Kirjoittaja Aihe: Adressi tuplaleirien poistosta  (Luettu 1626 kertaa)

SanniP

  • Vieras
Adressi tuplaleirien poistosta
« : 15.05.2013 - klo:14:19 »
Hei.

Kangasalan seurakunnassa on useampana vuonna jo järjestetty tuplarippileirejä, joissa on n. 45 rippikoululaista/ryhmä. Vetäjät, isoset ja jopa leiriläiset ovat kokeneet järjestelyn huonona, tosin toisenlaisiakin kokemuksia löytyy. Harmittavinta tuplissa kuitenkin on se, että henkilökohtainen kohtaaminen jää hyvin pieneksi, niin että seurakuntaan ei tunnu jäävän rippileireiltä uusia aktiivisia seurakuntalaisia.

Oma kokemukseni on positiivinen tuplaleiriltä (n.40 rippikoululaista), suurempia ongelmia ei ollut ja leirihenkikin tuntui hyvältä. Kuitenkaan leirin aikana en oppinut kaikkien leiriläisten nimiä ja hyvin ehdin tutustua vain muutamaan leiriläiseen. Isosia oli leirillä kolme enemmän kuin tavallisesti tuplaleirillä. Nyt kolmen vuoden jälkeen tuolta leiriltä käy yksi nuori seurakunnan toiminnassa. Ensimmäiseltä rippileiriltäni jolla olin isosena käy yhä kuuden vuoden jälkeen kaksi nuorta aikuista seurakunnan toiminnassa n.20:stä leiriläisestä ja pystyn palauttamaan suurimman osan kasvoista ja nimistä mieleeni tuolta leiriltä. Tuplaleiriltä en pysty puolenkaan nimistä enää muistamaan, saati että pystyisin sanomaan kävinkö tuon ihmisen kanssa keskustelua leirin aikana.

Itse toivon tämän adressin myötä tuplaleirien vähintäänkin kokevan muutoksen meidän seurakunnassa, tällaisena homma ei toimi! Jos ajattelet asiasta samalla tavalla, käy laittamassa nimesi alle ja vaikuta asiaan ! Kommenttiosuudessa on tilaa omille kokemuksillesi tai sanoillesi. Adressi toimitetaan kirkkovaltuuston, neuvoston sekä tuplarippikoulutyöryhmän tietoon ja näin edistetään päättäjien tietoisuutta todellisuudesta.

Tämän otsikon alla voi käydä myös keskustelua aiheesta.

Lopuksi vielä linkki adressiin
http://www.adressit.com/tuplarippileirien_poistaminen_kangasalan_seurakunnasta