnonvoimien tähden. Kirjassa on maanjäristyksiä, sairauksia, kuolemaa...eli kaikkea, mitä kauhuleffoissa tavallisesti. Juutalaiset ja kristityt eivät joko ole lainkaan mukana tapahtumissa tai heidät on "puettu" vertauskuvalliseen muotoon ellei kahta todistajaa oteta lukuun (Ilm.11:3-13, Sak.4:11-14).

Kuitenkin Ilmestyskirja on muihin vastaaviin ennustuksiin suorastaan lohduttava, sehän oli kirjoitettu kristityille, jotka kokivat vainoa.
Toiseksi tunnetuin maailmanloppu-kertomus tulee viikingeiltä. Se esiintyy nimellä Ragnarök. Ragnarök on taistelu, johon jokainen elävä olento tulee mukaan ja lähes kaikki kuolevat. Taistelua ennen Loki-niminen jumala vapautuu siteistään, joihin hänet oli kahlehdittu ja kerää hirviöarmeijan. Pahuus yltyy ihmisten keskuudessa ja luonnonvoimat runtelevat maata. Suuressa maanjäristyksessä Fenrir-susi (joka on myös Lokin poika) vapautuu kääpiöiden tekemistä kahleista ja liittyy isänsä hirviöarmeijaan.
Kertomus päättyy kaikille yhteiseen sotaan, jolla ei ole voittajaa. Jörmungandr (maailmankäärme) ja Thor tuhoavat toisensa ja Fenrir syö Odinin. Ihmiset tappavat toisiaan ja eläimiä ja ketä sattuu.
Pölyjen laskeuduttua enää hyvin harva on enää elossa. Kourallinen ihmisiä ja muutami eläimiä sekä tulenjumala. Pahuus on poistettu maan päältä. Viimeiseksi tulenjumala kerää ruumiit ja haaskat kasoihin ja sytyttää ne tuleen. Jäljelle jääneet elolliset olennot pakenevat Maailmanpuun suojiin. Koko maailma leimahtaa liekkeihin ja peittyy lopulta veden alle. Veden laskeuduttua ihmiset ja eläimet aloittavat uuden elämän.
Viikinkien ennustus on kuin mukaelma kristittyjen Ilmestyskirjasta, mutta rajumpi. Viikinkien kuvaamaa väkivaltaisuutta ei tule koskaan tapahtumaan, mutta Ilmestyskirjan tapahtumat näyttäisivät olevan "päällä".


Nyt haluankin kysyä, mitä te foorumin käyttäjät ajattelette Jeesuksen paluusta tai maailmanlopusta ja mitä tunteita tai mielikuvia se herättää?
« Viimeksi muokattu: 19.10.2015 - klo:18:32 kirjoittanut Didymos »

Didymos

  • Vieras
Vs: Miten SINÄ koet maailmanlopun?
« Vastaus #1 : 19.10.2015 - klo:18:33 »
Kaippa tänne täytyy itse yrittää kirjoittaa joitain omia käsityksiä kun ei kukaan muu sitä tee.

Didymos

  • Vieras
Vs: Miten SINÄ koet maailmanlopun?
« Vastaus #2 : 19.10.2015 - klo:19:03 »
Tässä on raamatunlause, jota yksi kavereistani ihmetteli elokuun lopussa:
1. Joh. 2:18-19
Lapseni, viimeinen aika on käsillä. Te olette kuulleet, että on tulossa Antikristus, ja niin onkin nyt monia antikristuksia ilmaantunut. Tästä me tiedämme, että viimeinen aika on käsillä. He ovat lähtöisin meidän joukostamme, mutta he eivät olleet meidän joukkoamme. Jos he olisivat kuuluneet meihin, he olisivat pysyneet keskuudessamme. Mutta täytyihän käydä ilmi, etteivät kaikki kuulu meihin.

Kerron tästä tarkemmin oman käsityskykyni mukaan, koska se liittyy läheisesti aiheeseen. Pahoittelen, etten ole jaksanut käydä tarkistamassa, löytyykö tätä samaa asiaa muualta täältä forumista.
Eli siis Johannes varoittaa kirjeen saavaa/saavia seurakuntia eksyttävistä ihmisistä. Jo alkukirkon ajoilla esiintyi opettajia, jotka johtivat ihmisiä harhaan Jeesuksen seuraajien opetuksista. Jotkut heistä jopa saattoivat väittää olevansa palannut Kristus. Valtaosa Jeesuksen seuraajista uskoi Hänen palaavan vielä apostoleiden eläessä.

Kuitenkin antikristukset kirjoitetaan pienellä. Tämä tarkoittaa sitä, että vielä ei ollut tullut sitä lopullista Antikristusta, ns. the AntiKristus. Ja tänä päivänä elävinä voimme todeta, ettei häntä ole vieläkään saapunut.
AntiKristus muistuttaa kyllin paljon Kristusta, että "tämä uskoton sukupolvi" pystyy pitämään häntä palanneena Messiaana. AntiKristus on mielestäni Ilmestyskirjan toinen peto, mutta uskottavampaa olisi jos hän olisi se enismmäinen peto.

1 Minä näin, kuinka merestä nousi peto. Sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja kaikissa kymmenessä sarvessa oli kruunu ja jokaiseen päähän oli kirjoitettu herjaava nimi. 2 Peto, jonka näin, muistutti leopardia, mutta sillä oli jalat kuin karhulla ja sen kita oli kuin leijonan kita. Lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan. 3 Minä näin, että yksi pedon päistä oli saanut surmaniskun mutta haava oli parantunut.
Koko maailma ihmetteli petoa ja lähti seuraamaan sitä, 4 ja kaikki kumarsivat lohikäärmettä, joka oli antanut pedolle sellaisen vallan. He kumarsivat myös petoa ja sanoivat:
- Kuka on pedon vertainen, kuka pystyy taistelemaan sitä vastaan?
5 Pedolle annettiin suu, joka herjaa ja puhuu suuria sanoja, ja se sai tämän vallan neljänkymmenenkahden kuukauden ajaksi. 6 Niin se avasi suunsa ja alkoi herjata Jumalaa. Se herjasi hänen nimeään ja hänen asuinsijaansa ja niitä, jotka asuvat taivaassa. 7 Sille annettiin myös lupa käydä taisteluun pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja niin sen valtaan annettiin kaikki heimot, kansat, kielet ja maat. 8 Kaikki maan asukkaat kumartavat sitä -- kaikki ne, joiden nimi ei maailman luomisesta alkaen ole ollut kirjoitettuna teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

                                                                              (Ilm.13:1-8)
Noihin aikoihin maailmassa on hyvin paljon levottomuuksia ja nälänhätää. En ihmettelisi, jos AntiKristus auttaisi maailmaa selviytymään ositain noista ongelmista. Hänellä tulee olemaan samankaltainen kyky puhua kuin Adolf H:llä. Hänen täytyy tuntea Raamattu ja juutalaisten kirjoitukset äärimmäisen hyvin voidakseen voittaa "Herran kansan".
Lopulta Antikristus osoittaa oikean luontonsa ja aloittaa kristittyjen vainon ja asettuu diktaattorin virkaansa. 42 kuukauden eli kahden vuoden loputtua AntiKristus hankkii itselleen profeetan, toisen pedon, joka käyttää AntiKristuksen valtaa ja ihmeellisiä kykyjä tämän kunniaksi.

11 Sitten näin, kuinka toinen peto nousi maan uumenista. Sillä oli kaksi sarvea, kuin karitsan sarvet, mutta se puhui kuin lohikäärme. 12 Se käyttää ensimmäisen pedon puolesta tämän koko valtaa ja panee maan ja sen asukkaat kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava oli parantunut. 13 Se tekee suuria tunnustekoja ja saa tulen lyömään taivaasta maahan ihmisten nähden. 14 Niillä tunnusteoilla, joita sillä on valta tehdä ensimmäisen pedon nimissä, se johtaa harhaan kaikki maan asukkaat, niin että saa heidät tekemään patsaan sen pedon kunniaksi, jota on isketty miekalla mutta joka on vironnut henkiin. 15 Se on saanut vallan antaa pedon kuvalle hengen, niin että kuva jopa kykenee puhumaan, ja se on myös saanut vallan tappaa kaikki, jotka eivät kumarra pedon kuvaa. 16 Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin. 17 Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku.
18 Tässä vaaditaan viisautta. Se, jolla on ymmärrystä, laskekoon pedon nimen lukuarvon: se on erään ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi.

                                                                                       Ilm.13: 11-18
Hyvin samankaltainen tilanne kuin Toisessa Mooseksenkirjassa:
1 Herra sanoi Moosekselle: "Minä asetan sinut jumalaksi faraolle, ja veljestäsi Aaronista tulee sinun profeettasi.
                                                              2.Moos.  7:1

Kalamies1

  • Vieras
Vs: Miten SINÄ koet maailmanlopun?
« Vastaus #3 : 28.12.2016 - klo:19:08 »
En itse kristittynä usko viikinkien höpinöihin, mutta oli se kiinnostavaa lukea kuinka heidän ajatuksissaan oli samoja piirteitä,kuin raamatussa. Vaikuttaa siltä, että antikristus on saatana itse ihmisen muodossa. Koen myös, että maailmanlopun lähestyessä puhkeaa valtava maailmansota. Raamatussa on kohta (en muista missä kohtaa), jossa puhutaan miten ihmiset kääntyvät toisiansa vastaan. Kun tähän lisätään antikristus, saadaan tulokseksi melkoinen sekasotku. Nykyaikana puhuttavat ilmastonmuutos ja siittä johtuvat ongelmat saattavat johtaa sotiin. Puhdas vesi tulee tutkijoiden mukaan loppumaan monilta alueita. Tässä on yksi sodansyy. Pohjois- Korea ja Venäjä lisää ja kehittelee ydinaseistusta. Näille saattaa hyvinkin löytyä käyttöä maailman lopussa, sillä ydinsota pystyy tuhoamaan maailman hyvin nopeasti.

Ilm 8:
5 Ja enkeli otti suitsutusastian ja täytti sen alttarin tulella ja heitti maan päälle; silloin syntyi ukkosenjylinää ja ääniä ja salamoita ja maanjäristystä.
6 Ja ne seitsemän enkeliä, joilla oli ne seitsemän pasunaa, hankkiutuivat puhaltamaan pasunoihin.
7 ¶ Ja ensimmäinen enkeli puhalsi pasunaan; niin tuli rakeita ja tulta, verellä sekoitettuja, ja ne heitettiin maan päälle; ja kolmas osa maata paloi, ja kolmas osa puita paloi, ja kaikki vihanta ruoho paloi.
8 Ja toinen enkeli puhalsi pasunaan; niin heitettiin mereen ikäänkuin suuri, tulena palava vuori; ja kolmas osa merta muuttui vereksi,
9 ja kolmas osa luoduista, mitä meressä on ja joissa henki on, kuoli, ja kolmas osa laivoista hukkui.
10 Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin.
11 Ja tähden nimi oli Koiruoho. Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli karvaaksi käynyt.

Edellä oleva kohta ilmestyskirjasta kuvaa, kuinka luonnonvoimat koettelevat meitä. Meidän itsekkyydestä johtunut ilmastonmuutos aiheuttaa suuren osan siitä. Sen kehitystä voi vielä ehtiä hidastamaan,mutta tuskin keskeyttämään. Taipuuko suurvaltajohtajat puuttumaan ilmastonmuutoksen, vai estääkö sen meidän perussyntisyys, itsekkyys ja siitä johtuva rahanhimo. 

Luuk 21:
25 Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat.
26 Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät.

Kaikkeen emme voi itse vaikuttaa. Luukkaan evankeliumissa on maininta, jonka mukaan avaruudessa tapahtuu muutoksia. Kun vertaa tätä ilmestyskirjan kohtaan 8:8-10 voi päätellä, että taivaasta putoaa valtava asteroidi, joka saa aikaan suurta tuhoa. En halua olla pelottava. Yöt kannattaa nukkua rauhassa ja nauttia elämästä, sillä maailmanloppu ei tule raamatun mukaan täysin varoittamatta. Käsitykseni mukaan lopunaikoina, ihmiset ovat jakautuneet kahteen leiriin. On uskovien eli hyvien joukko ja sitten pahojen joukko jossa antikristus liikkuu. Antikristus koittaa kalastella mukaansa porukkaa hyvien joukoista. Hän koittaa olla uskottava. Hallitsee kansaa ja saa kannatusta tuntemalla koko raamatun. Ja tässä piilee ongelma. Me kristityt odotamme Jeesusta. On kuitenkin pystyttävä erottamaan antikristus. Voin olla väärässä, mutta oman käsitykseni mukaan antikristus tulee ensin ja sitten kun antikristus on säheltänyt tarpeeksi niin koittaa hoo hetki ja silloin vasta tulee Jeesus. Maailmanloppu tulee varoituksen kanssa, mutta raamatun mukaan Jeesus tulee varoittamatta. On miltei mahdotonta tehdä lopunaikojen kalenteria. Järjestystä voi hiukan päätellä. Todennäköisesti ilmastonmmuutos ja puhtaan veden puute aiheuttaa sodan. Vallanpitäjät haluavat turvata kansallensa vettä. Voi syntyä maailmansota. Syitä sille voi olla useampiakin. Ja varmasti onkin. Joku valtio haluaa kuitenkin saada lisää alueita. Tähän otetaan todennäköisesti ydinaseet mukaan. Sairaudet leviävät sekasorrossa. Yhteiskuntajärsestys kaatuu.
Sitten tulee ilmastonmuutoksesta aiheutuneet  myrskyt ja mikäli tulkitsen edellä mainitut raamatunkohdat oikein, tulee asteroidi tekemään loppusilauksella kaikesta selvää. Myös maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset saattavat myllertää tässä samalla. Eikä saa unohtaa antikristusta, joka on kuin A. Hitler. Antikristuksen on helppo ottaa kansaa taakseen silloin, kun kansalla menee huonosti. Kansa haluaa lohtua epätoivossa. Antikristus tarjoaa yksinkertaisia ja helpoilta tuntuvia ratkaisuja. Antikristus lupaa hyvää, vaikka aiheuttaa pahaa ja tämän takia raamattu käskee pitämään silmät auki. Että emme joutuisi helkkariin. Toki Jumala voi koetella meidän uskoamme. Jumala voi testata, säilyykö uskomme vaikka mitä kamalaa tapahtuisi. Ja jos sota syttyy on se todennäköisesti kamalampi, kuin  toinen maailmansota.
Tämä on oma näkemykseni. En halua suotta pelotella ketään. Kannattaa kuitenkin pitää silmät auki. Näkemykseni pohjautuu raamattuun. Olen soveltanut tietoa, siihen mitä tiedemiehet sanovat ilmastonmuutoksesta. Raamatunlukemiseni on vielä kesken, eikä tuossa varmastikkaan ollut kaikkia poimintoja raamatusta, jotka käsittelevät lopunaikoja. Luen mielelläni vastauksia, jos ymmärrätte kirjoittamani raamatunjakeet toisin. Täyttä totuutta ei pysty sanomaan ellei näe lopunaikaa itse. Eikä tarkkaa järsestystä siitä missä järjestyksessä asiat tapahtuvat. En itse näe tätä aihetta mitenkään arkana puhua. Jostain syystä ihmiset suhtautuvat siihen ajattelemalla "siihen on niin pitkä aika" tai "hoh hoijjaa, sen näkee sitten" tai "en minä enään silloin ole elossa" Tätä asennetta tapahtuu kristittyjenkin ihmisten kanssa. En tarkoita, että pitäisi olla mikään maailmanlopun vauhkoaja, mutta varautua siihen kannattaa. Ettei lähde antikristuksen mukaan. Pysyy uskossa ja valitsee hyvän eikä tartu aseeseen.