Kirjoittaja Aihe: Helvetillä pelottelu  (Luettu 10838 kertaa)

Fantti

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Helvetillä pelottelu
« : 20.11.2006 - klo:09:28 »
Tässä eilen kuuntelin ohjelmaa, jossa soittaja kertoi nettilinkistä, jossa kuuluu kadotukseen joutuneiden ihmisten huutoja. Tämä liittyi jotenkin Venäjällä porattuun 14km syvään reikään. Joka tapauksessa linkin alkuperän tutkiminen ei ole oleellista vaan, se että ihmiset jotka ovat linkin sisällä käyneet, niin ovat halunneet tulla uskoon. Mietinkin ja muistelen, että ennen ( 1800-luvulla kait) ehkä puhuttiin ennemän helvetistä. Se kun on totta niin kuin taivaskin. Kuitenkin evankeliumia ilosanomaa Jeesuksesta vapahtajana tulisi levittää eikä kadotusta. Koska kysymys on kuitenkin ikuisuudesta, niin pitäisikö sitten käyttää tälläisiä keinoja että ihmiset tekisivät parannuksen? Näin ajatellen tuska siitä että ympärillä on niin paljon läheisiäkin  ihmisiä, jotka elävät ilman Jeesusta, pakottaa rukoilemaan entistä enemmän heidän pelastumisen puolesta.

MaryMagdalene

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 377
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #1 : 20.11.2006 - klo:11:20 »
Joo.

Helvetti ei sijaitse missään fyysisessä paikassa maan uumenissa, jotta sieltä voisi ääniä kuulua. Eivätkä ihmiset ole vielä helvetissä - vasta viimeisellä tuomiolla me kaikki saamme oikeudenmukaisen osamme. Helvetti kun on iankaikkinen ero Jumalasta.

Jeesusta meidän tosiaan tulisi julistaa eikä paholaista. Hän on meidän message, ja kun helvetistä puhutaan, sen pitäisi tapahtua nöyryydessä ja rakkaudella. Hätä ja huoli läheisistä on rakkautta, ja Jumala on rakkaus, jolla on hätä ja huoli meistä. Siksi helvettikin (paholaiselle valmistettu) on, että Jumala rakastaa ihmistä eikä tahdo pahan tuhoavan ihmiskuntaa.
MaryMagdalene

Dude

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 500
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #2 : 20.11.2006 - klo:14:19 »
evankeliumiin kuuluu se että kertoo jumalasta ja jeesuksen sovitustyöstä  ja myöskin ihmisten varottaminen kadotukseen joutumisesta...ite ainakin ajattelen niin että se tulee paljon henkilökohtaisemmaksi kun kertoo että on kadotus olemassa...-> jokainen joka ei usko tuomitaan kadotukseen....usein ajatellaan että ei toi jumala ole mun "juttu"...mutta se on jokaisen "juttu"
Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima

Moottorisaha

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 852
 • Olen apina
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #3 : 20.11.2006 - klo:14:48 »
Itse uskoisin ja oon ymmärtänyt että Helvetti on maan sisällä mutta se ei ole nyt asian pääpointti.
Tiiän kyseisen linkin ja oon kuunnellut huudot tai tekohuudot. Koko hommassa on vaan muutama ongelma.
1. Matka maan pinnalta sen keskipisteeseen on jotakuinkin 6378 Km. Suunnilleen sama kuin lapista linnuntietä Somalian keskivaiheille. Siis mistä voisit saada sellaiset nauhoituslaitteet jotka voivat edes optimaalisissa olosuhteissa äänittää puhetta saati huutoa tuolta etäisyydeltä vaikka kaikki muu ääni olisi seis ja koko Somalia tungettais täyteen ihmisiä ja ne kaikki huutais niin lujaa kuin ikinä vain voisivat. Tunnen äänen käyttäytymistä muutenkin sen verran että se tarvii erinäiset olosuhteet liikkumiseensa ja kaikkeen ja ei onnistuisi tuollaisissa olosuhteissa.

2. Jos kuvitellaan että, maan keskipisteeseen olisi porattu vaikka noin 100metrin halkaisijaltaan oleva reikä ja hyppäisit siitä alas niin sulla kestäisi saavuttaa maan keskipiste normaalilla putoamisnopeudella jotakuinkin 1,5 vuorokautta. Eli päivä ei edes riittäisi.

3. Tämän tiedon todenperäisyydestä en ole ihan satavarma mutta kuitenkin syvin dokumentoitu ja todistetusti porattu reikä on 12,5 km.

4. Mistä saattoi osata porata juuri siitä kohtaa josta siinä mainitussa syvyydessä alkoi se reikä.

5. Maan kaikki kerrokset eivät ole kiinteitä. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dd/Earth_layers_model.png
Osa on sulaa kiveä joka ei ole paikoillaan jolloin siinä ei voi olla vapaata reikää minkään äänen mennä.

6. Keskelle mentäessä paine estää itsessään äänen normaalin kulun tehokkaasti.

7. Kun sitten sitä alkuperäistä porausryhmää oli yritetty jäljittää ja dokumnetoijia saada kiinni olivat he nihkeitä kertomaan mitään ja sanoivat saaneensa aineiston siltä ja siltä sieltä ja täältä. Alkuperäistä porausryhmää ei kuitenkaan saanut kukaan kiinni. Miksi moinen salassa pysyminen jos kerta homma olisi totta?

Tuossa nyt muutama peruste että, ei kannata kaikista sensaatiohakuisista jutuista innostua.
Ette te hyvä lukija tätä oikeasti edes halua lukea. Luit kun tässä jotain luki. Olit utelias, mutta silti vain nähdäksesi mitä tässä lukee. Samalla tavoin kuin katsot Iltalehden tai Iltasanomien otsikon.

Nettipappi Marko

 • Nuorisopastori
 • Ylläpitäjä
 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 890
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #4 : 20.11.2006 - klo:16:10 »

Minä muistelen, että ollessani 12-vuotias (eli n. 21 vuotta sitten) jossain hengellisessä lehdessä oli (samasta?) reiän poraamisesta juttua. Siinä haastateltiin jotain porausryhmän jäsentä, joka kertoi, että he porasivat niin kauan, että terä alkoi pyöriä tyhjää, eli kova kivimassa loppui. Äänet tulivat siitä, että he geologeina halusivat kuunnella maan eri kuorikerroksista kuuluvia ääniä ja laskivat mikrofonin siihen reikään. Sen seurauksena muutamat porausryhmän jäsenet irtisanoivat itsensä. Juuri muuta en siitä sitten muistakaan.

Mutta anyway. Helvetillä pelottelu on saanut samanlaisen sävyn kuin Raamatulla päähän lyöminen. Ja kummatkin ovat mielestäni juuri tuossa muodossaan väärin. Mutta koska Raamattu puhuu selkeästi myös kadotuksesta, niin kyllähän siitäkin pitää uskaltaa jotain sanoa. Pitäisin kovin rakkaudettomana sitä, jos puhuttaisiin kuoleman jälkeisestä ajasta vain taivaana, jos kuitenkin uskotaan, että on olemassa helvettikin.

Olen MaryM:n kanssa samaa mieltä, että helvettiä ei kai voi ihan lopullisessa muodossaan vielä olla olemassa. Mutta onko olemassa jotain välitiloja tai tuonelaa, se onkin ihan eri juttu. Keskustelua pöyhiäkseni pari mielenkiintoista kohtaa Raamatusta:

     Mooses sanoi: "Siitä, mitä nyt tapahtuu, te näette, että Herra on minut lähettänyt
     ja että kaiken, minkä teen, teen Herran käskystä enkä omasta tahdostani.
     Jos nuo kuolevat tavalliseen tapaan ja saavat saman kohtalon kuin muutkin ihmiset,
     niin Herra ei ole minua lähettänyt. Mutta jos Herra tekee jotakin tavatonta, niin että
     maa aukaisee kitansa ja nielee heidät ja kaiken heille kuuluvan ja he vajoavat elävältä
     tuonelaan, silloin tiedätte, että nämä miehet ovat halveksineet Herraa."
     Tuskin hän oli saanut tämän sanotuksi, kun maa repesi heidän allaan, avasi kitansa
     ja nieli heidät kaikki telttoineen päivineen, samoin Korahin, hänen väkensä ja
     omaisuutensa. Näin he vaipuivat kaikkineen elävältä tuonelaan; maa sulkeutui heidän
     jälkeensä, ja he katosivat Israelin kansan keskeltä. Heidän ympärillään seisseet
     israelilaiset pakenivat kuullessaan heidän hätähuutonsa, koska pelkäsivät maan
     nielevän heidätkin. (4. Moos. 16:28-34)

     Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin
     maan päällä ja maan alla, ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi:
     "Jeesus Kristus on Herra." (Fil. 2:10-11)


Jälkimmäinen kohta on tulkinnanvarainen siinä, että mitä maan alla olemisella tarkoitetaan. Mutta siksi siitä saakin hyvää keskustelua. :)
Marko Sagulin

Moottorisaha

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 852
 • Olen apina
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #5 : 20.11.2006 - klo:17:35 »
Tuo lukemasi pätkä on netissäkin. Kivimassa loppuu aina ihan geologisestikin ajatellen välillä. Tuosta asiasta on muutama eri versio olemassa. Silti on myönnetty että he joutuivat käsittelemään sitä ääntä. Liikaa kaikkea epämääräisyyttä koko asiassa.
Helvetti tuonela ja missä muodossa ja miten ja muuta sellasta. Sitä ei tiedä tarkkaan ja siitä vois tietty paljonkin keskustella. Yhtä kaikki se ei kauheasti rakenna jos liikaa alkaa miettiä mitä siellä on ja miks sitten jotkut ois päässeet sitä katsomaan esim Mary Baxter joka on siitä kirjankin kirjoittanut. Jumalalta oon kyllä saanut kyseisestä paikasta oman ymmärryksen mutta en rohkene sitä kaikkea kirjoittaa tähän suoraan. Koska kokemus sanoo että se on omalla tavallaan kauheen jännää tietää. Kuitenkin ihmisen psyyke ei sitä tahdo kestää ja kenellekään en mitään pelkotiloja halua aiheuttaa. Enkä muita häiriöitä.
Ette te hyvä lukija tätä oikeasti edes halua lukea. Luit kun tässä jotain luki. Olit utelias, mutta silti vain nähdäksesi mitä tässä lukee. Samalla tavoin kuin katsot Iltalehden tai Iltasanomien otsikon.

MaryMagdalene

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 377
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #6 : 20.11.2006 - klo:19:35 »
Asioista voi tietenkin olla eri käsityksiä, mutta itse olen vakaasti sitä mieltä, ettei helvetti ole varsinaisesti fyysinen paikka eikä ainakaan maan alla tai sisässä. Perustelu: me olemme hengellisiä olentoja ja kuoleman jälkeen meidän fyysinen olemuksemme maatuu, tulee tomuksi, meistä ei jää fyysistä ruumista jäljelle. Me emme ylösnousemuksessa saa tätä samaa, katoavaa ruumista, vaan katoamattoman ylösnousemusruumiin (joskin se toki on tunnistettavissa eli juuri tietyn persoonan ruumis - Jeesuksenkin ylösnousemusruumis oli oppilaiden tunnistettavissa). Minusta olisi mieletöntä ajatella, että tätä matojen syömää, katoavaa tai jo lahonnutta ruumista kidutettaisiin jossakin maan uumenissa. Minusta Raamattu antaa ymmärtää, että kadotus on lopullinen olotila, jonka luonne on hengellinen, eli iankaikkinen ero Jumalasta. Jos ja kun siellä ihmisen fyysistä olemusta kidutetaan, se ei ole tämä sama katoavaisuuden alainen ruumis, joka täällä on maatunut tomuksi. Mielestäni Raamatusta ei myöskään löydy tukea annihilationismille eli sille ajatukselle, että ihminen sieluineen tuhoutuisi kokonaan kadotuksessa, niin kuin esim. Jehovan todistajat opettavat. Tuho on sitä, että ollaan lopullisesti ja ikuisesti erossa Jumalasta.

Paholainen on henkiolento, eikä helvetti hänelle valmistettuna voi sijaita tämän universumin sisällä, jonkin planeetan (= Telluksen) ytimessä. Monien vanhojen kulttuurien maakeskisessä maailmankuvassa aikanaan ajateltiin, että maa lepää pylväiden varassa ja maan alla on tuonelan eri kerrokset. Nykyään tunnetaan avaruus, ainakin jollakin tavoin.

Välitila, tuonela on kyllä olemassa, mutta Raamattu ei tarkoituksellisesti anna siitä kovin paljon tietoa. Sitä kuvataan mm. Jeesuksen vertauksessa rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta, Luuk. 16: 19-31. Samoin se mainitaan esim. Ps. 6:6:ssa, Kuoltuaan ei kukaan sinua ylistä, ei kukaan kiitä sinua tuonelassa, ja Saarn. 9:10:ssa, Tee voimiesi mukaan se mikä tehtävissä on, sillä tuonelassa, jonne olet matkalla, ei ole tekoja, ei ajatuksia, ei tietoa, ei viisautta.
« Viimeksi muokattu: 20.11.2006 - klo:22:33 kirjoittanut MaryMagdalene »
MaryMagdalene

Olli

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 94
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #7 : 20.11.2006 - klo:20:49 »
hehehehe, Im do apologize for my behavio(u)r ;) . I just find it quite absurd that Hell would lay under our feet, no matter how deep.  ;D Hmm. Jujuu, tietenkin ihmeisillä on erilaisia ajatelmia asioista ja pitääkin olla jep. Eikä tyhmistä(...) asioista ole järkevä väitellä. Oonpa vaan iloinen ettei ev.lut. seurakunnan virallinen kanta ole(niin monta virallista kantaa ko sillä onkin jossa miun oma mielipiteeni ei ole täysin sama) että jos kaivaa tarpeeksi syvälle niin saapuu helvettiin. Ja eipä tuolla itselleni ole merkitystä vaikka helvetti olisi se missä juurikin nyt asún ja teille kirjoitan, kunhan en siellä vielä ole. tiä mitä dimensonaalisia tasoja meil tääl ompi.

Se jokatapauksessa iski päälle ko tää yks joka hmm .siis Fantti kysy tästä asiasta ni sie Moottorisaha rupesit perustelemaan pelkästään siitä miksi maamme alla ompi Helvetti. Kaikkia kaivauksia sun muita. Luulin et vitsailit ensin, mutta olimpa väärässä.

Aihe ompi Helvetillä pelottelu anyhow. Pitänee ehdottaa että ottaa mnfään ensi vuonna studioon aiheen : "Missä  Helvetti on?" edellisen "Missä Golgata on?" tilalle.

Joopajoo. huvikseni näitä kirjotan, vaikka toi vois olla ihan mature aihekin, mm hmm.

pahoittelen ehkä hyökkäävääkin ja todellakin vaillinnaista asennettani siun mielipidettäs kohtaan,pien:( .
Eiköhän se tästä.

Siunausta kuitenkin teillekin, tyhmä noin on tosin vähän sanoa, ko sitte ruokoilee teiän nickien kautta kun ei persoonassa tunne, mutta kyllä Isä tietää keitä tyä ootte, pikkuset. =)

Moi

Olli Siiskonen

Moottorisaha

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 852
 • Olen apina
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #8 : 20.11.2006 - klo:22:29 »
En noin tarkasti sanoen pyrkinyt perustelemaan miksi helvetti on maan sisässä tai mikä tuonela onkin vaan miksi se nauhoitus ei ole totta.
Jos meinaat että asenteesi on hyökkäävä se ei ole edes lähellä sitä mitä olen kuullut vuosia joskus vieläkin ja siihen tottunut. Pientä tuo oli joten ei stressiä.
No maan ihan sisimmän olemusta ei tiede tunne. Suurin osa vaipan alapuolella olevan sulan kerroksen on arvailua mutta jokatapauksessa on paljon viitteitä että ihan keskusta olisi kiinteää ainetta. Luultavimmin rautaa tai muuta sellaista ainetta joka mahdollistaa kovan paineen ja lämpötilan.
Ruumishan kuten tiedetään ei ole ylösnousemuksessa saati helvetissä se mikä nyt. Sen todistaa sana ja siitä viitteitä antaa vanhat kiinalaiset kirjoitusmerkit. Niissä on muuan matkaa kuvaava kuva jossa on laiva ja siinä ihmisiä yhtä monta kuin Nooan arkissa oli. Siinä sieluun ja paratiisiin viittaavissa merkeissä on ihmisillä valopuku. Verratkaa
Mat 17:1 Ja kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja hänen veljensä Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle, yksinäisyyteen.
2 Ja hänen muotonsa muuttui heidän edessään, ja hänen kasvonsa loistivat niinkuin aurinko, ja hänen vaatteensa tulivat valkoisiksi niinkuin valo.
Ennen kuin kungfutsesta ja muusta shintolaisuudesta ja semmosesta puhuttiinkaan kaukaisessa historiassa on jumalan nimi siellä ollut shaddai tai joku sinne päin kirjoitettuna kuitenkin lähellä el shaddai nimeä.
Jaa a no helvetissä ainaskin on mato ruumiissa kun Jeesus sanoo mato ei kuole. Tuli polttaa. Paljonko se on fyysistä tulta paljonko kielikuvaa psyykkeen tuskasta en tiedä. Synnit on aina edessäsi ja tiedät mistä rangaistaan. Toivo mennyt ja mitä kaikkea sitä voiskaan sanoa. Kuitenkin ei kiva paikka. Aikanani liian innolla tutkin sitä asiaa ja opin parin kerran jälkeen kun tein kyllä "mielenkiintoisia" mutta vaarallisia löydöksiä että jätä ne asiat rauhaan. Sitä opetustapaa jolla sen sain en toivo kenellekään. Kun aina ei muuten tajua kuin kunnolla opettamalla.
Sen spekulointi onko toinen dimensionaalinen taso vai paikka kuten vaikka koti jossa asut on sinällään turhaa. Siitä voi ladata ties kuinka monta raamatun kohtaa. Enemmän kuin sen sijainti ja fyysinen puoli on Jeesuksen varotuksissa ollut kyse sen luonteesta.
Ette te hyvä lukija tätä oikeasti edes halua lukea. Luit kun tässä jotain luki. Olit utelias, mutta silti vain nähdäksesi mitä tässä lukee. Samalla tavoin kuin katsot Iltalehden tai Iltasanomien otsikon.

Suvi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 665
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #9 : 21.11.2006 - klo:15:04 »
mulle on ainakin sama missä helvetti on kuhan en itse sinne joudu... helvetillä pelottelu on sillei ok et siitäkin pitää kertoo, mut musta pitää myös muistaa et ihmisellä ei oo oikeutta sanoo mihin toinen on menossa... voi vaikka haastaa toisen miettiin mihin on menossa, mut ei voi sanoo et tolla konstilla meet helvettiin... kuitenkin tärkein on Jumalan armo ja Jeesuksen Kristuksen pelastustyö ristillä, ei helvetti...
Jalat pidän mullassa maailman, katseellani taivasta tavoitan, tiedän minne matkani  tehdä saan, olen kansalainen kahden maan...

Aani

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 782
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #10 : 21.11.2006 - klo:19:54 »
Mun mielestä olis tärkeintä kertoo taivaasta. Kertois aluks kaikesta hyvästä, ja sitten vasta pahasta.
Kummastakin tietenkin pitää kertoa, mutta mielestäni helvettiä ei pitäisi niinkään painottaa, eikä pelotella sillä ihmisiä saadakseen heidät tulemaan uskoon. Kyllä muhun ainakin puree paremmin sellanen, et "Hei Jeesus rakastaa sua. Sä pääset taivaaseen jos uskot" kuin et "Usko tai joudut helvettiin". Mutta en tiedä sit muista ihmisistä, varsinkaan ei-uskovaisista.

Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin
maan päällä ja maan alla, ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi:
"Jeesus Kristus on Herra." (Fil. 2:10-11)


Minulle tälläisenä yksinkertaisena ihmisenä tuosta "maan alla, maan päällä, taivaassa" -jutusta tulee mieleen vaan lähinnä, että "Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava kaikkialla". Minä en kiinnittyisi tuohon "maan alla" -kohtaan niinkään. Ajattelisin sen olevan ikään kuin jatkoa tuolle "taivas, maan päällä" -rimpsulle, ja niistä muodostuis sitten toi kaikkeus. Mutta en sit tiedä, ehkä olen vaan ymmärtämätön.
Tälläisiä ajatuksia.

Tuomas

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 260
 • Terrve!
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #11 : 21.11.2006 - klo:22:28 »
Kait se on ihan sama kummalla pelottelee, taivaalla vai helvetillä. : D Tottahan molemmat on ei siitä pääse mihinkään.
Ehkä jollekki masentuneelle on parempi kertoo että Jesse rakastaa sinnuu yms yms. En kyllä ihan lähtis jotain "Joudut helvettiin jos et usko" -lappuja jakelemaan kaupunnille. : D Tosin tyypit saattais kiinnostua enemmän ku tosta helvetistä jeesus rakastaa jutusta, koska se jesserakastaa lappuja levitellään muutenkin niin paljon kaupungeilla. tulis vähän vaihtelua. Ja eiköhän se lopputulos kuitenkin oo tärkein että ihmiset tulee uskoon, tavalla tai toisella. : D

Siinä oli sekava mielipiteeni. Kiitos. (:
« Viimeksi muokattu: 30.11.2006 - klo:22:25 kirjoittanut Tuomas »
Terrve!

speedstream

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #12 : 05.03.2009 - klo:20:41 »
Eivätkä ihmiset ole vielä helvetissä - vasta viimeisellä tuomiolla me kaikki saamme oikeudenmukaisen osamme.

hmm mietinpä tässä että jos kukaan ei vielä ole helvetissä mites netissä/kirjoissa on näitä tarinoita jossa jeesus vei jonkun helvettiin ja näytti miten kauheaa siellä on?
muistan lukeneeni yhden tällaisen tarinan ja linkin sain tältä palstalta

Moottorisaha

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 852
 • Olen apina
  • Profiili
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #13 : 05.03.2009 - klo:20:47 »
Kuten sanottu kaikki tarinat ei ole totta joita kerrotaan.
Aina on niitä sensaatiotyyppejä jotka haluaa kerätä rahaa ja mainetta näillä. Se mihin viittaat oli se Mary Baxterin juttu. Siinä vaan on liikaa jo pelkästään Raamatullisia ristiriitoja jotta se voise olla sen kanssa sopusoinnussa.
Ihmiset usein innostuu liian helposti tämmösistä ja ei välitä tutkia tarkemmin.
Ette te hyvä lukija tätä oikeasti edes halua lukea. Luit kun tässä jotain luki. Olit utelias, mutta silti vain nähdäksesi mitä tässä lukee. Samalla tavoin kuin katsot Iltalehden tai Iltasanomien otsikon.

pyrski

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 848
 • oma teksti
  • Profiili
  • Blogini maailmalta
Vs: Helvetillä pelottelu
« Vastaus #14 : 05.03.2009 - klo:22:09 »
Ja ilmeisesti noi jutut on ollu näkyjä, jos jotain. Siis näkyjä, jotka Jeesus on kyllä näyttänyt, mutta ihminen ei välttämättä konkreettisesti ole ollut helvetissä, vaan saanut katsella, miltä se tulee ehkä näyttämään joku päivä. Näyt kun eivät tunnu olevan niinkään sidoksissa aikaan. Johanneskin sai katsella Ilmestyskirjassa monia tulevia asioita.
Arrested by your truth and righteousness
Your grace has overwhelmed my brokenness
Convicted by your Spirit, led by your Word
Your love will never fail, Your love will never fail