Kirjoittaja Aihe: Nettipapin esittely  (Luettu 11954 kertaa)

Nettipappi Marko

  • Nuorisopastori
  • Ylläpitäjä
  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 1 890
    • Profiili
Nettipapin esittely
« : 02.11.2007 - klo:14:14 »

Nettipapin palsta on minun palstani, joten vastaukset heijastavat automaattisesti minun teologiaani. Vastauksiani enemmänkin lukeneet ihmiset ovat helposti päätelleet, millaiselta pohjalta minä vastauksiani olen kirjoitellut. Ajattelen, että minun on silti hyvä pyrkiä jotenkin hahmottamaan teologisia linjauksiani. Tosin pitkää selostusta en aio tehdä. Ihan vain muutama ajatus luettelonomaisesti. Nettipappi on (omasta mielestään):


1. Kirkollinen konservatiivi

Tunnistan itsessäni selvästi enemmän konservatiivisia ajatuksia kuin aivan uusimpia tuulahduksia teologian kentästä. Tottakai ajat muuttuvat, mutta en näe, että 2000 vuoden aikana Jumalan ilmoitukseen olisi tullut jotain ratkaisevasti uutta. "Uusin tutkimustulos" ei ole argumentti, joka saa minut heittämään klassisen kristinuskon nurkkaan. Old time religion on tuote, jonka markkinointi on oltava aina nykyaikaista. Tuotteen vaihtaminen tai päivittäminen on kuitenkin turmiollista, koska pidän Raamatun ilmoittamaa sanomaa ajattomana totuutena.


2. Biblisisti - kärjistetysti sanottuna

Pidän Raamattua viimekädessä ainoana Jumalan ilmoituksen lähteenä. Nettipapille esitetyissä kysymyksissä pyrin ensisijaisesti tarjoilemaan vastauksia Raamatun omin sanoin. Raamatussa Jumala on luvannut, että hänen sanansa ei palaa tyhjänä - mutta minun vastauksistani siellä ei ole mitään lupauksia. Monesti lainaan myös kuuluisia raamatunopettajia, Lutheria tai kirkon tunnustusta. En tee tätä silti siinä mielessä, että nostaisin heidän sanansa Raamatun rinnalle. Arvostan sitä, että monet minua paljon viisaammat ihmiset ovat osanneet selittää Raamattua sellaisin sanoin, ettei minun tarvitse keksiä pyörää uudelleen. En myöskään pidä luterilaisen kirkon tunnustusta Raamatun vastaisena, mutta sen verran biblisistin piireitä itsestäni löydän, että mieluummin siitä luovun kuin Raamatusta.


3. Muuten vain jääräpää

Kai tämäkin jonkinlainen teologinen korostus on... Minkäs sitä luonteelleen voi, varsinkin kun on varustettu oikeassaolemisen armolahjalla... No lohdutukseksi palstan lukijoille totean, että tätä korostusta pyrin tietoisesti aina vain lieventämään, mutta työ on vielä pahasti kesken. Kärsivällisyyttä, pyydän.
Marko Sagulin