Keskustelut > Pohdintapalsta

demonien karkoitus

(1/4) > >>

Heppu:
Aaamulehden yleisönosastolla oli keskustelua kansan raamattuseuran järjästämästä rukouskoulusta. Siinä kerrottiin opetettavan muunmuassa demonien tunnistamista ja karkoitusta.  Olisikohan seurakunnan ihmisillä tarkempaa tietoa tästä asiasta. Haluaisin vastaukset muutaman kysymykseen.

1. Missä asioissa ja miten henkivaltojen (demonien) vaikutus näkyy ihmisessä?

2. Miten tehdään erotteludiagnoosi esimerkiksi psyykkisen sairauden ja demonisen possession välillä?

3. Miten varsinainen henkien ulosajo suoritetaan. Kuinka kauan varsinainen ulosajoseremonia kestää ja mitä se sisältää?

Moottorisaha:
Otit esiin jännän asian.

On ihmisiä jotka näkee demoneita kaikkialla. Joka asiasta sellainen löydetään taustalta joka ei vastaa omaa jumalakuvaa.
Sitten on maltillisempia.

Demonisoidun ihmisen erottaa kyllä. Siitä ei erehdy. Miten. Ilmapiiri. Ilman esseetä perin hankalaa lyhyellä lauseella vastata.

Siinä vaiheessa voidaan jo ajatella possessiota kun muut keinot on käytetty. Ei heti ekana ajaa ulos pirua. Kuten esim jota on tapahtunut kun joku nuori esim tai vanhempikin valittelee seksuaalista himoaa ajetaan olmatonta demonia ulos. Sitä sitten vastustaa ja kohta ajetaan uusiks. Lopun arvaat.

Asiaan ei tarvita seremonioita sen kummempia. Unohda elokuvien katolispohjaiset manaukset.

Asiasta voisin kirjoittaa laajat esseet van nyt en saa aikaan myönnän.
Sitten lisää kun saat asiaa jatkettua.

Tämä homma tietty kuuluu osioon uskon asiat. Eihän sitä pidä minään jos ei usko koko demoneiden olemassaoloon.

pyrski:
Mitä tähän vastaan perustuu Jorge Ríosin, Missionuorten Puerto Madrynin keskuksen johtajan antamaan opetukseen maaliskuussa 2011. Kaikkeen opetukseen ei löydy suoraa raamatunkohtaa, joka vahvistaisi asian, vaan osa perustuu laajaan kokemukseen. Näin ollen nämä asiat on hyvä koetella kysyen viisautta Pyhältä Hengeltä.

Olen tässä jäsennellyt asiota, yrittäen tehdä ne selvemmiksi. Kyse ei kuitenkaan ole mistään salatiedosta tai "step by step" -oppaasta. Henkivaltoja vastaan taistellessamme katseemme tulee aina olla kiinnittynyt Kristukseen yksin.


--- Lainaus käyttäjältä: Heppu - 07.05.2011 - klo:11:34 ---1. Missä asioissa ja miten henkivaltojen (demonien) vaikutus näkyy ihmisessä?

--- Lainaus päättyy ---

Demonien vaikutus voi olla ihmisessä vahvempaa tai heikompaa, riippuen siitä, kuinka paljon niille on annettu tilaa. Käytännössä on havaittu, että demonien vaikutus voi olla ihmisessä neljällä eri tasolla:
1) demonien riivaama - demonit ottavat vallan ihmisen elämästä tai jostain elämän osa-alueista. (esim. Luuk. 4: 33-37)
2) demonien ahdistama - kiusaukset, ajatukset, äänet jotka eivät tule ihmisestä itsestään vaan ulkopuolelta.
3) demonien vaivaama - kuten kuningas Saul oli (1. Sam. 13:14)
4) demonien kutsuminen elämään - demonit ottavat yliluonnollisen vallan ihmisestä, koska hän tietoisesti valitsee sielunvihollisen Jumalan sijaan ja antaa täysin tietoisesti kaikki oikeutensa sielunviholliselle.

Tästä lyhyestä yhteenvedosta voimme siis huomata, että demonien vaikutus ei aina ole yliluonnollisen näköistä tai selvää riivausta, vaan ne tahtovat tuhota elämän monella muullakin tavalla.


--- Lainaus ---2. Miten tehdään erotteludiagnoosi esimerkiksi psyykkisen sairauden ja demonisen possession välillä?

--- Lainaus päättyy ---

Erittäin hyvä ja tärkeä kysymys. Uskon, että tässä asiassa Pyhä Henki on avainasemassa. Hän antaa viisauden ja ymmärryksen. Joka tapauksessa kaikki yliluonnollinen käytös, joka ei ole lähtöisin Jumalan hengestä pitäisi herättää ajattelemaan... Myös tuo Moottorisahan kommentti, että siinä vaiheessa kun muut keinot on käytetty, antaa suuntaa. Ei tietenkään aina. En usko, että AIDS on demoni, vaikka siihen ei lääkettä myydäkään. Mutta ymmärrätte varmaan pointin. Jos ongelmien syy tuntuu olevan jossain muualla kuin fyysisessä ja psyykkisessä elämässä on syytä tutkistella myös hengellistä elämää.
    Itse uskon, että selvin merkki on manifestaatiot, jotka tapahtuvat tilanteissa, jossa Jeesuksen nimi ja Hänen läsnäolonsa ovat voimakkaita.


--- Lainaus ---3. Miten varsinainen henkien ulosajo suoritetaan. Kuinka kauan varsinainen ulosajoseremonia kestää ja mitä se sisältää?
--- Lainaus päättyy ---

Tässä on varmasti eri käytäntöjä, mutta seuraavat kohdat on tärkeitä sisällyttää prosessiin jollain tapaa. Perusasiat pitää tietenkin olla kunnossa: ulosajoa ei voi tehdä ihminen itselleen, vaan siihen tarvitaan toinen (mielellään useampi vakaa kristitty) rukoilemaan. Ulosajoa ei voi suoritta, ellei ihminen tahdo olla vapaa. Demonien valta perustuu siihen, että niille on tietoisesti ja teoilla ja asenteilla annettu valtaa. Jos ihminen ei tahdo olla niistä vapaa, ei kukaan muukaan voi häntä niistä vapauttaa. Mutta tässä tärkeitä kohtia.
- tunnistaa asiat, jotka ovat mahdollisesti sallineet demonien vaikutuksen elämään (tietyt synnit, "perimä", kaikenlainen hyväksikäyttö, itsetuho, anteeksiantamattomuus jne jne.)
- tahto olla vapaa demoneista, niin kuin jo aiemmin kirjoitin
- Jeesuksen Kristuksen tunnustaminen herraksi kaikilla elämän osa-alueilla.
- täydellinen rehellisyys Jumalan ja sielunhoitajien edessä.
- täydellinen tunnustaminen, niin ettei mitään syntejä tai muuta jää tietoisesti salaan
- kääntyminen ja sanoutuminen irti vihollisen juonista ja valheista
- katuminen asioista ja ajatuksista
- anteeksiantaminen toisille ja muille.


Henkivallat ovat todellisuutta, mutta meidän katseemme ei tule olla kiinnittynyt niihin. Joka tapauksessa Jeesus on antanut meille voiman karkoittaa demoneja hänen nimessään ja jopa kutsunut meidät tähän tehtävään. Näin ollen, kristittyjen tulisi olla valmiita täyttämään tämä tehtävä, milloin ikinä sitä vaativia tilanteita tulee vastaan. Ei puoskaroiden ja meuhkaten, mutta rakkaudella tuoden ihmisiä pimeydestä valoon.

Kirja jota suosittelen asioista kiinnostuneille on Päivi Niemen ja Matti Kankaanniemen "Voimat vastakkain". Kirja analysoi rehellisesti ja jalat maassa -asenteella herätyskristillisyyden suhtautumista demoneihin.


Toivon ja rukoilen, että tämä vastaus on enemmänkin rohkaisemassa ja antamassa työkaluja asian käsittelyyn kuin pelottamassa tai ahdistamassa ketään. Ennen kaikkea taistelu vihollista vastaan tapahtuu suurimmaksi osaksi päivittäisessä elämässämme: ajatuksissamme, asenteissamme ja sanoissamme. Kun vaeltaa rehellisesti Jumalaa seuraten ja valvoen näitä elämän osa-alueita, pääsee pitkälle :)

Heppu:

--- Lainaus käyttäjältä: pyrski - 09.05.2011 - klo:20:34 ---Erittäin hyvä ja tärkeä kysymys. Uskon, että tässä asiassa Pyhä Henki on avainasemassa. Hän antaa viisauden ja ymmärryksen. Joka tapauksessa kaikki yliluonnollinen käytös, joka ei ole lähtöisin Jumalan hengestä pitäisi herättää ajattelemaan...

--- Lainaus päättyy ---
Mitä on "yliluonnollinen käytös"?

Miten erotetaan omat kuvitelmat "pyhän hengen antamasta viisaudesta" kun on määriteltävä onko joku psyykkisesti sairas vai riivattu?


--- Lainaus käyttäjältä: pyrski - 09.05.2011 - klo:20:34 ---Itse uskon, että selvin merkki on manifestaatiot, jotka tapahtuvat tilanteissa, jossa Jeesuksen nimi ja Hänen läsnäolonsa ovat voimakkaita.

--- Lainaus päättyy ---
Millaisia manifestaatioita tarkoitat? Psyykkisissä sairauksissakin jotkut (esimerkiksi hengellisen väkivallan uhrit) voivat reagoida voimakkaasti uskonnolliseen.
Ihan haluaisin virallisenkin kannan näihin. Siis joltakin viralliselta kirkon edustajalta.

Heppu:
Tämäkin aihe on taas noussut ajankohtaiseksi. Mielipiteitä?  Pastorin virallinen kanta?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta